Kılıçdaroğlu: 'MİT Siyasallaşıyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hakan Fidan'ın Milletvekili adaylığı için istifasıyla ilgili soruya, 'Milli İstihbarat Teşkilatı'nın siyasallaştığını gösteriyor' yanıtını verdi.

İstanbul İl Başkanlığını ziyaret eden Kılıçdaroğlu İl Yöneticileriyle toplantı yaptı. İl Başkanlığı'ndan ayrılırken basın mensuplarının Fidan'la ilgili sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, ' Milli İstihbarat Teşkilatının siyasallaştığını gösteriyor. Zaten biz bunu daha önce ifade ediyorduk ama onlar inkar ediyorlardı. Böylece gerçekler de gün yüzüne çıkmış oluyor ' diye konuştu.

'ORTADOĞU'YA BARIŞI CHP GETİRECEK'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Suriye'de sorunları çözeceğiz. Irak'ta sorunları çözeceğiz. Göreceksiniz, Ortadoğu'ya barışı Cumhuriyet Halk Partisi getirecek' dedi.

İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu göreve yeni başlayan İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve İl Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Partinin 4. Levent'teki İstanbul İl Başkanlığı Binasında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Yöneticilerin seçim hazırlıklarına ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu toplantının ardından bir açıklama yaptı.

'BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİ İSTİYORUZ'

Türkiye'de demokrasinin özellikle son 3 yılda, hukuken ve ahlaken ağır yaralar aldığını tekraren söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,' Hukukun üstünlüğü Anayasası'nda yazılı bir ülkeyi düşünün. Cumhurbaşkanı olarak seçilen kişi Anayasa'ya uymuyor. Ettiği yemine bağlı kalmıyor. 'Anayasa'yı dinlemem' diyor. Adı yolsuzluğa karışmış 4 bakanın TBMM'de, AKP Milletvekilleri tarafından aklandığını düşünün. Ahlaken sıfırlanmış bir süreci yaşıyoruz. Hukuken sıfırlanmış bir süreci yaşıyoruz. Şunu özellikle herkesin bilmesini isterim. Birinci sınıf Demokrasiyi istiyorum bu ülkede. Ahlaki değerlere sahip olmak ve onları yüceltmek istiyoruz. Hukuksuzluk, yolsuzluk, hırsızlık , adam tanımamazlık, bunların tamamını çöp sepetine atmak istiyoruz. Temiz siyaset, ahlaklı siyaset, halkına hesap veren siyaset, malvarlığını açıklamaktan kormayan siyaset, 'İsviçre bankalarında param var mıdır, yok mudur' ? Bunun telaşına kapılmayan bir siyaset. Yoksulluğu sıfırlamış, yoksulluğu idare eden değil, yolsuzluğu bitirme konusunda azimli olan bir siyaset. İstediğimiz budur'diye konuştu.

'SADECE CHP DUR DİYEBİLİR'

Parti olarak sandıklara sahip çıkacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim şikayet etme lüksümüz yok. Artık oturup düşünme ve eylem zamanıdır. Hareket zamanıdır. Demokrasi gidiyor. Ahlaksızlık diz boyu. En kutsal değerlerimiz, siyasete kurban edilmiş durumda. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılıyor. İnanç üzerinden siyaset yapılıyor. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılıyor. Buna dur demek lazım. Dur diyecek tek organ vardır. Onun adı da CHP'dir.

'DİRENME EVRENSEL HAKTIR'

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının ortadan kaldırılmak istendiğini belirten CHP lideri,'Bütün ülkelerde temel bir haktır bu. Bizim Anayasamıza göre de haktır. Elimizden alınmak isteniyor. Anayasası çalışmayan, askıya alınan. Hukuku askıya alınan.Yasama organı yani TBMM, yürütme organının arka bahçesi haline dönüşen, yargıyı siyasallaştıran bir sistem doğru bir sistem değildir' diye konuştu.Bu sisteme karşı direnmenin herkesin temel görevi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Bu direnme evrensel bir haktır. Bu kural hepimizin unutmaması gereken temel bir kuraldır'dedi.

'4 MİLYON HANEYE ULAŞACAĞIZ'

İstanbul'da 4 Milyon hane olduğunu ve İl Başkanı Karayalçın'dan bütün hanelere ulaşma sözü aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ' Emin olun 12 yıl süre verdiler bu iktidara. 12 yıl. Biz 12 yıl istemiyoruz. Türkiye'nin sorunlarını çözmek için 4 yıl istiyoruz. 4 yıl. 4 yılda göreceksiniz, çağdaş, uygar bir Türkiye, sorunları çözülmüş bir Türkiye yaratacağız 'dedi.

'HERKESİN SENDİKASI OLACAK'

Türkiye'de 2 Milyon taşeron işçisi olduğunu iktidara gelmeleri halinde taşeron işçiliği tarihe gömeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, ' Herkesin kadrosu olacak. Herkesin sendikası olacak. Herkesin toplu sözleşme hakkı olacak. Çünkü biz Sosyal Demokrat bir partiyiz' dedi.

'ORTADOĞU'YA BARIŞI CHP GETİRECEK'

Kavgadan uzak bir Türkiye hedeflediklerinin altını çizen CHP lideri,' Sadece içeride değil, dışarıda da öyle olacak. Suriye'de sorunları çözeceğiz. Irak'ta sorunları çözeceğiz. Göreceksiniz, Ortadoğu'ya barışı CHP getirecek'diye konuştu.

'TEMEL HARCI KADINLAR ATACAK'

Bu seçimlerde kadınlara büyük görevler düştüğünün altını çizen CHP lideri konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Sadece CHP'li kadınlara seslenmiyorum. Çocuğunu seven, ülkesini seven, geleceğe umutla bakmak isteyen bütün kadınlara sesleniyorum. Huzurlu bir ev mi istiyorsunuz. Akşam evinizde tencere mi kaynasın istiyorsunuz. Çoçuklarınız için kavgadan uzak, huzurlu bir Türkiye mi istiyorsunuz. Gelin, 4 yıl için yetki verin. Yeni huzurlu bir ülke inşa edeceğiz. Bu inşaatın temel harcını da bu ülkenin kadınları atacaktır.

Özgür ALTUNCU- Özgür ARSLAN | DHA

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"