Kıdem ve İhbar Tazminatı konusunda yöneltilen bir soruya da Bakan Bozdağ, sorunun büyük bir sorun olduğunu savunarak, 'Sadece işveren için değil, işçiler için de büyük bir sorun. Burada ben Türkiye'deki sendikaların kıdem tazminatı fonuna neden karşı çıktıklarını hâlâ anlamış değilim. İşçinin menfaatine yüzde bin, yüzde milyon olan bir düzene niye karşı çıkıyorlar anlamış değilim dedi.
İşçinin kıdem ya da ihbar tazminatı alamadığı zaman mahkemeye gittiğini hatırlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Aylarca yargılamalar sürüyor. Yargıtay dosyayı onaylıyor. Ondan sonra geliyor. Şirket ortada yok. Parayı tahsil edebiliyor mu Yok. Türkiye'de mahkeme yoluyla kıdem ve ihbar tazminatı tahsil oranı tamamıyla işçilerin aleyhinedir. Hükümet olarak biz diyoruz ki, fon kuralım. Fonda parası yatsın. Yarın işyerinden ayrıldı, gitsin hesabından parasını çeksin. Ne mahkemeye gitsin ne avukata gitsin. Ne işveren 'Ne olacak' diye kaygı duysun ne de işçi kaygı duysun. Böylesine, herkesin menfaatine olan bir düzen kurulmak isteniyor ama Türkiye'de sendikalar, 'Biz yeri göğü yıkarız' diye konuşabiliyorlar. Ben buradan işçi kardeşlerime diyorum ki, kıdem tazminatına karşı çıkan sendikalarınıza söyleyin, 'Benim yararıma olan şeye niye karşı çıkıyorsun' Bana sendikalar lütfen anlatsınlar. Hükümetin önerdiği kıdem tazminatı fonunun hangi önerisinin, hangi harfi, hangi virgülü işçinin aleyhinedir İşçinin lehine olan bir şeye sendika karşı çıkabiliyor.
Hükümetin ve işverenin kıdem tazminatı konusunu yeterince anlatamadığını söyleyen Adalet Bakanı Bozdağ, Yüzde 100 işçinin lehine olan bir şeyi hayata geçirmeyi maalesef başaramadık. İnşallah yeni dönemde hükümetimiz atması gereken adımı atacak, işçilerimizin de, işverenlerimizin de hukukunu koruyacak, kıdem tazminatı fonunu hayata geçirecektir dedi.
DHA, AA
ben maaşlı çalışan biri olarak istemiyorum arkadaş bunu, iki gün sonra çıkar ben emeklilik hayali kurup 65 yaşına geldiğimde o fonlar yol oldu hastane oldu der son yıllarımı hayatınızı sikeyim diyerek geçirmek istemiyorum. üstelik işveren açısından da işçi devir hızının önünü açar verimlilik düşer işçi çıkarmak daha da kolaylaşır adam nasılsa tazminatı gider yazıp kullanıyordu şimdi devlete aktaracak kıdemini ödedim der basar tekmeyi. kaldı ki biz maaşlı çalışanlar yeterince bilinçli değiliz iki kuruş kıdem alacak diye ekmek kapısını bırakıp kendini kovdurmaya çalışan arkadaşlarım var benim. bu yasa işçileri korumaz. ben bu iktidara oy verdim ama yanlış bi yasa tasarısı
Deprem Vergisi duble yola, İşsizlik Fonu Ak Saray'a harcandı. şimdi kıdem fonu nereye gidecek merak ile bekliyoruz.
Ulan zaten brüt maaşla çalışan adamdan dünya kadar para kesiyorsunuz. şimdi bir de fon için mi keseceksiniz. Sonra nolacak? akp'nin seçim kampanyalarında kullanılacak