Kılıçdaroğlu: 'Putin’in Oligarkları İçin Kurduğu Sistemin Türkiye’deki Kopyalarısınız'

5 müteahhide seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Siz Putin’in oligarkları için kurduğu sistemin, Türkiye’deki kopyalarısınız. Saraydaki şahıs, Putin’den ne öğrendiyse sizinle de onu uygulamak istiyor' dedi. Kılıçdaroğlu, ayrıca 'Sarayın oligarkları, uykularınız kaçıyor değil mi? Daha bunlar güzel günleriniz. Gözünüzün yaşına bakan namerttir' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saat 21.00'e işaret etmişti. Kılıçdaroğlu, “Kuruşu kuruşuna saydım beş para etmiyorlar. Saat 21.00'de birlikte bakalım bir ibret tablosuna” paylaşımında bulunarak takipçilerini sosyal medya hesabına davet etmişti.

Saatler 21.00'i gösterdiğinde CHP lideri, “Sarayın oligarkları, uykularınız kaçıyor değil mi? Daha bunlar güzel günleriniz. Gözünüzün yaşına bakan namerttir!” ifadelerine yer verdiği paylaşımında videolu açıklamada bulundu.

'Oralarda paranızın güvende olacağını mı zannediyorsunuz?'

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Sevgili halkım merhaba, biliyorum mutfaklarınız yangın yeri. Korkunç bir soygun var. Elektrik faturalarınızın mücadelesini verirken getirdiler akaryakıt zamlarını. Artık belli ki, gasp etmeye çalıştıkları 2 lokma ekmeğiniz için dövüşeceğiz.

Kavga edeceğiz sizin nasibiniz uğruna. Etmek zorundayız. Saraylılar tatlı peşinde, sizin ise tuzunuz yok. Ama sevgili halkım, siz de biz de biliyoruz ki bu mücadeleden millet galip çıkacak.

Finansal akbabaları uyarmıştım. Çetelerini korumak için ne demişti şahsım? ‘Söke söke bu paraları sizden alırlar' demişti. Ama buradan 5'li çeteye de bir çift lafım olsun. Ey 5'li çete! Siz Putin'in oligarkları için kurduğu sistemin, Türkiye'deki kopyalarısınız.

Saraydaki şahıs, Putin'den ne öğrendiyse sizinle de onu uygulamak istiyor. Gittiniz İngiltere'den mahalleler satın aldınız. Villalar satın aldınız. Bankalar kurdunuz. Paralarınızı oraya taşımaya devam ediyorsunuz.

Oralarda paranızın güvende olacağını mı zannediyorsunuz? Bakın Putin'in oligarklarına, Rusya'dan kaçırdıkları paraları söke söke alıyorlar. Bütün mal varlıklarını, parayı kaçırdıkları ülkeler el koydu.

Batı, Rus oligarkların mal varlıklarını hedef alan özel birim kurdu. Teker teker avlıyorlar. Aslında kimin parası o? Rus halkının parası. Ey yerel oligarklar! Size mi yedirecekler zannediyorsunuz? Halkın parasını çaldınız. Çaldığınız parayı da batılı, ‘nasıl yeriz' diye tetikte bekliyor, sizi izliyor.

Size de huzur yok. Size de uyku yok. İbreti alem olacaksınız siz de. Sizi haram başları sizi! Ama benim derdim siz de değilsiniz aslında. Benim derdim kaçırdığınız halkın parasıdır. O parayı ait olduğu topraklara, yani bu güzel ülkemize geri kazandıracağız. Sizin gözünüzün başına bakan namerttir.'

Popüler İçerikler

MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
YORUMLAR
03.03.2022

Doğru birebir kopyaladılar sistemi

03.03.2022

Canlıların ortak özellikleri olduğu gibi otokrasinin de ortak özellikleri vardır. Sadece kültüre göre birkaç söylem ve itham değişiklik gösterebilir. Örneğin Putin otokrasiye boyun eğmeyenlere Neonazi diyor bizimkiler ise FETÖ'cü. Tabii cümle kurmakta zorluk çeken eğitimsiz kitlenin ağzında bu FEDÖ'cü olarak değişiyor ama iftira aynı.

03.03.2022

Siz aday olmazsanız bir şeyler değişecek aslında. Mansur Bey aday olsun. Siz aday olursanız AKP aynen devam eder. Demedi demeyin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ