Kılıçdaroğlu ve Demirtaş Hakkındaki Fezlekeler Başsavcılık'ta

Adalet Bakanlığı, TBMM'den gönderilen milletvekili dosyalarından 11'ini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletti. DosyalarınCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Ankara milletvekili Levenk Gök olduğu öğrenildi. 

Dosyaların, Türk Ceza Kanunun 299. maddesindeki 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve 301. maddesindeki 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak' suçlarını içerdiği belirtiliyor.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili süreç

Hakkında fezleke hazırlanan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören geçici anayasa değişikliği Meclis’te 20 Mayıs’ta yapılan oylamada AKP, MHP ve CHP’lilerin 376 oyuyla kabul edilmişti.

Ve Meclis '376 Evet Oyu' ile Dokunulmazlıkları Kaldırdı

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, hakkında 799 fezleke bulunan 152 milletvekili için yeni bir süreç başlamıştı.

Erdoğan Dokunulmazlık Yasasını Onayladı

152 milletvekili hakkında 799 fezleke bulunuyor

'Dokunulmazlıklarının kaldırılması' istemiyle, biri bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 29'u AK Parti, 57'si CHP, 55'i HDP, 10'u MHP olmak üzere 152 milletvekili hakkında fezleke yer alıyor. 

Dosyaların partilere göre dağılımına bakıldığında da HDP 511, CHP 211, AK Parti 50 ve MHP 23 fezlekeye sahip. Bağımsız Milletvekili Nazlıaka'nın ise 5 fezlekesi var.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
15.06.2016

Bütün muhalefete dokunurlar, sıra iktidar partisinin milletvekillerine gelince tekrar getirirler dokunulmazlıkları...

15.06.2016

Yalnız şöyle de bir durum var. Aqp yine pkk'ya yanaşmaya uğraşıyor. Son dönemde pkk sözünden çıktığı veya çıkmaya çalıştığı için hdp'ye karşı da tavır almıştı. Dolayısıyla hem onlara bir ders vermek hem de yeni bir mağdur gurup yaratmak adına onlardan da bir kaçını alabilirler içeri...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ