Kiminde Fazladan Kaburga Var Kimininse Kalbi Sağda! Çok Şaşıracağınız, İnsanlarda Nadir Bulunan Özellikler

Dünyadaki herkes birbirine ne kadar çok benzese de aslında birbirinden bir o kadar farklı. Hatta bezen bu farklılıklar o kadar garip oluyor ki dünyada sadece nadir kişilerde rastlanabiliyor. İstisnai özelliğe sahip bu insanların kimisinin göz renkleri birbirinden farklı olurken kimisinin de kaburga sayısı fazla olabiliyor. Bu özelliklerin listesi uzayıp gidebilir. Gelin, sizi çok şaşırtacak istisnai özelliklere birlikte bakalım.

Geçmişte ağaca tırmanmak için kullanılan palmaris tendonu sizde bulunuyor mu?

Palmaris tendonunun insanların yaklaşık %14’ünde bulunuyor. Bu tendona sahip olmamak ise büyük bir eksiklik değil. Kasın genellikle bileklerde esnekliği sağladığı, ağaçlardaki hareketi kolaylaştırdığı ve evrim dolayısıyla günümüzde pek çok insanda bulunmadığı düşünülüyor. Yani olması ya da olmaması durumu kişide ekstra olarak bir etkisi yaratmıyor. Peki, sizde bu kas var mı? Bunu çok kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Serçe ve baş parmaklarınızı birleştirdiğinizde bileğinizde ikili kas görüyorsanız eğer bu, sizin palmaris tendonunuzun olduğu anlamına geliyor.

Herkes kalbinin vücudunun sol tarafında olduğunu düşünüyor. Peki kalbiniz ya sağ tarafınızda bulunuyorsa!

İnsan kalbi hepimizin bildiği gibi normalde sol tarafta yer alırken bazı kişilerde nadir anomalilerden birisi görülüyor ve kalpleri vücutlarının sağ tarafında bulunuyor. Bu oldukça nadir rastlanılan bir durum ve kalbin sağ tarafta yer alması anomalisi neredeyse 130 binde bir kişide görülüyor. Bu anomali çoğunlukla sağlık açısından olumsuzluk yaratmıyor. Ancak bu anomaliye sahip bazı kişiler askere alınmazken bazıları da işe kabul edilmiyor.

Gözleriniz birbirinden farklı renkteyse oldukça nadir görülen bir özelliğe sahipsiniz.

Çevrenizde hiç gözlerinin rengi birbirinden farklı olan kişilere rastladınız mı? Örneğin bir gözü mavi diğer gözü ise kahverengi birini görme ihtimaliniz var. Sadece bu durum çok yaygın olmadığı için oldukça düşük bir ihtimal. Peki, bu özelliğe sahip insanların neden gözleri farklı renkte? Çünkü göz rengi melanin yoğunluğuna göre oluşuyor. Eğer iki gözde farklı yoğunluklarda melanin bulunursa heterokromi oluşuyor. Görmeye engel olmayan heterokromi, sadece insanlarda bulunan bir durum değil ve hayvanlarda da görülebiliyor.

Morton parmağınız varsa bu, %22'lik bir grubun içerisinde olduğunuz anlamına gelir.

İkinci ayak parmağınız ilkine göre daha uzunsa bu, Morton parmağı denen istisnai bir özellik taşıdığınız anlamına gelir. Bu istisnai özellik ismini Dudley Joy Morton’dan alıyor. Morton, diğerlerine göre daha uzun olan ikinci parmağın bir şeyleri kavramaya yaradığını düşünüyordu. Kısacası evrimsel bir kalıntı olduğu düşünülen bu durum, dünyada bulunan kişilerin %22’sine miras olarak kaldı. Sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmayan bu durum, uygun ayakkabı seçimi yapılmadığında oldukça ağrıya neden olabilir.

Fazladan kaburga kemiğiniz olsa ne olurdu?

Doğuştan kaburga kemiği fazla olan insanların olduğunu biliyor muydunuz? Eğer fazladan gelişen kaburga kemiği büyümezse hiçbir sorun teşkil etmiyor. Ancak, büyürse rahatsızlıklar yaratabiliyor. Kemik büyürse damarlara baskı yaparsa o kolda güç kaybı, çabuk yorulma ve kollarda şişlik oluşumu olabiliyor. Sinirlere baskı yaparsa ağrı ve uyuşmaya neden olabiliyor. Fazladan kaburga kemiği nedeniyle yaşanan sorunlar, fizik tedavi ya da cerrahi işlemle aşılabiliyor.

Eskiden solungaçlarımız mı vardı?

Teoriye göre bir zamanlar tüm canlı varlıkların solungaçları bulunuyordu. Biyolog Neil Shubin’e göre de bazı kişilerin kulaklarının üzerinde bulunan küçük delik, bu duruma kanıt niteliği taşıyor. Aslında kulağın üzerinde bulunan bu küçük delik bir doğum kusuru olarak biliniyor ve adı da literatürde preauriküler sinüs olarak geçiyor. Herhangi bir zararı olmayan bu minik delik eğer iltihaplanma yaparsa tıbbi müdahale gerektirebiliyor.

Ambideksterseniz %1’lik kesimdensiniz.

Elleri kullanma şekli kişiden kişiye değişkenlik gösterebiliyor. Genellikle insanlar sağ ellerini baskın şekilde kullanıyor. Yani bu durum %90'lık bir kısma tekabül ediyor. Nadir bir şekilde insanların %9’luk kısmı da sol elini baskın kullanıyor. Fakat oldukça istisnai bir durum var ki o da iki elin de aynı baskınlıkta kullanılması. Bu özelliğe sahip kişiler, toplam nüfusun sadece %1’ini oluşturuyor.

Şu Anda Vücudunuzda Binlerce Organizmanın Yaşadığını Biliyor muydunuz?
Aşk Acısından Beter: Bir İnsanın Hissedebileceği En Büyük Fiziksel Acıları Okurken İçiniz Sızlayacak
Boğulmanıza Sebep Olabilecek Hataları Olimpik Yüzücülerin Ağzından Anlatıyoruz!
"Kan Grubu Kaderdir" Desek Yanılmayız: Sivrisineklerin Bazı Kişileri Neden Daha Fazla Soktuğu Ortaya Çıktı

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
25.09.2022

palmaris tendonu ben dahil etrafımda çok kişide var :)

20.11.2022

Benim teyzem iki eliyle de aynı anda yazabiliyor ve kadının sanki kaligraf gibi müthiş güzel el yazısı var, ailenin davetiyelerini de kendisi yazar, herkes ondan istiyor 😄😄

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ