Kılıçdaroğlu: 'Keşke İfadeye Çağırsalar, Bütün Baronların İsmini Sayacağım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin, 'Keşke mahkeme açılsa, keşke gel mahkemede ifade ver deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım” dedi.

İngiltere'de basının sorularını yanıtladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere temaslarına ilişkin başkent Londra’da konakladığı InterContinental London Park Lane’de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.İngiltere’deki temasları kapsamında, çok sayıda fon ve üniversiteden yetkililerle görüştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Türk öğrencilerle de bir araya geldiklerini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, 'Türkiye gerçek anlamda ekonomide önünü göremeyen ve bir çıkmaz sokakta. Türkiye’yi bu çıkmaz sokaktan çıkarmamız lazım' ifadelerini kullandı.

Bunun beylik laflarla değil, kararlılıkla ve belli adımlarla yapılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Türkiye eğer teknoloji devrimini kaçırırsa yine katma değeri yüksek ürün üreten ülkelerin pazarı haline dönüşür. Türkiye’nin bir pazar değil üreten bir güç olmasını istiyoruz' dedi.

"Teknoloji alanında yatırım yapmak isteyen gençlere fon yaratacağız"

Türkiye’yi ileriye taşımak, katma değeri yüksek ürün üreten bir ülke haline getirmek istediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, “Bunları yaparken temiz parayla yapmak istiyoruz. Bu fon kuruluşları, uluslararası kuruluşlar tarafından akredite edilen, güven duyulan ve bunlar da yatırım yaptıkları zaman yine güvenle gelip yatırım yapabilecekleri iklimi arayan kuruluşlar.' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ciddi bir düzen, ekosistem yaratmak ve bu sistem içinde hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir atmosfer içinde Türkiye’yi geliştirmek ve büyütmek istediklerini anlatarak, Türkiye’nin, bölgesinin, Kafkasların ve Orta Doğu’nun en güçlü ülkesi olmasını istediklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, İngiltere’de fonların, Türkiye’de de girişimci ruhu olan gençlerin bulunduğunu ifade ederek, 'Türkiye’de böyle bir ekosistem yaratılmadığı için bunlar arayışlarını yurtdışında sürdürüyorlar' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, özellikle teknoloji alanında yatırım yapmak isteyen gençlere fon yaratacaklarını söyleyerek, 'Şuna kesinlikle inanıyorum. Bizim gençlerimiz fazla değil, çok kısa süre içerisinde, Allah nasip ederse iktidarımızda göreceksiniz, büyük atılımlar yapacaklar. Avrupa bile şaşıracak, bu kadar güçlü atılımları yapacakları için' diye konuştu.

"Uyuşturucu baronları Türkiye’de cirit atıyor"

Kılıçdaroğlu, uyuşturucuyla ilgili açıklamalarının ardından kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin değerlendirmelerin sorulması üzerine şunları kaydetti:

'Uluslararası uyuşturucu baronları Türkiye’de cirit atıyor. Keşke mahkeme açılsa da ‘Gel, mahkemede ifade ver' deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım. Adam Güney Amerika’dan uyuşturucu taşıyor. Mersin Limanı'na geliyor. Mersin Limanı'ndan pazarlanıyor. Kim tutuklu? Kim gözaltına alınıyor?'

Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde Türkiye'nin uyuşturucu baronlarının at koşturduğu bir ülke haline gelmeyeceğini dile getirdi.

Popüler İçerikler

Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
YORUMLAR

Aşağıda yorum yapanlardan bir kısmı savcıya gitsene bu yüzden sevmiyorum seni diyor. Şaka mısınız yoksa AKP-MHP sevdalısı mı? Bu ülkede suç duyurusu yapılmasın diye adliye de savcı yok denildi daha bir ay olmadı. "AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun hakkındaki iddialar için suç duyurusunda bulunmak isteyen İYİ Partililer, bir saati aşkın süre savcılıkta bekletildikten sonra dilekçelerini veremeden geri döndü." savcı yoksa yerine sulh ceza hakimi bakar o suç duyurusu dilekçesi işleme alınır. Yani hukuk bunu söylüyor. Tabi hukukun işlediği yerde bu geçerli bu kural. Dilekçe kabul etmemek de suçtur aslında. Savcı suç duyurusu için beklemez ayrıca basında yer alan bir haberi dahi suç duyurusu olarak kabul edip soruşturma açabilir. Ülkenin iç işleri bakanı rüşvet alan politikacıdan bahsetti hangi savcı bir soru sorabildi. Sayın AKP liler ve Reis sevdalıları daha mantıklı şeyler bularak iktidar partisini eleştirseniz daha az komik olursunuz.

05.11.2022

Kimsenin komiklik yapmak gibi bir sevdası yok komik olan senin zihniyetin kimsede reis sevdalısı değil kendi adıma konuşuyorum.Bay Kemal çıksın desin ki bunlar baron yaysın sosyal medyaya tv ye heryere görsün millet..Hariçten gazel okumasın.Laf kalabalığına gerek yok kardeşim önce bi yapsın bakalım sonrasına millet karar verir.O g..t de yok maalesef Sedat Peker taa nerelerden hepsinin azına sıçıyor kimsede kıl kıpırdamıyor.Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi yönetmeye nabzet onun kadar olamıyor susmasın sesimiz olsun madem

05.11.2022

Sanmam sen onlara dokunulmazlık kazanın diye vekillik önerirsin sizin amacınız AKP de dahil İran rejiminin Sünni versiyonu olmak

05.11.2022

yaaa sen kamara şakasımisin bey adam

TÜM YORUMLARI OKU (14)