Kılıçdaroğlu, Vekilliği Düşen 3 İsim İçin Tepki Gösterdi: 'Bunlar Darbe Döneminde Yaşadığımız Olaylar'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, uzun bir aradan sonra partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'liler Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi.

'Bunlar darbe döneminde yaşadığımız olaylar.' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, yapılanları 'Yanlış ve anayasaya aykırı' olarak nitelendirdi.

'Memlekette bir casus aranıyorsa, bu memlekette devletin sırlarını peşkeş çekenler aranıyorsa o da Kozmik Oda’yı açanlardır'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti grup toplantısında gazeteciler İsmail Dükel ve Müesser Yıldız'ın gözaltına alınmasına yönelik açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Özgür gazeteciler ellerinde kalemleriyle bizi bilgilendirmek istiyorlar. Haber topluyor bu gazeteciler. Zor koşularda görev yapıyorlar. Ama bir haber geliyor. İki gazeteci arkadaşımız gözaltına alınıyor. İsmail Dükel ile Müyesser Yıldız... Niye alınıyorlar? Hangi gerekçeyle alınıyorlar? Duyduğumda üzüldüm. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz? Su vermiyorlar Müyesser Hanım'a, su. Hayat bu, su ya. Sen nasıl vermezsin? Tanırsınız herhalde, öyle kilolu bir insan da değil. Şimdi ne yaptı bu gazeteciler? Neymiş casusluk yapacaklarmış. Bu kadar da ayağa düşürmeyin bu durumu. Nereden çıkarıyorsunuz bunları?

Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel içeride neden? Eğer bu memlekette bir casus aranıyorsa, bu memlekette devletin sırlarını peşkeş çekenler aranıyorsa o da Kozmik Oda’yı açanlardır.'

'Yapılan yanlıştır, anayasaya aykırıdır'

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Üç arkadaşımızın milletvekilliği düşürüldü. Bunlar darbe döneminde yaşadığımız olaylar. Yapılan yanlıştır. Anayasaya aykırıdır. Kendilerinin yaptığı bu anayasaya bile aykırıdır. İktidara diyeceğim tek şey; hiçbir baskı karşısında, hiçbir CHP'li boyun eğmez.

Enis Berberoğlu için devletin sırlarını açığa çıkarmaktan dava açıldı. MİT TIR’ları sır mıydı? O TIR’lara ilişkin tutanakları tutan hakim ve savcılar nerede? Terör örgütü üyeliğinden tutuklu. Teröristin tutanak tuttuğu bir olay nasıl sırdır? Şimdi kafa kafaya vermişler seçim kanununu nasıl değiştiririz diye düşünüyorlar. Nasıl değiştirirseniz değiştirin, siz gidicisiniz arkadaş.'

'Sağlık çalışanları arasında ayrım yaparsan haksızlık yapmış olursun'

'Bugün Avrupa'nın en güçlü sağlık ordusu bizde. Eve gitmediler, bazıları hayatlarını kaybetti. Hepsine şükran borçluyuz. Dilek hemşireyi unutmadım. En çok beni sarsan Dilek hemşire oldu. Bu virüsün hem dayanışma kültürümüzü hem acıları paylaşmamızı sağlayan bir özelliği olduğunu unutmamamız lazım. Kimlik, siyasi görüş tanımıyor. Mücadele etmek hepimizin ortak görevidir.

Sağlık çalışanları arasında ayrım yaparsan haksızlık yapmış olursun. Tıbbi sekretere, güvenlik görevlilerine, sağlık işçilerine, hasta bakıcılara, hastaların yemeğini hazırlayan aşçılara, radyoloji teknisyenlerine ek ödeme verilmedi. Bunlar doğru değil. Devletin saygınlığına gölge düşürür. Yardım yapacaksan hepsine yap, ayrımcılık yaparsan sen devleti iyi yönetemiyorsun anlamına gelir.

Yüz binlere iş yeri kapanacak, milyonlarca insan işsiz kalacak, ne yapalım, bundan nasıl beraber çıkarız diye görüşülmesi lazım. Bir toplantı yaptılar sadece yandaşlar çağrıldı. Ziraat Odaları Başkanı, Eczacılar Odası Başkanı, TTB Başkanı çağrılmaz mı? Bunlar vatan haini mi? Çözümü anlatacaklar sen de oturup bakanlarınla birlikte dinleyeceksin.'

'Öğrenim kredisi çekmiş 5 milyon kişi, 280 binine icra geldi'

Devlette har vurulup harman savrulan bir dönemin yaşandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yüz binlerce iş yeri kapandı. Yapılan doğruydu. Peki evine gönderdiğiniz kahveciye ne yaptınız? Biz olsaydık, 'Evinde otur, rahat otur, senin 3 aylık kiranı ben ödeyeceğim devlet olarak' derdik. Bu devlet için büyük bir yük değil.

Esnafın başına bela olan bir stopaj vergisi var. Kira gelirini ben elde etmiyorum, git mal sahibinden al alacaksan. Bunu da kaldıralım dedik. Bu konuda kanun teklifini CHP verdi. Bunun takipçisi ben de olacağım siz de olun. Kaldırılması için kim el kaldırmıyorsa kara defterin bir köşesine yazın.

Bütün çiftçi kardeşlerim dinlesin; sizin borcunuz yok, Türkiye Cumhuriyeti devletinden alacağınız var.

Evimizde oturuyoruz, ya 3 ay süreyle internet ücretlerini düşürüyorum diyemez miydiniz? Gençlere sesleniyorum, sizin AK Parti'ye oy verme gibi bir lüksünüz olamaz, yok öyle bir şey. Öğrenim kredisi çekmiş 5 milyon kişi. 280 binine icra geldi.'

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
09.06.2020

Aslında Kemal Kılıçdaroğlu salgın döneminde çalışan kesim için ölü taklidi yapan iktidarın politikalarını daha fazla hedef almıştı. Bununla birlikte şu saatten sonra hâlâ AKP'ye oy verecek olan şeylere laf anlatmanın mantıksız olduğu düşüncesindeyim. Salgın ve AKP dönemi bittiğinde arada kan bağı bile olsa o şeylerle sosyal mesafenizi yine de koruyun.

Pasif Kullanıcı
09.06.2020

“Milletvekili” diye bahsettiği kisilerin 2 si devletin milletin askerine öğretmenine polisine doktoruna kurşun sıkan pkk dan aranıyor biri de devlet sırlarını ifşa etmekten. Ne desem bilemiyorum artık bunlar demokrasiyi ne anlıyor ne zannediyor gerçekten trajikomik bir durum, trajikomik açıklamalar. Başka bir ülkede böyle bir muhalefet bulamazsınız

09.06.2020

Osmanı trt ye çıkartanlar, kandilde halay çekenler, kozmik odaları açanlar, işide silah yardımı yapanlar vatan haini değil bu ülkede. teröriste silah yardımı yapanı ortaya çıkartmak boynumuzun borcudur. Unutmadık o pkkYpgye olan yardımları. Akepenin karşısındaysan hep vatan haini pkklı yada fetöcüsün. Ozman zamanında hdpyi meclise sokmıcaktın.

TÜM YORUMLARI OKU (7)