Keşke Kendi İşim Olsa Diyenler Dikkat: 2017’de Yıldızı İyice Parlayacak 10 İş Kolu

'Millenials' olarak da bildiğimiz Y kuşağını takiben, Z kuşağı da yavaş yavaş iş yaşamına girmekte. Y kuşağı zaten klasik ve kalıplaşmış iş yaşamı ve yönetimsel alışkanlıkları epeyce sarsıp dönüştürmüş; kendi trend'lerini yaratmıştı. Bu iki jenerasyona hitap edemeyen firmalar kuşkusuz ki hantallıklarına yenilecekler. Hitap edebilenler ise, yoluna büyüyerek devam edecek. 

Yeni nesin tüketiciye hitap eden ve eğer bir start-up başlatmak istiyorsanız mutlaka aklınızda bulundurmanız gereken, Inc'ye göre 2017 yılında yükseliş hızlarını artarak devam ettirecek olan 10 iş kolunu sizin için listeledik.

1. Teknoloji ve teknikten pek anlamayan girişimcilerin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar

Artık akıllı telefonların vücudumuzun bir uzvu haline geldiği günümüzde, bu teknolojiye uyum sağlayamayan bir girişimin ayakta kalması imkansız. 

Ancak elbette herkes teknoljiden, mobil uygulama geliştirmekten, web sitesi yapmaktan anlamak zorunda değil. Ama iş kolunuz ne olursa olsun; web ve mobil ortamında bir şekilde bulunmak zorundasınız. 

İşte bu yüzden, iş hayatına giren herkesin kolaylıkla kullanabileceği uygulamalar ve eklentiler, kullanıcı ve okuyucu dostu yazılım ve tasarımlar 2017'de çok daha fazla revaçta olacak.

2. Kişisel marka değerine yönelik uygulamalar

Online olduğumuz platformların artmasıyla beraber kişisel marka kavramı da hiç olmadığı kadar ön plana çıktı ve Inc'e göre 2017'de de artarak devam edecek. Kendi içinde çok büyük rekabet barındıran kişisel marka değeri konusu hem kişilere, hem markalara, hem de internet (örneğin Instagram) üzerinden ürün / hizmet satışı yapan en küçücük girişimlere kadar çok değerli. 

Bunu kuvvetlendirip yaygınlaştırmaya yarayacak uygulamalar da seneye epeyce daha revaçta olacak.

3. Ofis dışı çalışanların kontrol, takip ve eğitimi konusu

Ofis dışı çalışma ve serbest çalışma saatleri de bu yeni nesile en çok hitap eden seçeneklerden biri. Bunun yanında, yeni nesil öğrenmeye ve keşfetmeye de oldukça meraklı; fakat bu imkanın kendilerine ofis dışında çalışıyor olsalar da sağlanabiliyor olması gerek.

İşle ilgili eğitim alabilecekleri kanallar, Slack ve yakın tarihli Facebook Business gibi yazılımlar önümüzdeki yıl çok daha fazla talep görecek.

4. Y ve Z kuşağının hızlı ve sabırsız tüketim alışkanlıklarına hitap eden tüm ürün ve hizmetler

Dediğimiz gibi, yeni nesil biraz 'tek tık'çı ve beklemeye, bekletilmeye çok tahammül göstermiyor. Marka sadakati öncesine kıyasla daha zor oluşuyor. Önemli olan, ne istediklerini ve aslında şu an 'neyi çabucak bulamadıklarını' görebilmek.

5. X kuşağı ve öncesinden devrolacak işletmelerin dönüşümü

Yavaş yavaş emeklilik kafasına geçip sahil kasabası hayallerine odaklanmış koskoca bir nesil var; ve kendileri devir teslim peşinde. Hemen olmasa da, kısa vadede işlerini satmaya, devretmeye hazırlanan bu kesim, alıcı ve dönüştürücülerini bekliyor. 

Inc'in bunun 2017'de çok karlı bir satın alma olacağını öngörmesine sebep olan ise, daha ilerki yıllarda piyasada bu anlamda çok fazla rekabet olacağı ve dönüşümle öne çıkmanın daha zor olacağı tahmini.

6. Beslenme ve egzersiz takip aplikasyonları

Y ve Z kuşağı bundan önceki tüm nesillere kıyasla, yediği içtiği konusunda en bilinçli nesil. 

Teknolojinin de ilerlemesiyle beraber, beslenme ve egzersiz düzenini takip edebilmek de epeyce kolaylaştıysa da, tam manasıyla henüz yaygınlaşmadı. 2017'de özellikle de mobilde fitness ve beslenmeye yönelik uygulamaların daha da popüler ve yaygın olacağı öngörülüyor.

7. Yükselişi duracak gibi olmayan e-ticaret

Online ödeme seçeneklerinin artıran, kolaylaştıran ve daha güvenli hale getiren her ne yapıyorsanız onu yapmaya devam edin. Yakın tarihli çalışmalar, online alışveriş yapan insanların %58'inin, 'ücretsiz kargo' limitine ulaşmak için sepetlerine normalde hedeflemedikleri ürünler eklediklerini göstermiş. 

Giyimden organik besine kadar aklınıza gelen her şeyi ayağınıza kadar getirtebildiğiniz bir dönemdeyiz. Ve bu kolaylığın da demode olması pek mümkün gözükmüyor.

8. Ve bunun üründen ziyade hizmet ve paylaşıma odaklanan yönü

Yani satıştan ziyade, kişiyi bir hizmetle buluşturmak; -ki bu, anlık ihtiyaç odaklı bir paylaşım biçiminde de artık olabiliyor. 

Örneğin bir bisiklete ihtiyacınız var ama sadece birkaç saatliğine var; gibi. Ya da Uber gibi, BiTaksi gibi uygulamaları düşünün. Bu tarz,anlık ihtiyaca en hızlı cevap verebilen girişimlerin yükselişi devam edecek.

9. Klasik anlamdaki "yaşam koçluğu" kavramı yerine, kişiye özel mentorluk

Gerçi yaşam koçluğuna da çok eski diyemeyiz ama burada farklılaşan şey şu:

Kişinin öne çıkan yönleri ne? Zayıflıkları ne? Bunlar hangi anlamlarda kişiyi daha iyi bir lider ve çalışan yapar? Daha iyi hissedeceği koşul ve imkanlar ne? Yani klasik söylemler ve tavsiyeler yerine, kişinin gerçekten kendi sahip olduğu karaktere uygun 'kişisel gelişim' ve 'kişisel yatırım' yönlendirmeleri de öne çıkacak gibi görünüyor.

10. Son olarak, çevre dostu tüm ürün ve hizmetler

Bir başka 'hype'; yani aslında biraz zorunluluk, biraz da 'trend'. 

Dünyayı mahvettiğimiz gün gibi ortada; Onedio'da da küresel ısınma, kaynakların hızla tükenmesi ve benzeri konularda sık sık galeriler derlemekteyiz. Dolayısıyla, yeşil olan, yeşile dost olan, enerji ve çevre dostu tüm ürün ve hizmetlerin de 2017'de epeyce talep göreceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kısacası, aklınızda bir iş kurma fikri varsa eğer, bu iş kollarını dikkate alın.

Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in dediği gibi, 'bugün bile geçmişten ibaret'. Yeni bir işletme için bugün, aslında yarındır.

Popüler İçerikler

Gazeteci Fulya Öztürk'ün Azerbaycan Milletvekiline Ağladığı Anların Beden Dili Analizi Çok Konuşuldu
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Görüşme Esnasında Erkeğe Maddi Sorular Sorulmasını Destekleyen Kadın Tepkilerin Odağında
YORUMLAR
21.10.2016

bizim ülke insanını ilgilendirmeyen içerik

26.10.2016

Kur bu işleri, ertesi gün para yağsın dimi... Önce bir Türkiye 'deki koşulları araştırın, son 1 yılda iş kuranların ne hale geldiğini öğrenin, ondan sonra tavsiyede bulunun.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ