Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Daha Cenazeler Defnedilmeden Bu Nasıl Bir Kahkahadır?'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 27 Şubat akşamı İdlib'de TSK birliğine düzenlenen saldırı sonrası ilk kez konuştu. Şehit sayısının 36'ya yükseldiği bilgisini veren Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de olmaya devam edeceğinin mesajını verdi. 

Erdoğan konuşmasında Gezi Parkı eylemlerini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı.

Konuşmanın detayları için 👇

Erdoğan'dan İlk Açıklama: 'Suriye Bizim İçin Bir Macera Değil'

Gülmesi tepki çekti

Trump ile Görüşmesini Gülerek Anlatan Erdoğan Tepkilerin Odağında

"Erdoğan'ın konuşması beni derinden yaraladı"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yanıt verdi. Şehitler nedeniyle çok üzgün olduğunu ifade eden CHP lideri, 'Daha şehitlerimiz toprağa verilmedi ama bugün Erdoğan'ın yaptığı konuşma beni derinden yaralamış durumda. Bir ülke böyle yönetilemez. Cenazeler defnedilmeden bu nasıl bir konuşmadır. Daha cenazeler defnedilmeden, yaralar sarılmadan bu nasıl kahkahadır? Derdi benim. Sen benden ne istiyorsun? Yüreği yanık bir insanım, şehitlerimiz var. Şu memlekete bir başsağlığı dileyelim' dedi.

"Millet İttifakı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak"

Erdoğan'ın 'şehitler tepesi boş kalmayacak' ifadesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

'Ben buradan bütün millete söz veriyorum, Millet İttifakı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmesini istemiyorum. Niçin oradayız diye defalarca söyledim, yine söylüyorum. Ne için savaşıyorlar? Yazık değil mi askerlerimize. Türkiye'nin başına bu belayı neden açtınız?'

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
29.02.2020

Kılıçdaroğlu'nu sevmeyen muhalifler, şu adamın ne yapmasını bekliyorsunuz onu bir söyleyin de anlayalım. Adam siyasi kariyerinin başından beri muhalefet lideri. Tüm medyanın iktidarın tarafında olduğu, muhalefet olarak en ufak bir çöpü bile meclisten geçiremediğin bir ülkede bu adam ne yapabilir de yapmadı veya yapmıyor? Muharrem İnce gibi kabadayı kılıklı, ağzı laf yapan, çıkıp meydanlarda ayar vermesini bilen bir adam gördüğünüzde aklınızı kaybedip adamı Atatürk ilan etmenizden belli ne istediğiniz. Kılıçdaroğlu çıkıp kahvehane ağzıyla laf yarıştıracak kaba saba laflar edecek hırtın teki olmadığı için adamı sevmiyor ve sırf bu yüzden oy vermek istemiyorsunuz. Akp her seçimde her referandumda %50'yi taktığı zaman da yine Kılıçdaroğlu'na yükleniyorsunuz, yok efendim işe yaramıyormuş bilmem neymiş. Bir tayyip de siz istiyorsunuz işte kabul edin. Siyasal islamcı olmayan bir tayyip istiyorsunuz ülkenin başına.

29.02.2020

Bir boka yarayacağı da yok ya neyse.

29.02.2020

Erdoğan'ın konuşmasını dinledim ve dedim ki "bu adamın gerçekten kafası gidik". 82 milyon içerisinde Türkiye gerçeklerine en uzak kişi belki de odur. Bir seferde 35 şehit verilmiş. Adam baykemal diyor. Gezi Parkı diyor. Camiye ayakkabılarla girmişlerdi diyor. Fıkralar şakalar milleti güldürmeceler... Gerçekten çok değişik.

29.02.2020

Dakika doldurmak için konuştuğu o kadar belliydi ki... Götüm götüm Suriye'den çekileceğimiz apaçık gibi belli oldu adamın konuşmasından.

29.02.2020

Kilicdaroglunun tamamen samimi oldugunu dusunuyorum adamin elinde yetki yok bir sey yok elinden geleni yapiyor kendi oglu universitede ogretim gorevlisiyken gitti askerligini yapti bedelli de degil ustelik bu adamin bir vatandas olarak gercekten uzuldugu asikar siyaseti basarili mi o tartisilir apolitigim hic bir partiye de yakinlik beslemiyorum ama fikrim bu

TÜM YORUMLARI OKU (28)