Kılıçdaroğlu'ndan 'Üçüncü İttifak' Yorumu: Millet İttifakının Yararına Olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sol partilerin ittifak kurma girişimlerini olumlu karşıladığını, bunun Millet İttifakı'na yararlı olacağını düşündüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, böyle bir ittifakın ‘HDP’nin suçlanmasını ortadan kaldıracağını’ da belirtti. 

Aralarında HDP'nin de olduğu sol partiler bir süre önce ittifak gündemiyle bir araya gelmişti. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat SancarTürkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Halkevleri temsilcilerinin katıldığı buluşmaya ilişkin 'Parlamento seçimlerine demokrasi ittifakı ile girmeyi hedefliyoruz' demişti.

"Son derece olumlu buluyorum"

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Üçüncü ittifak görüşmeleri sürüyor. Onlar da içinde biraz parçalı gibi görünüyor ama siz üçüncü ittifak konusuna nasıl yaklaşıyorsunuz?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Üçüncü ittifak, gazetelerden okuyunca, doğrusunu isterseniz Cumhur ve Millet İttifakı dışında kalan partilerin bir araya gelip üçüncü bir ittifak oluşturmaları demokratik zeminin gelişmesi açısından son derece olumlu bulduğumu ifade edeyim. Birden fazla nedeni var. Birinci nedeni şu: Az önce ifade ettim, üçüncü ittifak, diğer iki ittifak içinde yer bulamayan partiler, üçüncü bir ittifak oluşturarak parlamentoya daha güçlü gelmenin yollarını arıyorlar. O da bunların demokratik hakkı ve bu haklarını kullanıyorlar. İkincisi; ittifaka dahil olmadığı halde bir parti, ittifaka dahilmiş gibi gösterilerek bir anlamda, bir partinin suçlanmasını veya birden fazla partinin, yani HDP’nin, suçlanmasını ortadan kaldıracaktır. Kimin nerede, hangi ittifak içinde olduğu daha net görülecektir. Dolayısıyla gereksiz suçlamalar ve tartışmalar da bitmiş olacaktır. İkinci büyük yararı da bu. Bu açıdan ben, üçüncü bir ittifakın kurulmasını gayet güzel ve doğru buluyorum. '

'Bu noktada, Millet İttifakı’nın da yararına olacak herhalde...'

'Evet. Bize ve İYİ Parti’ye, diğer partilere de oluyor. Dolayısıyla vatandaşa vaat edeceği bir şeyi kalmayan, sürekli zemin kaybeden, siyasal zemin kaybeden, vatandaşla arasındaki güvensizliği her geçen gün büyüyen bir parti ve onun küçük ortağı, Millet İttifakı’nı suçlayarak ve Millet İttifakı’nın, içinde olmadığı bir partiyi ittifakın içindeymiş gibi göstererek suçlamasının önüne geçilecek. Yani bu açıdan bence iyi bir şey.'

Millet İttifak'ının adayı kim olacak?

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı noktasında bir sorun yaşanacağını düşünmediğini, bu konuyu zamanı gelince diğer parti liderleriyle görüşeceklerini de dile getirdi.

Ayrıca bakınız 👇

Sol Partiler Üçüncü İttifakı Kurabilecek mi?

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
24.01.2022

Bu kadar kasmayın tek yapmanız gereken Mansur'u aday göstermek. Hadi en kötü İmamoğlu'nu. Gerçekten dürüstseniz, Erdoğan'ın gitmesini istiyorsanız saçma sapan bir iş yapmazsınız.

24.01.2022

Yok Ankara'yı, İstanbul'u kaybedemeyiz seçmenimize nasıl anlatırız. Şerefsizim bu Gemal Gılıçdaroğlunda gram akıl yok yemin ederim! Lan Mansur'u aday göstersene mal herif kazansın adam hukukçu KHK 'lar ile kim var kim yok temizlesin alayını hapse atsın işte! Ankara'yı AKP alsa ne olur? AKP'de bir tane suça bulaşmamış adam mı var gerizekalılar?! Sonra Ankara'ya da kayyum atasın tekrar geri alsın Mansur başkan! Amaç parlementer sistemi getirmek değil mi? O gelinceye kadar da Mansur'u kullanın işte ne var ne yok temizlesin! Adamın misyonu var Beypazarından Ankaraya, Ankaradan Türkiye'ye! Yemin ederim bunlar da gram akıl yok. Tayyip bir daha kazanırsa bu yine Kemal K. sayesinde olacak.

24.01.2022

Herkes aday açıklansın gibi şeyler yazmış. Chp adayı açıklarsa AKP karalama kampanyalarına başlar. Görmüyormusunuz ekrem ve mansurla nasıl uğraşmaya çalışıyorlar. Bırakın seçime yakın açıklanır.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ