Kimbilir Ne Hayalleri Var? Yıllardır Yaz Kış Demeden Tartısıyla Okul Harçlığını Çıkaran Kadir ile Tanışın!

Kadir İlbak, 13 yaşında, ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi. Sultangazi'deki okulundan çıkar çıkmaz, tartıcılık yapıyor.  Okul harçlığını çıkaran ve ev bütçesine katkıda bulunan çocuk, DHA'nın aktardığı bilgiye göre 7 yıldır tartıcılık yapıyor...

Onu soğuk havada kaldırımda ders çalışırken gören bir vatandaş "Kim bilir ne hayalleri var?" mesajıyla sosyal medyadan paylaştı ve bu paylaşım büyük ilgi gördü.

Sultangazi’nin en işlek caddelerinden olan Eski Edirne Asfaltı üzerinde tartıcılık yapan çocuğa DHA muhabiri ulaştı.

Kadir, günde 10 ila 20 TL arasında para kazandığını söyledi. En sevdiği ders ise matematik...

Kadir 'Okul harçlığımı ve aile bütçesine katkıda bulunmak  için okul sonrası tartıcılık yapıyorum. Sınavlar yaklaşmışken pratik yapıyorum. En sevdiğim ders matematik. Bana göre hava soğuk değil, üşümüyorum. Direniyoruz. Soğuğa alıştım artık” dedi. 

Annesinin ev hanımı olduğunu belirten ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi Kadir, babasının da bir tekstil atölyesinde makineci olarak çalıştığını ifade etti.

Yıllardır aynı noktada tartıcılık yaptığı belirtilen çocuğa esnaflar da sahip çıkıyor 🎥

Esnaflardan Burak Köleoğlu  'Elimizden geldiği kadar Kadir kardeşimize destek olmaya çalışıyoruz. O da bizden biri artık. İhtiyacı var, birileri elinden tutsun istiyoruz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz' dedi.

En kısa zamanda hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle 🙏

Popüler İçerikler

Nevşin Mengü Duyurdu: Kara Harp Okulu Devre Birinci Teğmen Ebru Eroğlu ve Diğer Üç Teğmenin İfadeleri Alındı
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
YORUMLAR
11.01.2019

İçerik başlığının yarattığı algıya göre tartıcılık yaparak harçlığını çıkartan çocuğu takdir edelim duygulanalım üzülelim, kendi kendimize söylenip kader de diyelim. Masumiyetleri en başta ebeveynleri tarafından öldürülen, ne bir daha çocuk ne de normal bir yetişkin olabilecek insanlar. Mendil satan tartıcılık yapan çocuklar neden çalışmak zorunda bunu da düşünmek gerek. Tek sebep ebeveynleri mi? Birey olduklarını, küçük olduklarını, hatta çocuk ve hatta bir annenin yavrusu olduklarını unuttuğumuz, kendi kendimize unutturduğumuz, göz göze geldiğimizde vicdan azabı ve rahat batması gibi insani duyguların yakamıza yapışmaması için, canım keyfimizin kaçmaması için gözümüzde neredeyse kaldırım taşları gibi sokakla bütünleştirdiğimiz olağanlaştırdığımız çocuklar. Küçük ama hayatın büyük roller verdiği çocuklar. Bu ülkede düşüncelerini sadece sözle savunan, kul hakkından adaletten söz edip kadercilikten şaşmayan kendi ideolojisinden olanı sorgulamayan, bizlerin yarattığı sonuçtur bu çocuklar. İşe gitmeden maaş alan bürokrat çocukları her neyse demagojiden çelişkiden ibaret toplumuz.

11.01.2019

Tabela yapan bir şirkette sekreterlik yapıyordum, 13 yaşlarında işçi çocuklar da vardı, bütün emekçiler gibi üsleri başları kir içindeydi, gözleri yorgun ve umutsuzdu, kışın soğukta atölyede çalışıyorlardı ve onlarla aynı yaşta olan patronun oğlu klimalı odada babasının bilgisayarıyla oyun oynuyordu. O gün sorgulamaya başladım, düşündüm, araştırdım, nedeni neydi bu adaletsizliğin ve komünist oldum... Tek yol insanların emeklerini, çocukların hayallerini çalan kapitalizmin işçiler tarafından yıkılmasıdır. Başka da çözümü yoktur bunun...

12.01.2019

1984'ü,Hayvanlar Çiftliği ve Economy for Dummies'i oku.

11.01.2019

Dünya yalnızca çocuklar için adaletli bir yer olsaydı da bana yeterdi.

TÜM YORUMLARI OKU (14)