Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'İstenmeyen Kişi' Talimatını Değerlendirdi: 'Suni Gerekçeler Yaratma Çabası'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 büyükelçinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi talimatı verdiği yönündeki açıklamalarına 'suni gerekçeler yaratma çabası' diyerek tepki verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 yıldır tutuklu Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan büyükelçilerin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi talimatı verdiğini söylemişti.

Erdoğan'ın bu sözlerini değerlendiren CHP lideri, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: 

'Ülkeyi hızla uçuruma sürekleyen şahıs, bu sefer de ‘10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam‘ ilan edilmesi emrini‘ vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına!'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ne olmuştu?

ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda’nın Ankara büyükelçileri, 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yapmıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca bakınız 👇

4 Yıldır Tutuklu Olan Osman Kavala, Artık Duruşmalara Katılmayacak
Erdoğan 'Talimat Verdim' Dedi: 10 Büyükelçi 'İstenmeyen Kişi' İlan Ediliyor!

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
23.10.2021

Dış güç falan hikaye Akp yozlaştı,başkanlık sistemi uymadı Türkiye'ye ve artık yönetemiyorlar.2002'den 2012'ye kadar 10 sene yaklaşık olarak 1,5 seviyesindeydi kur.O zaman dış güç yok muydu ? Başkanlık sistemi geldiğinde 3 civarındaydı kur 4 senede 3 kattan fazla artarak 9,5 oldu.

23.10.2021

Aynen doğru söylemiş. Dolar 15'e de çıksa artık 10 büyükelçi yüzünden çıkmış olacak. Kimse e son 1 senede 6 ile 10 arasına çıkarken bu 10 büyükelçi neredeydi diye sormayacak

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ