Kılıçdaroğlu, HDP Ziyaretinin Ardından Meclis'i İşaret Etti: "Çözüm Adresi TBMM'dir"

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Meclis'te HDP'yi ziyaret etti.

TBMM'de gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar, ortak basın açıklaması yaptı.

"Kürt sorunu dahil tüm sorunların çözüm adresi TBMM'dir." diyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

'Kendi açımızdan bağımsız ve tarafsız yargı mutlaka olmalı. Hukuk devleti mutlaka olmalı. Sosyal devlet, gelir dağılımında dengesizliğin giderilmesi gerekiyor.

Kayyum uygulamasının sürdürülmesini asla doğru bulmadığımızı ifade ettik genel başkanlara. Seçimle gelen seçimle gider. Demokrasinin temel kuruladır. Halkın iradesini ipotek altına alırsanız bu doğru bir uygulama değildir. Demokrasiye aykırıdır.

'HÂLÂ NASIL PARTi KAPATIRIZ?'

Siyaset sorun yaratmamalı, bunun için siyaset var zaten. Siyaset sorun yaratıyorsa bu negatif yansıyor. Parti kapatılması... 21. yüzyıldayız arkadaşlar. Hâlâ nasıl parti kapatırız? Parti kapatmak doğru değil.

Kadına yönelik şiddetin mutlaka son bulması lazım. Toplumun bir duyarlılığı var. Siyaset kurumunun da bunu hissetmesi lazım. Bu konuda çok açık ve net siyaset kurumunun tavır alması lazım.

Kadınların toplumun en önemli aktörlerinden olduğunu hepimizin kabul etmesi lazım.

'ÇÖZÜM ADRESİ TBMM'DİR'

Kürt sorunu dahil tüm sorunların çözüm adresi TBMM'dir.

TBMM'nin varlığı, sorunları çözen bir meclis olmasından kaynaklanmaktadır. Kuruluşundan bu yana Türkiye'nin en temel sorunları TBMM'de çözülmüştür.'

'Özgürce tartışacağız'

'Biz parlamenterlerle birlikte var olan tüm sorunları çözeceğiz. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Milletin iradesiyle bu sorunların tamamı çözülür. Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceği ya getireceğiz arkadaşlar. Kavga yok. Özgürce tartışacağız. Anlaşamadık. Anlaşamadıysak oturacağız, bir daha konuşacağız.

Özellikle basın mensuplarından istirhamım: Toplumu ayrıştıran dilden lütfen kaçının. Medya da bu sorumluluğunun farkında olmalı.

Beraber neşelenmek, gülmek varken bu kavga neden? 13. Cumhurbaşkanı olarak bu ülkede kavgayı bitireceğim. İnsan insandır. Bu kavgayı bitireceğim.'

Popüler İçerikler

Metin Zakoğlu, Murat Kurum ile İlgili Şakası Nedeniyle AKM’den Kovulduğunu İddia Etti
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
20.03.2023

Kürt sorunu yoktur.. hdp özerklik istiyor bizim böyle bir sorunumuz yok... şu ağzınızın içindeki baklayı çıkarsanız artık.. bir tarafta Hüda-par diğer tarafta hdp... her köşe başı tutulmuş.. o tarafa da bu tarafa da saydiriyorum içimden..

20.03.2023

HDP desteklemem, sol görüşlü ancak milliyetçi düşüncelere sahip bir insanım. Ben bir Kürt sorunumuz olduğunu düşünüyorum. Bu sorun şu: Ya kürtlerin bir problemi yok ama siyasiler kürt vatandaşları bahane ederek kendi rant peşinde koşuyor, ya da kürtlerin bir problemi var ve sorunlarını bu siyasiler TBMM'de yanlış dile getiriyor. Devlet kursun denetleme ekiplerini, güneydoğuda kaçak göçek her ne varsa tamamının cezasını kessin, sonra oturalım kürt sorununu konuşalım. Bence HDP bir kürt sorunu deklarasyonu yapıp önce PKK'nın terör örgütü olduğunu açıklamalı sonra bunu meclis kürsüsünden okumalı. Bu bölücü ise ona göre tavır alalım, yok bu talepler doğru düzgün taleplerse tüm Türkiye duysun. Böylece kürtler de itiraz ediyorsa etsinler "hayır kardeşim bizim problemimiz bu değil" diye. Demek istediğim Ankara ve İstanbul belediyelerinde olduğu gibi şeffaflık olsun. İşin içine özerklik ve bağımsızlık girdiği anda diyalogun önü kesilsin. Özerklik bir diyalog konusu olamaz.

Pasif Kullanıcı
20.03.2023

Çözüm sürecini 7/24 eleştirenler bugün HDPKK ile mecliste çözeceğiz bu durumu diye demeç veriyor, ne tarafa doğru güleceğiz

20.03.2023

5.772.068 oy alan bir partiden bahsediyorsun. Çözüm masada değil de nerede? son 20-30 yılda kaç şehit verdik? Ocak düştüğü yeri yakıyor, klavyeden yazması kolay tabi. Yıkık dökük, çatısı olmayan gecekondulara şehadet bayrağı asılıp villalarda kokteyller içiliyor sizde vatan sağ olsun diyorsunuz. Vatanın böyle sağ olmayacağını anladığımız gün kimse ölmeyecek ve bu devlete düşman olmadan dağa çıkmayacak.

20.03.2023

Mecliste 60'dan fazla vekil bulunduran bir partiyi yok sayamayız. Eğer bu adam hepimizin cumhurbaşkanı olacaksa elbet her kesimle görüşmeli. Sadece bir kesim ile seçime gitmesi taraflı olduğunu gösterir ki biz bunu istemiyoruz. Bu ülkede yaşayan herkesin görüşleri önemli olmalı. Asıl sıkıntı ayrıştırınca, yok sayınca çıkar.

20.03.2023

Ben sizler gibi terör örgütü destekçisi bir partiye hümanist yaklasamiyorum... ayrıca mecliste çözme sözü verdiği mevzu ne ? o kapalı kapılar boşuna kapalı değil.

TÜM YORUMLARI OKU (42)