Kılıçdaroğlu: 'Onlar Sığınmacı Değil, Kaçak'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli ve Afganlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 'Suriyelileri iki sene içerisinde memleketlerine göndereceğiz' diyen Kılıçdaroğlu Afganlar için ise 'onlar sığınmacı değil kaçak. Onları uluslararası hukuka göre İran'a geri vereceğiz. Hangi sınırdan bize gelmişler ise oraya iade edeceğiz.' şeklinde konuştu.

'Kimsenin ölmesini istemeyiz ancak insanların belli bir bölgede tutulması lazım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Üye Katılım Törenine katıldı. Törende gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Afgan ve Suriyeli sığınmacılara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gelen kişilerin 2 yapıda incelenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Bir Suriye’den gelenler, ikincisi ise bin küsur kilometreyi aşıp Afganistan’dan İran’ı aşıp Türkiye’ye gelenler var. İran sınırına gittim, oradaki karakolu ziyaret ettim. Buradan kaçak Afganlar nasıl geliyor? diye sordum. ‘Buradan gelmesi mümkün değil, insan kaçakçılığı var’ dediler.

Demek ki birileri paralarla imkanlarla bu insanları Türkiye’ye sokuyor. Suriyeli kardeşlerimiz bir iç savaştan kaçarak geldiler. Kadınlar çocuklar geldiler kucağımızı açtık eyvallah kimsenin ölmesini istemeyiz ama bu insanların belli bir bölgede tutulması lazımdı. Türkiye’ye dağılmaları doğru değil buna izin verilmeyecekti. Suriyeli kardeşlerimizi iktidara gelirsek 2 yıl içinde memleketlerine göndereceğiz. Akılla mantıkla göndereceğiz. Suriye’ye gidip, yönetimle görüşeceğiz. Afganlara gelince, onlar sığınmacı değil kaçak. Onları uluslararası hukuka göre İran’a geri vereceğiz. Hangi sınırdan bize gelmişler ise oraya iade edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
18.08.2022

Sığınmacı ya da kaçak değiller işgalciler siz biraz daha yollamayın bunları yunan nasıl denize döküldüyse siz de bunlarla birlikte çöle döküleceksiniz

18.08.2022

Konuş be adam sen yapama diye onlar yapıyor. Bu bile bizim için güzel :))

18.08.2022

Ulen iyiki Ümit Özdağ var adam ne dese yapıyolar:D

TÜM YORUMLARI OKU (8)