Kimsenin İsmini Hatırlamadığı Ancak Tarihe Damgasını Vurarak Önemli İşlere İmza Atan İsimler

Tarihte çok fazla insan gelip geçti. Bazıları önemli işler ile tarihe adını yazdırsa da, bugün bahsi geçmediği için tanınmıyor... Tarihin yeterince değer görmeyen ama önemli isimlerini derledik! 👇

1. Thomas Alexandre Dumas bir Creole generaliydi. Napoleon'un bile kendisini kıskandığı düşünülüyor...

Düşmanları ona 'Black Devil' (Siyah Şeytan) diyordu. Kendisinin unutulmayan başarılarını şöyle sıralayalım: Dumas, adamlarına savaşta en önde liderlik etmekten korkmayan bir subaydı. Avusturyalı süvarileri yendi ve bir günde 1500 esir aldı. Fransız Dverimi esnasında müstakbel eşinin köyünü kurtardı; bu sayede tanışıp aşık oldular.

2. Milunka Savić, Balkan Savaşları ve I. Dünya Savaşı'nda savaşan Sırp bir kadın asker ve halk kahramanıydı.

Askerlik yıllarında en az dokuz kez yaralanan Milunka'yı hiçbir şey yıldıramadı. Kendisi ayrıca  askerlik tarihinde en çok madalya almış kadın savaşçı olarak da biliniyor.

3. Amerikan sivil havacısı Bessie Coleman, pilot lisansı alan ilk Afrikalı-Amerikalı kadın ve ilk Kızılderili'ydi.

Uğradığı ayrımcılık ve ırkçılığa rağmen pilot olmakta kararlı olan Bessie, bir pilot lisansı alan ilk siyahi kişi olarak kabul ediliyor.

4. Charles Joughin, Titanik gemisinin baş fırıncısı olan İngiliz-Amerikalı bir şefti.

Joughin gemi batmasından sağ kurtuldu. Üstelik cankurtaran sandalına çekilmeden önce uzun süredir soğuk suda hayatta kalmasıyla herkesi şaşırttı.

5. Aslen bir diş hekimi olan Benjamin L. Salomon, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir cephe cerrahı olarak atandı.

Bir gün muharebe esnasında bir hastasını tedavi ederken bir Japon asker içeri girdi. Salomon düşman askeri vurarak hastasını tedavi etmeye devam etti. Bunun üzerine içeri daha fazla düşman asker girmeye başladı. Salomon hepsini teker teker alt edip, bir sürü hastasının hayatını kurtardı. Kendisi bu çatışmadan ağır yaralı çıksa da, tarihte yer edindi.

6. Hem hemşire hem bir iş kadını olan Mary Seacole, Kırım Savaşı sırasında cephe gerisinde İngiliz Oteli'ni kurdu.

Otel, hasta ve iyileşmekte olan memurların rahat edebilmesi için tasarlanmıştı. Seacole, ayrıca savaş alanında da birçok askerin hayatını kurtardı.

7. Rambo filminin ilhamı olduğu düşünülen Léo Major, ayrı savaşlarda iki kez Üstün Davranış Madalyası alan tek Kanadalı askerdi.

Tek başına takip ettiği 94 Schutzstaffel (SS) askerini esir alan Major,  ele geçirdiği silahları ise direnişçilere dağıtması ile bilinir.

8. 20. yüzyılın en üretken matematikçilerinden biri olan Paul Erdős, diğer meslektaşları kadar değer görmüyor...

Söylentilere göre, çeşitli ilaçlar ile ayakta kalarak gününün 20 saatini matematiğe harcıyordu. Kendisinin tamamlanmamış bir çekmece makalesinin olduğuna inanılıyor. Ayrıca birçok dahi matematikçi ile bir araya da gelmiştir.

9. "The Revenant" filminde konusu işlenen Hugh Glass, ünlü bir avcıydı.

Kendisi hayatta kalma mücadelesi, intikamı, arkadaşları tarafından ölüme terk edilişi ile biliniyor. Ayrıca ayı ile olan kavgası da unutulamaz. Glass, üstesinden geldiği zorlukları ve ayı ile olan kavgasını anlatmak için hayatta kaldı.

10. Mariya Vasilyevna, kocasının 1941'de Naziler tarafından öldürülmesinin ardından intikam almak için Nazi Almanyası'na karşı savaşan bir Sovyet tank sürücüsü ve tamircisiydi.

Her şeyini satıp kendine bir tank alan Mariya, Stalin'e savaşın ön cephelerine gitmek için izin istediği bir mektup yazdı. İlk girişiminde 30 Nazi askerinin öldürdü.

İlginizi çekebilir:

Filmlerde Gösterildiği Gibi Değil: Orta Çağ'da Cinsellik Nasıldı?
Okullarda Bizlere Asla Öğretilmediği İçin Şoke Olacağınız Her Biri Birbirinden Şaşırtıcı 15 Tarihi Gerçek
Oğlunu Kıskandığı İçin Kiralık Katil Tutup Gelinini Öldürten Kadının Akıllara Durgunluk Veren Hikayesi

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
Terörist Fethullah Gülen’in Cenazesinde Yeni Skandallar: Protestan Şirket, 25 Bin Dolarlık Tabut, Doğum Tarihi