Kim Demiş Erkekler Makyaj Yapamaz Diye? Bakımlı Erkekler İçin Görünmez Makyaj Rehberi

Erkeklerin de en az kadınlar kadar güzel görünme kaygısı olduğu bir gerçek. Tarih boyunca bu durum değişiklikler gösterse de, insan daima iyi görünmeye çalışan bir canlı. İşte iyi görünmeyi önemseyen erkekler için bakım ve makyaj rehberi.

Tarih boyunca erkekler de kadınlar gibi makyaj yaptı.

Erkeklerin makyajı, daha çok ihtişamlı görünüm ve düşmanlarına göz dağı vermek için yaptığı biliniyor.

Günümüzde daha çok, kameralar karşısında olan erkekler makyaj yapsa da bakımlı olmayan erkeklerin sayısı oldukça azaldı.

Özel model saç kesimi, kaş ve sakal şekillendirme, cilt bakımı gibi uygulamalar da tıpkı makyaj gibi 'iyi görünmek' için yapılıyor sonuçta.

Erkek makyajı deyince aklınıza hemen Instagram gelmesin, sonuçta oradaki makyajları günlük yaşamda kadınlarda da görmüyoruz.

Peki bir erkeğin günlük makyajı nasıl olmalı?

1. İlk adım cilt bakımı.

Nasıl ki duş almak bir cinsiyete özgü olamazsa, cilt bakımı da olamaz. Su ve sabunla yetinilen günler geride kaldı. Sivilceli, kızarmış, pul pul kurumuş ya da kırışan bir cilt istemiyorsanız cilt bakımı yapmanız şart. Mutlaka erkeklere özel ürünler kullanmak zorunda da değilsiniz. Bir dermatologla görüşüp cilt tipinizi ve kullanmanız gereken ürünleri öğrenebilirsiniz. Yüz temizleme jeli, tonik ve nemlendirici kullanmalısınız. Kuruyan göz çevresi için bir göz kreminiz ve dudak nemlendiriciniz de olmalı. Makyaj yapmasanız bile cilt bakımıyla daha iyi görünecek ve hissedeceksiniz.

2. İkinci adımda kapatıcı var.

Göz altlarınız morsa veya sık sık sivilce problemi yaşıyorsanız cilt tonunuza tam uyumlu bir kapatıcı edinmenizde fayda var. Kapatıcı özellikli göz çevresi kremleri veya sivilce kremleri de mevcut. Burada en önemli kural; cildinizle tam uyumlu tonu bulmak ve asla açık tonlara yönelmemek. Parmaklarınızla sorunlu bölgelere tampon hareketlerle çok küçük miktarlarda uygulayabilirsiniz.

3. Kapatıcının yetmediği durumlarda miktarı abartmak yerine düzelticiyi deneyin.

Kat kat kapatıcı görüntüsü hiçbir zaman hoş değil. Sivilceleriniz çok yoğunsa, göz çevreniz çok koyuysa kapatıcı yeterli olmayabilir. Bu durumda her markada kolayca bulunabilecek kamuflaj paletlerinden destek alabilirsiniz. Bu renkler ne işe yarıyor derseniz; kapatıcı öncesi ince bir kat doğru rengi geçerseniz kapatıcının etkisini artırırsınız. Turuncu renk morlukları, yeşil renk kırmızılıkları ve sivilceleri kapatmak için. Pembe, damar görünümünü kapatırken, mor sarılıkları hafifletir. Sarı renk de hafif koyuluklara aydınlık katar.

4. Sürdüğünüz kapatıcının dağılmasını istemiyorsanız üstünden ince bir kat pudra geçebilirsiniz.

Şeffaf, renksiz pudralar kapatıcının kalıcılığını artırırken, yüzünüzdeki aşırı parlak görüntüyü de dengeler. Büyük bir fırçayla hafif şekilde tüm yüzünüze şeffaf pudra geçebilirsiniz.

5. Kaşlarınızı ve kirpiklerinizi taramayı unutmayın.

Mutlaka bir ürün kullanmanıza gerek yok. Ancak kıvrık kirpikler istiyorsanız bir kirpik kıvırıcıyla kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz. Üzerine rimel gibi sabitleyici bir ürün kullanmadığınız için kıvrıklık kısa sürede düşecek, kirpiklerinizin kendi doğal kıvrıklığı gibi görünecektir.

6. Son aşama dudaklar.

Diş fırçasıyla dudaklarınızı da fırçalayıp, ölü derilerden kurtulduktan sonra bir dudak nemlendiricisi uygulayın. Bu ürün renksiz olabileceği gibi, doğal dudak renginizde de olabilir. Bir süre bekledikten sonra gözünüze çok parlak geliyorsa peçeteyle fazlalığı silebilirsiniz.

7. Makyaj yapsanız da yapmasanız da akşamları mutlaka cildinizi temizlemelisiniz.

Özellikle akşam makyajınızı temizlemeyecekseniz, hiç makyaj yapmamanız cildiniz için daha faydalı. Aksi halde cilt sorunlarınızda artış olabilir.

Sizi, bahsettiğimiz şekilde hafif makyajlı erkeklerin öncesi-sonrası fotoğraflarıyla baş başa bırakıyoruz.

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil Zanlısı Adliyede 'Deli' Numarası Yaptı: "Beni Serbest Bırakın"
Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
YORUMLAR
30.12.2016

çok güzel ilerliyoruz ama nereye bilmem, ilk üniseks ürünler çıktı insanların kafasını karıştırdılar sonra ortak kuaförler çıktı bayanlara yapılanların nerdeyse tamamını erkeklere yapmak için,kaş alması,kıl tüy alması,hatta fondoten kullanması erkeği bakımlı modern yaptı,hayır zamanla erkekler efemineye döndü,kızların huylarının bi çoğu artık erkeklerdede var,giyim kuşam eleştirmeleri,dedikodu,çekememezlik v.b aklınıza ne gelirse,ben yoz biri diilim ama yozlaşan bi toplum görüyorum malesef,modernleşmek başka bişey yozlaşmak bambaşka..

16.03.2020

yazık sana makyaj sanatır kıl kaş. tüy insanlar hoşlanmöadıgı yerlerini alabilir bunlar kadınlara özgü deildir

30.12.2016

Ula sizene isterse abartır isterse abartmaz! bi 'banane lan' demeyi öğrenemediniz aq. Hayat başkalarını düşüncesi doğrultusunda yaşanmaz. Çünkü bir tane daha yok şu andan. İnstagram makyajıyla gezen çocuk ta sizin için süslenmiyor. kasmayın bence. Ayrıca önce git bi yüzünü yıka bi sakalını tara hırbo. Gelmiş diyo erkekliğin bi ayrımı kalmadı. Editör bakım yapın yüzünüzü yıkayın sivilcelerinizi özel zamanlar için kapatın demiş, ne atarlanıyon içerike? sonra dersin ama neden sevdiğim kız berke'yi seçti...-.-

06.07.2018

:D :D :D :D :D Harika

31.12.2016

Bundan sonra bizde mi hortumla yıkayalım yani adfkfhgds

TÜM YORUMLARI OKU (30)