Kimse Sormadı, Ahmet Hakan Cevapladı, Erdoğan Dinledi: 'Ekonomide Olumsuz Bir Tablo Yok, Hatta Tam Tersine...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınına katıldı. Programda Ahmet Hakan'ın 'Ekonomide de herhangi olumsuz bir tablo yok' ifadesi ise sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

Erdoğan, eski çalışma arkadaşları Ali Babacan ve Mehmet Şimşek için 'Bunlar faizciydi' ifadesini kullandı.

Erdoğan, “2008'de demiştim ki 'Kriz bizi teğet geçer.' Şu an parti çalışması yapan arkadaşlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı.Ve inandığımı ben de kararlı bir şekilde sürdürdüm. Bunlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer” dedi.

Erdoğan yerli otomobil için ise 'Halkımızın rahatlıkla alabileceği bir otomobil olacak diye düşünüyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Otomobili'nin fiyatının ne olacağına ilişkin soru üzerine, 'Halkımızın inanıyorum ki cebini de rahatlıkla inşallah sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil noktasında olacak diye düşünüyorum. Bir defa o olmazsa sürümden kazanma felsefesi yürümez. İlk dönemlerde çok daha önemli. Ama şu bir defa çok çok önemli. Biz şimdi elektrikli bir otomobil yapıyoruz. Tamamen çevreci. Bu özelliği var. Bir diğer boyutu da özellikle gerek ön, gerek arka koltukların olduğu bölgede ciddi bir rahatlık var. Bu da çok önemli. Ses yok, hiçbir şey yok.' ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın ifadeleri ise sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yerini aldı.

Hakan, 'Faiz indiği anda ooo ülke şey olacak... Hatta Merkez Bankası başkanı direniyordu indirmemek için. Onu destekliyordu herkes. İyi direniyor da 'Hiç değilse ülke ekonomisine bir şey olmuyor' deniliyordu. Halbuki faiz indi, enflasyon da iniyor. Ekonomide de herhangi bir olumsuz tablo yok hatta tam tersine...' ifadelerini kullandı. 

Yayının tamamını buradan seyredebilirsiniz.

Öne çıkan bazı yorumları sizler için derledik 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
05.01.2020

Et ve kemikten ibaret olan bedene can veren şey onurdur. O yüzden 20 yaşında onuruyla beraber bu dünyadan göçüp gidenlerin hayatı, 52 yaşına kadar ceset gibi ortalıkta dolaşanlardan çok daha anlamlıdır.

Pasif Kullanıcı
06.01.2020

Saygıyla eğliyorum kardeşim bu yorumuna.

üniden 6 ay önce mezun oldum a101 ve bim de dahil olmak üzere en az 30 firmaya cv bıraktım hiçbirinden geri dönüş olmadı işsizlikten askerde kalmayı düşünüyorum tabi o da olursa diyeceklerim bu kadar

05.01.2020

Acaba Türkiye de kaç milyon diplomalı işsiz var? Acaba 4 büyük şehirde gayrimenkullerin yüzde kaçı kaç kişinin tekelinde? Acaba bankalardaki mevduatların yüzde kaçı hangi azınlığın elinde? Acaba halkın yüzde kaçı her ay çok değil 100 ya da 200 TL birikim yapabiliyor? Parayı bulanların ortak özelliği dönüp alttakilere çalışmıyorsunuz lan fakirler her şey gayet yerli yerinde demesi. Zannediyorlar ki kendileri acayip zeki ve çalışkan oldukları için zenginler. Kıtlık ekonomisi yaratıyorlar. Suyun başına geçip nutuk çekiyorlar.

05.01.2020

polyanna sikmiş bunları

Pasif Kullanıcı
06.01.2020

Ahahahah :)))

TÜM YORUMLARI OKU (50)