Kılıcını Kuşanmaya Hazır Mısın? Kılıcın İle Efsane Olabileceğin 13 Oyun

Oyunlarda pek çok ikonik kılıç var. The Legend of Zelda'dan Usta Kılıç, Ninja Gaiden serisinden Ryu Hayabusa'nın Ejderha Kılıcı ve daha niceleri...

1. Mount And Blade II : Bannerlord

TaleWorlds tarafından geliştirilen aksiyon-rol yapma oyunu olan Bannerlord, Warband'ın 200 yıl öncesinde geçiyor. Bannerlord'da ister ordunun arkasında taktik zekan ile savaşa yön ver, istersen de kılıcını kuşan ve ordunun en önünde büyük bir komutan gibi savaş.

2. Nioh

Nioh, Team Ninja ve Kou Shibusawa tarafından geliştirilmiş bir aksiyon rol yapma video oyunudur. 1600'lü yıllarda kurgusal bir dünyada geçen oyunda Japonya'da Miura Anjin olarak bilinen Batı'nın ilk ve ender samuraylarından William Adams'ın yolculuklarını ele alıyor.

3. Dark Souls

Zorluğu ile hepimizin baş belalarından olan Souls oyunlarının kralı Dark Souls, sağlam arka plan hikâyeleri üstüne kurulu, iyi dövüş mekaniklerine sahip ve lanet zorlukta bir oyun. Kendinizi zorlamak istiyorsanız en iyi tercihlerden birisi olur.

4. Middle-Earth: Shadow of Mordor

Monolith Productions tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından dağıtımı yapılan açık dünya aksiyon rol yapma oyunudur. J.R.R Tolkein'in efsane dünyasında geçen Shadow of Mordor, Hobbit ile Yüzüklerin Efendisi serilerinin arasında bir zamanı anlatmaktadır. Eğer siz de Yüzüklerin Efendisi dünyasına hayran iseniz Sauron ve Nazgul'lere karşı mücadeleye atılabilirsiniz.

5. For Honor

Ubisoft tarafından geliştirilen ve yayımlanan For Honor üçüncü şahıs bir aksiyon oyunudur. Tutulma savaşının ardından siz de Horko'ların savaş çığırtkanlığına sahip görüşlerini benimseyebilir ya da Chimera'nın dayanışma ve barış idealleri için savaşmayı tercih edebilirsiniz.

6. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2017 yılında Nintendo tarafından geliştirilen aksiyon-macera oyunudur. Açık dünyayı özgürce keşfedebilir, bulmacaları çözebilir ve yan görevleri yapabilirsiniz.

7. Metal Gear Rising: Revengeance

Metal Gear Rising: Revengeance, PlatinumGames tarafından geliştirilen bir aksiyon macera hack and slash oyundur. Metal Gear serisinin yan ürünü olan oyun Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots'taki olaylardan dört yıl sonrasını konu alıyor: Siz de Raiden ile olayların içine girebilirsiniz.

8. Bloodborne

FromSoftware tarafından PlayStation 4'e özel olarak geliştirilen Bloodborne 2015 yılında piyasaya çıktı. Tuhaf bir hastalık nedeniyle insanların canavara dönüştüğü şehirde, gönüllü bir avcı olarak bu canavarları avlamak şehrimiz için boynumuzun borcu.

9. Devil May Cry 5

Devil May Cry 5, Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir aksiyon macera oyunudur. Oyun bir önceki oyun olan Devil May Cry 4'ten 5 yıl sonra geçiyor, Dante, Nero ve V olarak Şeytan Kral Urizen'i durdurmaya çalışabilirsiniz.

10. Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima, Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen bir aksiyon-macera video oyunudur. 1274'te Moğol'ların Japonya seferleri sırasında Tsushima Adası'ndaki son samuraylardan biri olan Jin Sakai'nin olaylarını konu almaktadır.

11. Dark Souls III

Dark Souls III, FromSoftware tarafından geliştirilen bir aksiyon-rol yapma oyunudur. Souls serisinin dördüncü, Dark Souls serisinin ise üçüncü oyunudur. Altın Joystick Ödülleri 2016'da yılın oyunu ödülünü kazanmayı başardı.

12. The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt, CD Projekt RED tarafından geliştirilen üçüncü şahıs nişancı türü rol yapma oyunudur. Altın Joystick Ödülleri 2015'te yılın oyunu ödülünü kazanmayı başardı. Hafızası geri gelen Geralt, kaybettiği aşkı Yennefer'ı aramaya başlar. Emreis'den hayatının en büyük sözleşmesini alan Geralt'ın işi hiç kolay olmayacak..

13. Sekiro: Shadows Die Twice

FromSoftware tarafından geliştirilen bir aksiyon-macera oyunu olan Sekiro: Shadows Die Twice, 16.yüzyılda Japonya'da derebeyliklerin kendi aralarındaki savaştığı Sengoku döneminde geçiyor. Ana karakterimiz kendi klanının lideri olan genç lordunu, Ashina klanın saldırısından koruyamaz ve lordu kaçırılır.

İlginizi Çekebilir

Bitirmeye Çalışırken Hayatınızdan Vazgeçmeniz Gereken 13 Oyun
Hasret ile Beklenen Pokemon GO Türkiye'de!

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"
AK Partili Mücahit Birinci’den Şebnem Bursalı’ya Sert Tepki: “Partiden Defolup Gitsin”
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!