Kılıçdaroğlu'na Saldırıda 21 Kişi Hakkında Daha İddianame Hazırlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili 21 kişi hakkında daha 6 ay ile 33 yıl 6 ay arasında sürelerle hapis istemiyle dava açıldı.

Kılıçdaroğlu, Hakkari’nin Irak sınırında bulunan bir bölgesinde PKK’lıların saldırısında hayatını kaybeden er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan’da Ankara’nın Çubuk ilçesinin Akkuzulu Mahallesi’ndeki cenazesinde bir grubun tekme ve yumruklu saldırısına uğramıştı.

İddianamede Kılıçdaroğlu müşteki olarak yer aldı

Çubuk başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Barış Bozkurt, Deniz Demir, Levent Gök, Murat Emir, Kenan Nuhut ve Yıldırım Kaya ile Cumhuriyet Halk Partisi müşteki olarak yer aldı.

21 kişi hakkında iddianame

İddianamede, Abdullah Gündoğdu, Cahit Köse, Celil Ekşi, Cevdet Sarıtaş, Erhan Kökmen, Gazi Yalama, Gülbeyaz Onbaşı, Halil İbrahim Topçu, Hasan Durut, Hasan Hüseyin Destan, Hüseyin Aydın, Hüseyin Kesti, Hüseyin Üzüm, Mehmet Arif Arslan, Mustafa Ayaz, Mustafa Gülebakan, Nuh Resimci, Osman Kılıç, Ömer Faruk Sarıgün, Ramazan Onbaşı ve Yasin Çakırgöz, şüpheli olarak yer aldı.

'Kasten yaralama, yaralamaya teşebbüs...'

Şüphelilere ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama’, ‘Yaralamaya teşebbüs’, ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle birden fazla kişi tarafından birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’, ‘Suç işlemeye alenen tahrik’ ve ‘Siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme‘ suçlamaları yöneltildi.

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili daha önce 36 kişi ile yaşı 18’den küçük 11 kişi hakkında Çubuk 2’nci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

AKP Hatay'daki Maskesiz ve Mesafesiz Kutlama İçin Özür Diledi: 'Disiplin Süreci Başladı'
İstanbul'daki CHP Belediyelerinin İşçileri Grevde: Kim Ne İstiyor, Sendikalar Ne Diyor?
Yerlilerin Yaşadığı Alanlar Tehlike Altında: Amazon Ormanları Facebook Üzerinden Satışa Çıktı

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe Esprisi: “Ben Artık Fenerbahçeli Değilim, Milli Takım’ı Tutuyorum”
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
27.02.2021

Soylu'ya küfür ettiler diye mağduriyet edebiyatında zirve yaptılar, KK'yı yumruklayan şu şerefsiz adam kahraman ilan edildi. Yine boşuna uğraşıyorsunuz.

27.02.2021

Allah Allah, hayırdır bayram değil seyran değil... mhp ile ortaklığı seçilmeye yetmeyenler iyi partiye yanaştı bir şey alamadı, saadet'e yanladı eli boş döndü, yoksa :D neyse.

Pasif Kullanıcı
28.02.2021

Halkın ve fakirlerin umudu SAYIN Kılıçdaroğlu na vuranların eli kırılsın

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ