Kılıçdaroğlu’ndan Askerlere: ‘Komuta Kademesi Haddini Bilsin’

‘Şehidin kanı yerde kalmayacak’

Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş hakkında şu ifadeleri kullandı;

“Sinan Ateş bizim de evladımız. CHP'de Ülkücü arkadaşlarımız da var. CHP şehidin, kardeşimizin hakkını savunacaktır. Bu benim CHP'li ülkücü kardeşlerime karşı sorumluluğumdur. Bu sorumluluğumu yerine getirmek zorundayım. Madem bu kadar bağırıyor çağırıyor: O zaman açık ve net konuşuyorum: Yanında cinayete azmettiricileri barındırıyorsun teslim edeceksin. Bir şehit var ortada bu kan yerde kalmayacak. Biz Sinan'ın kızlarına mutlaka adaleti getireceğiz.”

‘Komuta kademesi haddini bilsin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tank palet fabrikasındaki görüntülerini de eleştiren Kılıçdaroğlu; “Malum beyefendi tank palet fabrikasına gitti. Erdoğan bildiğimiz Erdoğan. O makamın ne kadar önemli olduğunun farkında değil. O makam, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyor. Zavallı kendi trolü oldu. Devletin çürüdüğünü dün gösterdi. Yalanını küfrünü alkışlayan kurmay askerler. Askerin beni alkışlamasını asla istemem ama yalan söyleyeni alkışlıyorsa devletin çürüdüğünü ora gördüm. Unutmayın bol apoletli Ortadoğu askerleri cepheden kaçtılar. Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir. Siyaset mi yapmak istiyorlar, kutsal üniformayı çıkarsınlar, Erdoğan'ın yanına hizalansınlar, Perinçek'e de takılsınlar. Biz değiştik, biz halkın partisiyiz.”

HDP’nin hazine yardımının kesilmesi

“Biz öteden beri demokrasiyi savunduk. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı gösterdik. Çünkü biz CHP'yiz. Biz CHP olarak demokrasiye inanıyoruz. Siyasal partilerin kapatılması askeri dönemlere ait bir gelenektir. Hazine yardımını kesmek, parti yardımını kesmek gibi uygulamaları asla doğru bulmuyoruz. Yaşasın demokrasi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

Bu haber de ilginizi çekebilir

Sinan Ateş Cinayeti: Devlet Bahçeli’den İlk Yorum

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR

Yanlış, bu demeyecekti. Bu geri teper, hele kararsız AKP seçmeninde. Tarikat ve cemaatlerde yaşanan skandallarda ses çıkarmayan helalci CHP, burada niye alerjik tepki gösteriyor. Tutarsızlık. Bu hatayı İmamoğlu veya Mansur Yavaş asla yapmazdı.

10.01.2023

HDP konusunda hiç olmazsa susmalı. HDP seçmeni zaten akp nin karşısına aday olarak gergedan çıkarılsa ona oy verecek kadar akp den nefret ediyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ