Kimse Doğru Düzgün Bahsetmiyor: Lazer Epilasyonun Zararları ve Doğru Bilinen Yanlışlar

Lazer epilasyon günümüzün en popüler tüylerden kalıcı kurtulma yöntemi. Sürekli cihaz kalitesi, uzman kalitesi tartışmaları yaşanan lazer epilasyonun zararları ise pek bilinmiyor. Oldukça güvenli bir yöntem olmasına rağmen elbette lazerin de bazı zararları var. Gelin, birlikte bakalım.

Lazer epilasyon günümüzün en popüler tüylerden kurtulma yöntemi. Kalıcı olmayan ağda gibi geleneksel yöntemler bile yavaş yavaş rafa kalktı.

Zamanın çok değerli olduğu günümüzde kimse bu işlere düzenli vakit ayırmak istemiyor veya ayıramıyor. Oysa lazer ile tüylerden sonsuza dek kurtulmak mümkün.

Uzmanlar tarafından, doğru cihazlarla uygulandığında lazer epilasyon oldukça güvenli bir yöntem. Ancak bu tamamen zararsız olduğu anlamına da gelmiyor.

Halk arasında kulaktan dolma yanlış bilgiler lazer epilasyonu çok masum veya olduğundan çok daha zararlı gösterebiliyor.

Yanıklar, lazer epilasyonun en önemli yan etkilerinden biri.

Yanlış şekilde uygulanan lazer epilasyon sebebiyle hafif ve orta derece yanıklar oluşabiliyor. İşlem sonrası kızarıklık, yanma, şişkinlik ve su toplama yanığa işaret ediyor. Uygulanan bölgede pigment artışı sebebiyle lekelenmeler de olabiliyor.

Lazer epilasyon eğer varsa kılcal damar problemini belirginleştirebiliyor. Hali hazırda varisleri olan kişilerin varisli bölgelerine ise lazer cihazının kesinlikle uygulanmaması gerekiyor.

Varis yatkınlığı olan kişilerin lazer epilasyon öncesi iyi düşünmesi şart.

Lazer epilasyonun (ve diğer tüm kalıcı epilasyon yöntemlerinin) en büyük zararı ise kuruluk.

Kıl kökleri cildimizi nemli ve esnek tutan bir ıslaklığa sahip. Lazer ve iğneli epilasyon gibi yöntemler kıl köklerini yakarak yok ediyor. Bu da nemin de kurumasına sebep oluyor. Koltuk altı gibi bölgelerde bu durum yarar gibi görülebilse de nem kaybının pek çok istenmeyen sonucu var.

Cilt altı neminin kaybolması erken yaşlanma, kırışıklık, hassasiyet gibi sorunlara yol açıyor.

Pek çok kişi lazer epilasyon sonrası nemlendirici losyonu günlük rutinine eklemek zorunda kalıyor. Doktorlar ilerideki olası bir cilt yanığı durumunda kıllı yüzeyin lazer epilasyonlu yüzeye oranla kendini daha hızlı onardığını söylüyor. Lazer ciltte güneş yanığı benzeri bir etki bırakabiliyor.

Son olarak doğru bilinen yanlışlara da değinelim. Lazer epilasyonun kanserle ilgisini açıklayan herhangi bir bilimsel çalışma yok.

Bu çalışmanın yapılmamış olması elbette lazer epilasyon ve kanser arasında bir ilişki olmadığını kanıtlamaz, ancak söylentilerin aksine lazer kansere yol açıyor tezi şimdilik tamamen uydurma.

Lazer cihazı sadece cilt altına ulaşabilecek bir güce sahip. Yumurtalıklara ulaşıp hormon dengesini bozamaz.

Lazer epilasyonun şimdilik bilinen tek zararı cilt yüzeyi ve cilt altına kadar. Daha derinlere, iç organlara ulaşması mümkün değil.

Lazer epilasyona başlamadan önce fayda zarar hesaplamasını iyi yapmak gerekiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

İstenmeyen Tüylerden Kurtulmanın Kalıcı Yolu Lazer Epilasyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Ağda ve Lazer Epilasyon Yaptırırken Yaşadıkları Komik Anları Paylaşan Kadınlar Kahkahaya Boğdu!
Tüm Kadınların Bir Gün Yaptıracağım Diyerek Hayalini Kurduğu Lazer Epilasyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Popüler İçerikler

Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!