Kılıçdaroğlu ABD'nin 'Tükiye ile Göçmen Anlaşması Yok' Açıklamasını İnandırıcı Bulmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği'nin 'Türkiye ile ABD arasında Afgan göçmenlerle ilgili bir anlaşma yok' açıklamasını inandırıcı bulmadı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın haziran ayındaki NATO Zirvesinde yaptıkları görüşmede Afgan göçmenler konusunda bir anlaşma yaptıklarını ileri sürmüştü.

Bugün ABD Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda bu iddiaya yalanlama geldi. Büyükelçiliğin açıklamasında 'ABD Büyükelçiliği, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan mülteciler ya da göçmenler konusunda bir 'anlaşma' veya 'pazarlık' yapıldığına dair iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtmek ister' ifadelerine yer verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin yaptığı açıklamayı inandırıcı bulmadı. Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği’nin açıklamasına göndermede bulunarak “Birçok ülke ‘Biden yönetiminin talebiyle Afgan mülteci ağırlayacağız’ açıklaması yapıyor. Batı Avrupa, Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri… Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye’den talep etmemiş. Dışişleri yetkililerinin bile girmesine izin verilmeyen toplantıda, hiç konuşulmamış(!)” dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kılıçdaroğlu devamında şöyle dedi:

“Nedense tam da o toplantıdan sonra on binlerce Afgan sığınmacı ülkemize yöneldi. Tüm taraflara hatırlatıyorum: Bizler, halkımızın taleplerine hizmet etmekle mükellefiz. Ve halkımızın talebi nettir: İster yazılı ister sözlü, bir daha asla böyle anlaşmalar yürürlüğe giremeyecek!”

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
YORUMLAR
18.08.2021

adam doğru yerlere değinmiş ama bazılarında bunları anlayacak, sorgulayak kafa olsa zaten... :D

18.08.2021

Konuş başkanım

18.08.2021

Kılışdar son zamanlarda çok palazlandı umuyorum ki Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu yerine kendi aday olmak gibi bir saçmalığa girişme niyeti yoktur. Hedef saptırıyodur seçim öncesi adayların yıpranmasını engellemek için. Eğer stratejisi buysa helal olsun teşekkür ederiz. Yok eğer ciddi ciddi adaylığını koyacaksa cümleten geçmiş olsun bi kulağımızın arkası kaldıydı akp bi dönem daha kalıp orayı da halleder.

19.08.2021

CHP, Türkiye'nin kız robotik takımının satılmasını, Afgan kız robotik takımın peşkeş çekilmesini, kadınların ganimet olarak bırakıldıkları anlaşmaları, afgan yerleştirmek için yangın çıkarmayı, aşı üretenleri memnun etmek için aşı üreten kurumu tekrar açmamayı ... kabul etmez ise başında RTE bile olsa iktidara gelemez.

TÜM YORUMLARI OKU (13)