Kim Milyoner Olmak İster'de 'De Bağlacı' Sorusunu Bilemeyen Yarışmacı Dillere Düştü

ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster? yarışması her hafta gündem oluyor. Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği yarışmada her Pazar dikkat çeken isimler yer alıyor. Bilgisine güvenenlerinin katıldığı bilgi yarışmasına son damga vuran isim Simay Atlı oldu. Genç yarışmacı temel Türkçe sorusuna yanlış cevap verince sosyal medyanın diline düştü.

Gelin detayları görelim...

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi bizim ülkemizde de popüler olan Kim Milyoner Olmak İster? yarışması, 2 Ağustos 2011 tarihinden beri ATV ekranlarında yayınlanıyor.

Geniş bir izleyici kitlesi bulunan bilgi yarışmasının sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu üstleniyor. Kim Milyoner Olmak İster'in sunucu koltuğunda bir dönem Kenan Işık, Haluk Bilgiler, Selçuk Yöntem, Murat Yıldırım gibi başarılı isimler de oturmuştu hatırlarsanız.

Her hafta Pazar günü yayınlanan yarışmada sorulan merak uyandırıcı sorularla bizleri ekranlarımızın başına kilitleyen yarışmanın son bölümüne Simay Atlı adlı yarışmacı damga vurdu.

Kendisini tanıtırken okuduğu üniversitenin adını unutan genç yarışmacı unutkanlığının nedenini bir türlü bölüme geçemediği için üç yıldır farklı üniversitelerde hazırlık okumasına bağladı.

İstanbul Altınbaş Üniversitesi'nde devamsızlıktan sınıfta kaldığını, bu yıl da kalmamak için okulu yarım dönem dondurduğu dile getiren genç yarışmacı boş zamanlarında hiçbir şey yapmadığını söyledi. İmirzalıoğlu ise cevap karşısında biraz şaşırdı tabii.

Hobileri arasında resim yapmak ve at binmek olduğunu söyleyen Simay'a en büyük taş ablasından geldi. Kendisini desteklemek için stüdyoda bulunan yarışmacının ablası kardeşinin daha önce hiç resim yaptığını görmediği ve ata ise kendisinin sayesinde ilk kez bu yıl dokunduğunu söylemesi stüdyoyu kahkahaya boğdu.

Gelecekte iyi bir psikolog ve siyasetçi olmayı da hedeflediğinin altını çizen Simay Atlı kazandığı ödülle babasının kredi kartı borcunu ödemek istediğini belirtti.

Kendisine sorulan soruları oldukça sakin bir şekilde yanıtlayan 21 yaşındaki yarışmacı ilk baraj sorusunu rahatlıkla geçti.

5 bin lira değerindeki 4. soruya gelen Simay Atlı kendisine sorulan 'Hangisi, William Shakespeare’in “Julius Caesar” adlı eserinde geçen bir cümledir?' sorusuyla dikkatleri üzerine çekti.

Kenan İmirzalıoğlu, soruyu okumayı bitirmesinin hemen ardından 'B şıkkı' diyen genç yarışmacıyı 'son kararım' demesine rağmen 'İçeriği de okur musun? Bir yanlışlık olmasın Simay' sözleriyle uyardı.

Temel Türkçe dersinde öğretilen eklerin sorulduğu soruya 'Sende mi Brutus?' cevabını veren yarışmacı, seçtiği şıktaki cümlenin doğru olduğunu düşündüğünü söylemesiyle herkesi şaşkına çevirdi. Yarışmaya damga vuran Simay Atlı'ya sosyal medyadan yorumlar gecikmedi.

👇👇

twitter.com

👇👇

twitter.com

👇👇

twitter.com

👇👇

twitter.com

👇👇

👇👇

twitter.com

👇👇

twitter.com

👇👇

twitter.com

İşte o anlar...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Simay Atlı Milyoner'e 2.000 TL ile veda etti. Peki sizin konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Buyurun yorumlara...

İlginizi Çekebilir

Kim Milyoner Olmak İster'de Sorunun Yanıtını Yanlış Anlayan Yarışmacı Herkesi Şaşırttı
'Kim Milyoner Olmak İster'de 'De Bağlacı' Sorusunda Elenen Yarışmacı: 'Sen de mi Brutus?'
Kim Milyoner Olmak İster'de İlk Sorudan Elenen Yarışmacı Verdiği Cevapla İzleyenlerin Ağzını Açık Bıraktı

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
10.01.2023

Eleştirenlerden biri de "ki" sıfat ekini ayrı yazmış, noktalama çoğunda yok zaten. Arasam daha çok yazım yanlışı bulurum. Hatta, benim bu yorumumda, arasak muhakkak hata buluruz. Çok üstüne gidilmemeli bence.

10.01.2023

Eğitimde tam öğrenme yaklaşımının ilkesi şudur: “Öğrenemeyen öğrenci yoktur öğretemeyen öğretmen vardır.” Hah işte bu ilke tam da bu olayla çürüyor. Ekler konusu ortaokul müfredatında var lisede var yetmiyor dikkat eden edenler için günlük hayatta okuduğunuz kitaplarda dergilerde var.. hadi öğrenim hayatına dönelim.. diyelim ki ortaokulda bu konuyu öğretmen anlatamadı lisedeki de mi anlatamadı? Bu konu eminim farklı öğretmenlerce farklı yöntemlerle defalarca işlenmiştir. Ama karşıdaki öğrenci bunu öğrenmek istememişse tüm ısrarlara rağmen kendini öğrenmeye kapatmışsa suç yine de öğretmende ve sistemde midir? Yoksa artık bazı insanların okulları, mecburi olduğu için boş boş gelip gittiği vakit doldurma yeri olarak gördüğü gerçeğini kabul etmeli miyiz?

11.01.2023

İyi de ülkenin %70'i bilmiyordur muhtemelen. Kızı eleştirenlerin attığı 'tweet'lerde bile hatalar var. Mesela ''Nazende'' isimli kullanıcı ile ''Neslihan Koca'' isimli kullanıcı. Garanti olsun diye bağlaç olmayan -de'yi ve -ki'yi bile ayırmışlar, bir de kalkmış kızı eleştiriyorlar. :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ