Kılıçdaroğlu Açıkladı: Cumhurbaşkanı Adayını Buldu mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kendisine iş dünyasından, eski politikacılardan ve bürokratlardan gelen çok sayıda kişi olduğunu anlattı. Ancak henüz adayın kim olacağını belirlemediklerini vurguladı.

"Kimseye olumlu yanıt vermedim"

CHP lideri şunları söyledi:'Öyle bir şey yok. Doğrusu çok kişi geliyor. İş dünyasından, eski politikacılardan, bürokratlardan, başka kesimlerden… Rapor yazıp getirenler, özgeçmiş bırakanlar oluyor. Böyle bir beklenti var. Sanıyorum diğer liderlere de gidenler var. Ben herkese aynı şeyi söylüyorum. Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz. Ve henüz ve Sayın Meral Akşener ile olsun, görüştüğümüz diğer liderlerle olsun adayın kim olması gerektiği konusunda bir konuşmamız olmadı.'

Kılıçdaroğlu, 'Peki, gelenlere “Olmaz” deyip söylentilerin önünü kesme yoluna neden gitmiyorsunuz?' sorusunu ise şöyle yanıtladı: 

'Birincisi, kimseye “Sen olmazsın” ya da “olamazsın” demiyorum. Çünkü Millet İttifakı olarak belki de bir liderin önerisi o isimlerden birisi olabilir. O yüzden ben “olmaz” deme hakkını tek başıma kendimde görmüyorum.

İkincisi, böyle bir negatif dil kullanmak benim doğama aykırı. Ama ben kimseye olumlu bir yanıt vermiş de değilim. Defalarca adayı birlikte belirleyeceğimizi söyledim, söylüyorum.'

CHP'li Vekil: 'Cumhurbaşkanı Adaylığı İçin 3 İsim Konuşuluyor'
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı İçin Yeni İddia: 'İş Dünyasında CEO'luk Yapmış Bir İsim'

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.10.2021

Cümle alem Mansur Yavaş diyor bu hala hebele hübele

30.10.2021

Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu olmalı.2. Ekmeleddin vakası olursa yandı ülke

30.10.2021

ya da akp yi kapatabilirler ve belediyelerine kayyum atayabilirler

Oyu verecek olan insanlar zaten adayını seçmiş siz neyin derdindesiniz? Mansur Yavaş'ı öyle ya da böyle ikna edip getireceksiniz. İnsanlar seçmiş zaten seçeceğini. Gidip de başka aday bulmanın anlamı yok.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ