Kılılçdaroğlu'ndan Kavcıoğlu'na: 'İhanette Sorumluluğu Artıyor, Unutmayacağım Bunu!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile dün akşam saatlerinde yaptığı görüşmenin ardından Merkez Bankası yönetiminde değişime gidildi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Merkez Bankası Başkan yardımcıları Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş görevlerinden alındı.

Kararın ardından dolar kuru 9.17 seviyelerini test ederek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

Reuters'a konuşan bir kaynak ise görevden alınan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi Abdullah Yavaş'ın, PPK'nın bazı kararlarına karşı çıktığını öne sürdü.

Merkez Bankası'nda yaşanan görevden almalara CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tepkisi sert oldu. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

'Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar. Bu açıkça millete zulümdür. Şunu da söyleyeyim, Merkez Bankası Başkanı’nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor. Unutmayacağım bunu!'

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.10.2021

adamın ne suçu var, her mhp ve akpli gibi bu da erdoğanın kapısına bağlanmış it diye yazacaktım vazcaydım sonra. bokun içinde mutluysan sesini çıkarma anektodu geldi aklıma:D

14.10.2021

Bu adam cumhurbaşkanlığını kafaya koymuş. İnşallah seçilir, vatana millete hayırlı olur.

14.10.2021

Kılıçdaroğlu daha lider olmadan başlamış tehdit etmeye. Demek ki erdoğanın yerinde olsa Allah bilir neler yapardı. Reis Allahtan hak yolunda. O yüzden insaflı davranıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ