Kilis'te IŞİD Roketlerinden 1 Ölüm Daha: Bu Kez 6 Yaşındaki Nisa...

IŞİD sabah Suriye'den Kilis'e 3 roket attı. Roketlerden biri Kilis'in Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki bir binaya isabet etti. İkisi polis, üç kişi yaralandı. Kilis'e akşam saatlerinde Suriye tarafından atılan dört roket mermisi daha isabet etti. Meydana gelen patlamada 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.

Saat 07.45 sıralarında Suriye'den IŞİD'in fırlattığı iki roketten birisi Yaşar Aktürk Mahallesi'ne binaya isabet etti.

2'si polis 3 kişi yaralandı

Fotoğraf: AA

AFAD Kilis'e 'Düşen' Roketlere Karşı Broşür Yayınladı: 'Bilinçlenin, Sakin Olun'

İkinci roketin Endüstri Meslek Lisesi bahçesi ile eski Valilik Binasının arasına, üçüncü roket ise Emniyet ve Adliye binalarının arka tarafındaki boş araziye isabet etti. 

İHA, ilk belirlemelere göre 2’si polis 3 kişinin yaralandığını duyurdu.

Akşam saatlerinde 4 roket daha atıldı: 1 çocuk hayatını kaybetti

Fotoğraf: dpa

DHA'nın verdiği bilgilere göre akşam saatlerinde Suriye tarafından atılan 4 roketatar mermisi kent merkezine düştü. Roketin patlaması sonucu 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk hayatını kaybetti 8 kişi de yaralandı.

Yaralılar acil servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Halk gazetecilere tepki gösterdi

Kilis'te son 4 ayda Suriye tarafından atılan roketlerle 21 kişinin ölmesi ve onlarca kişinin ölmesi Kilis halkının öfkesini iyice artırdı.Patlamaların yaşandığı bölgede toplanan kalabalık, seslerinin duyurulmadığı gerekçesiyle tepki gösterdikleri bazı gazetecilerin fotoğraf makineleri ile kameralarını kırdı.

Kilis'te çok sayıda esnaf kepenk kapattı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'5 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi'

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu akşam saat 17.02- 17.04 saatleri arasındaki iki dakikalık zaman diliminde IŞİD terör örgütü kontrolündeki Suran ve Kafrah bölgelerinden 4 roket Kilis merkezine atıldı. Bunun üzerine bölgede konuşlu birlikler, IŞİD'e ait 2 silahlı araç ve 2 Katyuşa mevziileri tespit edilerek Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla ateş altına alındı. Ateş altına alınan hedefler imha edilirken, ilk belirlemelere göre 5 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi.

Kilis Valisi, 'Düşen' Roketlere Açıklık Getirdi: 'Yer Çekimi Var'

Can kaybı 21'e yükseldi...

AFP

Kentte, şu zamana kadar sekizi Suriyeli, içlerinde çocukların da olduğu 20 kişi saldırılar nedeniyle hayatını kaybetti. 

Bu akşam saatlerinde Kilis'e isabet eden roket mermisi sonucu  bir kişi daha hayatını kaybetti. Böylece Ocak ayından bu yana Kilis'de, Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgeden atılan roket mermileri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Ocak ayından bu yana Kilis’e 60’a yakın füze atıldı.

Ajanslar, Onedio

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
05.05.2016

kendinizi koruyun hukumet koltuk davasında sizi düşünen yok

05.05.2016

Şubat 2016 'da daha "Kilis şu kadar Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapıyor" diye Nobel barış ödülü için başvurulan şehrin 3 ay içinde geldiği hale bak.Ve o dönemde yaptıkları açıklamanında bir bölümü şu ..."Hükümetimiz savaş gibi insan haklarını tamamen askıya alan durumlarda üst düzey bir hassasiyet göstermektedir." ... kendi topraklarının içerisinde yer alan bir yere roketlerin düşmesi !!! ve vatandaşlarının ölmesi üst düzey hassasiyet kapsamı dışında sanırım, ama IŞİD militanlarının Antep'te hastahanelerde polis korteji eşliğinde tedavi görmesi , gerçekten hassasiyet ötesi bir barışseverlik göstergesi.Nede olsa büyük hayallere gidecek yolu açanlar ve kasalara gidecek paraları sağlayanlar, insan hakları kapsamında değerlendirilir.Kilis oy verdi ve bitti gitti tüm hakları.

Pasif Kullanıcı
05.05.2016

aynı roketler hergün istanbula düşse ne olurdu acaba ? bune vurdum duymazlık çıldırıcam onlarda insan biri şuna dur desin artık ama hep böyledir değilmi popüler değilsen ölsen bile ses getirmezsin ankara patlaması oldugunda diğer avrupa ülkeleri bizi takmıyo diye yırtınan siz şimdi kilise neden ses çıkarmıyosunuz ?

TÜM YORUMLARI OKU (14)