Kimsenin Daha Önce Bahsetmediği Hamile Kalmadan Önce Bilmek İsteyeceğiniz Gerçekler

Hamilelik dokuz ay sürse de etkisi ömür boyu devam eder. Hamilelikle ilgili sabah bulantısı, artan idrara çıkma, koku hassasiyet gibi bazı şeyler sıklıkla konuşuluyor. Ancak kimsenin konuşmadığı gerçekler de var…Ayrıntılar için buyurun.👇

1. "Bebek doğduktan sonra vücudunuz sihirli bir şekilde normale dönmüyor. Bu süreç haftalarca devam ediyor."

2. "Herkesin hamileyken ne yaptığınız ve çocuğunuzu nasıl yetiştireceğiniz konusunda bir fikri oluyor."

3. "Sahildeki kumu yemek için can atıyordum. Sahilin kokusu dayanılmazdı."

4. “Sabah bulantısı, yorgunluk, ağrı, tüm bunları bekleyerek hamile kaldım. Ancak aldığım hormonlar ve vitaminler yüzünden klozet kapağını maviye çevirdim. Şaka yapmıyorum!”

5. "Doğumdan sonra kesinlikle vücudunuzda farklı şeyler kalıyor. İkinci doğumdan sonra alerji geliştirdim ve ayaklarım büyüdü."

6. "Düşük yapmak hakkında yeterince konuşulmuyor. Kimse size ne kadar acıtacağını, hormonlarınızın normale dönmesinin yıllar alacağını ve bunun zihinsel sağlığınızı ne kadar etkileyeceğini söylemiyor."

7. "Keşke daha önce bir pelvik taban fizyoterapistine gidebileceğimi bilseydim! Sorunları daha sonra düzeltmektense önlemek daha iyi."

8. "Hamile kalmadan önce ebeveynleriniz mutlaka yapmalısın der ama kimse uykusuz gecelerden bahsetmez."

9. "Bir gözüm kısmen kör oldu. Hamilelikte geçici körlük olabilir, ancak sonrasında da görüşüm eski haline dönmedi."

10. "Bir daha kendinizle baş başa kalıp rahatlatıcı bir gün geçiremeyeceksiniz. Çocuğunuzdan ayrı vakit geçirdiğinizde onu özleyecek ve endişe edeceksiniz."

11. "Hamileliğimden sonra saçlarım avuç avuç döküldü. Bende bir sorun olduğunu düşünmüştüm ancak birçok kişinin aynı durumu yaşadığını öğrendim."

12. "Doğumdan önce su gelmesi anlık bir olay değildi. Acı verici ve garip süreç, bir kaç saat kontrolünüz dışında devam ediyor."

13. "İlk başlarda inat ettim ve hamile pantolonu giymedim. Giydiğimde ne kadar rahat olduklarını gördüm."

hea

14. "Bebek tekmeleri karnınızda kelebek var gibi hissettirmiyor. Cildinize içeriden bir şeyin hafifçe dokunduğunu hissediyorsunuz."

15. "Herkes bebek gelmeden uyuyabildiğin kadar uyu der ancak hamilelik açıklanamayan bir uykusuzluk yapıyor."

16. "Hamile kaldığınızda organlarınızın değiştiğini hissetmeye başlıyorsunuz."

17. "O kadar yorgun hissedeceksiniz ki iş yerinde masanın altına yatmak isteyeceksiniz."

18. "Ağlayan kendi çocuğunuz olmasa bile sütünüz akmak için hazır bekliyor..."

19. "Cinsel hayatınız tamamen değişiyor...Artık her şeyi hormonlarınız belirliyor."

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yatakta Dönüp Durup Koyun Saymaya Son! Hızlıca Uykuya Dalmak İçin Bilmeniz Gereken Mükemmel Taktikler
Saç Dökülmesinden Göz Kuruluğuna... Basit Gibi Gözükseler de Herkesin Dikkat Etmesi Gereken 11 Belirti
Sayısız Sağlık Problemine Yol Açan D Vitamini Eksikliğinin Uyarı Niteliğindeki 10 Belirtisi

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
14.08.2022

Böyle şeyleri sürekli okuyup dinliyordum. Şu an beş aylık hamileyim, kendimi en kötüsüne hazırlamıştım. Bulantılarım aylarca geçmeyebilirdi, vücudum balon gibi şişip ödem yapabilirdi, çatlaklarım oluşabilirdi, aşırı kilo alıp atletik fiziğimi sonsuza dek kaybedebiliriz, aşerme krizlerim olabilirdi... Bu tarz şikayetlerim ha başladı ha başlayacak diye bekledim ama hiçbiri olmadı. Henüz dört kilo aldım, uzun araba yolculukları hariç bulantılarım olmadı, hamile olduğum dışarıdan hala belli olmuyor (ki bu durum giderek sinirimi bozmaya başladı) şu an için çatlaklarım yok ama aşırı su içtiğim için olabilir, aşermelerim olmadı. Bebeğimin tekmelerini yeni hissetmek rahatlatıcı bir his. Ben biraz fazla evhamlı bir insanım, hiçbir sebebim olmamasına rağmen rutin muayene günleri yaklaştıkça geriliyorum. Bebeğimle ilgili kötü bir haber alacağım diye ödüm kopuyor. O açıdan hareket ettiğini hissetmek içimi ferahlatıyor. Orada ve iyi olduğunu anlamamı sağlıyor.

14.08.2022

Onuncu haftada hayatımın en stresli dönemini yaşatan kanama ataklarını saymazsak hamile kalmak hayatımda pek bir şey değiştirmedi diyebilirim. Bebeğim olduktan sonra yaşayacağım uykusuzluk ve sıkıntılara da razıyım. Şu an bir numaralı önceliğim bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek ama beklentileri çok şişirmekte istemem. Öyle mucizevi annelik duyguları da oluşmadı. Annelik benim için hep çok ulu bir şeydi. Anne olacağımı öğrendiğimde, ilk tekmesini hissettiğimde sevinçten gözyaşlarına boğulacağımı falan zannederdim ama o kadar büyük duygu patlamaları yaratmadı bu tecrübeler bende. Arkadaşlarım ve ailem sürekli duygularımı, heyecanımı soruyor her şeyin normal olduğunu, normal hissettiğimi söylemeye utanır oldum çünkü "Ya ne kadar ruhsuzsun" falan diyorlar. Hatta bir süre kendimi suçlu hissettim ama saçmalık. Bebeğimi seviyorum ve kavuşmayı istiyorum önemli olan bu. "Çok mutlu olmalıyım, bulutların üzerinde hissetmeliyim" diye kendimi kasmanın anlamı yok

14.08.2022

Hiç bana göre değil kalsın,ben almayayım.. 😪

14.08.2022

Kesinlikle 10 numarayı yaşıyorum 🫣

TÜM YORUMLARI OKU (6)