"Keşke Evlenmeden Önce Bilseydim!" Dedikleri Tüm Gerçekleri İtiraf Ederek Bekarları Aydınlatan 19 Kişi

Evli çiftler 'Keşke bunu evlenmeden önce bilseydim' dedikleri tüm gerçekleri birer birer anlatmışlar, bekarlara da dinleyip not almak kalmış... İşte evlilik hakkında bilmeniz gerekenler! 👇

1. “Düğünün sadece tek bir gün sürdüğünü unutmayın, onun ardından birlikte yaşadığınız aynı hayata devam ediyorunuz. Eğer şanslıysanız bu sizin için iyi anlamdadır.”

2. “Tartışmak her zaman çözüm değil. İkiniz farklı insanlarsınız ve her konuda anlaşmamanız gayet normal. Farklı olduğunuzu kabullenip birlikteyken eğlenmeye bakmanız daha iyi. Birbirinize sadece aşk değil, sevgi de duymalısınız.”

3. “Bekarken yaşadığınız kişisel problemlerinizin hiçbiri evlenince kendi kendine yok olmuyor. Sizin sıkıntılarınızı evlilik de, eşiniz de çözemez. Evlenmeden önce kendi sıkıntılarınızı çözmeye bakın.”

4. “İçten gelerek söylenen samimi bir özür uzun vadede unutulmaz.”

5. “Evlenmek kolay, uzun vadede evli kalmak asıl zor olan şey. Eğer işlerin çok zorlaştığını hissederseniz yardım almaktan çekinmeyin. Ben ve eşim çocukluk travmalarımız nedeniyle terapiye gitmeye başladık. Diğer türlü boşanırdık.”

6. “Evli olmak, kişisel zamanınızın ve kendinizle olan ilişkinizin sonu olmamalı.”

7. “İlişkilerinizdeki problemlerinizi çocuk yaparak çözmeye çalışmayın. Bebekler ilişkiyi daha da zorlaştırıyor, eşinizin sizin terk etmemesi için böyle bir çözüme başvurmayın çünkü işe yaramayacak!”

8. “Evliliğe gözünüz kapalı girmeyin, acele etmeyin, aptallık etmeyin.”

9. “Aynı yatakta iki farklı yorgan kullanmak sıkıntı değil… Eşiniz yorganı üzerine aldığı için gecenin bir yarısı titreyerek uyanmaktan daha iyidir.”

10. “Birbirinizle kavga etmemeli, bazı konularda çözüm yoluna ulaşmak için müzakere edip konuşmalısınız. Sonuçta sorunlara karşı birlikte mücadele ediyorsunuz…”

11. “Fedakarlık yapmak her zaman güçsüzlük anlamına gelmez, eşinize saygı duyduğunuz için yaparsınız.”

12. “Önemli olan ortak ilgi alanlarınız değil, ortak değerlerinizdir.”

13. “Sizin için mutlu olan, sizi destekleyen bir insan bulun kendinize. Hayat çok daha kolaylaşacaktır.”

14. “Yanlış bir insanla evlenmektense bekar bir ömür geçirmek çok daha iyidir.”

15. “Bir gününüzü kendinize ayırmanız, hoşunuza giden hobilerinizi yapmanız kötü bir şey değil.”

16. “Bir konuyu eşime danışmam gerektiğini söylemem izin istediğim anlamına gelmiyor. Biz bir takımız ve birlikte karar alıyoruz. Ben çok unutkan bir insan olduğum için birlikte planlarımız olup olmadığını unutuyorum.”

17. “Sadece tek bir insanla değil, tüm ailesiyle evleniyorsunuz.”

18. “Bir gece düğün yapmak için ömürlük borçların altına girmeyin, değmez.”

19. “Herkesin ilişkisi kendisine özeldir, sizin evliliğinizin diğer insanların evliliğe benzemek zorunda olduğunu düşünmeyin. Toplumsal beklentileri boşverin. Farklı hobilerinizin olması da, 40 yaşın üzerinde olup hala birlikte bilgisayar oyunu oynamanız da sorun değil.”

Sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı? Haydi yorumlara! 

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Çocukken Hayallerimizi Süslemesine Rağmen Büyüdükçe Ne Kadar Berbat Olduğunu Fark Ettiğimiz 18 Durum
Aralarında 23 Yaş Fark Olduğu İçin Bebek Sahibi Olamayınca İnternetten Baba Adayı Bulan Çiftin Hikayesi
Düğününe Gelecek İnsanlara İllallah Ettiren Kurallar Koyan Gelinin Listesi Sosyal Medyanın Gündeminde!

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
12.10.2022

Ben evlilikten tek birşey öğrendim. Sonradan şikayet edeceğiniz şeyleri baştan kabul etmeyin ya da yok saymayın. Örnek vermek gerekirse ilk başlarda eşim uzun yıllar bekardı ev yemeklerine hasretti vs diye her akşam çeşit çeşit yemek yapmaya özen gösteriyordum şimdi eşim benden 2 saat önce mesaisini bitirip eve geçmiş olsa da yemek yapmam için beni bekliyor ve "sen alıştırdın" diyor. Haklı. Ben alıştırdım. Bir de bekarken arkadaşlarım ile random buluşmalar yapabiliyordum şimdi bunu yapamıyorum. Ha ama gerçek bir sorundan bahsetmek gerekirse benim kendi ailemin yapısı ile eşimin ailesinin yapısı çok farklı. Dolayısıyla onlar birbirine bağlı olmadığı için çok arayıp sorma huyları yok ama benim ailem eşimden bekliyorlar. Şimdi alıştılar gerçi ama başlarda eşim onları arayıp hal hatır sormuyor diye kırılıyorlardı. Bolca anlayış ve karşılıklı iletişim ile çözülemeyecek şeyler varsa evli kalmanıza hiç gerek yok. Konuşarak çözülecek şeyler için de gemileri yakmaya gerek yok.

12.10.2022

Sen alıştırdın kısmında haklı falan değil.ben de aile evinde annemin çeşit çeşit yemeklerine alışkındım ama iş başa düşünce yapılıyor.eee sen çok mu alışkındın sanki 3 çeşit yemek yapmaya başta.yeni alışkanlık kazanmak 3 gün sürer beyefendiye.benim eleştirdiğim nokta ise insanlığın kuruluşundan beri herkesin bildiği, yaşadığı deneyimleri tekrar yaşayıp, herkesin yine de evlenip, yine de millete ahkam kesmesi.bu yazdığın sorunlr yüzyıllardır var ve yüzyıllardır hâlâ insanlar evliliği baştan keşfetmiş gibi nasihat vermenin derdinde.işine gelen evlensin işine gelmeyen evlenmesin.tek akıllı sizsiniz sanki.bu kadar eleştirilip bu kadar da yaygın olan başka birşey daha yoktur heralde bu dünyada.insanların 10 da 9 u evli ve 10 da 9 u evlenmeyin diye nasihat veriyor.çok samimi gerçekten.

12.10.2022

Yıllardır evliyim. Zaman zaman farklı düşündüğümüz oluyor ve tartışıyoruz ama genel olarak evlilik "doğru kişiyle cennet bahçesi" gibidir. Yanlış kişiyle cehennemi de yaşatabilir. Evlenin veya evlenmeyin diyemem. Evleniyorsanız kendinize şunu sorun; "Ben bu insanla medeni bir şekilde boşanabilir miyim?" Bunu bir yerde okumuştum. Çok haklı bir söz. Boşanma aşamasına gelinse bile medeniliğinden kaybetmeyecek kişi doğru kişidir.

12.10.2022

üç yıllık evli bir erkek olarak hemcinslerime sesleniyorum; evlenmeyin. Evlilik her yönüyle kadını rahatlatan ve yücelten bir mekanizma. evlenen kadın yeni bir aileye sahip olur, erkek ise resmen tek başına kalır. erkek herşeyini kadına göre düzenlemek zorundayken kadın istediğini yapar. kadın erkeği aldatsa bile aileler kadını aklar, aynı durumda erkeği tefe koyar. boşanmak istesen boşanamazsın. çünkü erkek bir ömür nafaka ödemek zorunda kalır. kadın erkekten aldığı paralarla gününü gün ederken de "toplumsal eşitlik" twitleri atar. evlenmeyin arkadaşlar. evlenmeyin.

12.10.2022

evliyim ama evlenmeyin... evliyim ama evlenmeyin... evliyim ama evlenmeyin....bilmem kaç senedir evliyim ama evlenmeyin.... bu ülke insanının tutarlılığı beni öldürüyor. siz icat ettiniz sanki evliliği. eee milyonlarca kişi size de demişti evlenmeyin diye.

TÜM YORUMLARI OKU (25)