"Keşke Bende de Olsa!" İnsanların Sadece Hayalini Kurabileceği Özelliklere Sahip 16 Hayvan!

Keşke ben de hayvan olsaydım diyebileceğiniz inanılmaz özelliklere sahip hayvanları sizler için derledik. Örümcekle dostluk kuran kurbağadan tutun da kendi vücudunda kendi yiyeceğini büyüten tembel hayvana kadar birçok süper hayvan için okumaya devam edin!

1. Karındanbacaklı'nın Zırhı!

Su altında yaşayan salyangozlar diye bilinen karındanbacaklılar metal zırhlara sahip ve bu zırh onları sıcaklıktan ve her türlü tehlikeden koruyor.

2. Aşağı ve yukarı yüzebilen mürekkep balığı!

Yavru domuzu andıran görünüşü sahip olan ve okyanus diplerinde yaşayan bu mürekkep balığı hepimizin hayali olan bir şeyi yapabiliyor: aşağıya ve yukarıya doğru yüzebiliyor.

3. Tazmanya canavarının kararsızlığı!

Tazmanya canavarı olarak bilinen bu sevimli yaratık, korkusunu ve kararsızlığı ağzını açarak gösteriyor. Vücudundaki bütün yağı ise kuyruğunda topluyor. Keşke bizim de olsa...

4. Örümcek ve kurbağanın dostluğu!

Bu örümcek ve kurbağa birlikte yaşıyor. Kurbağa örümceğin yumurtalarını korurken örümcek hem kurbağayı koruyor hem de ona yemek buluyor. Bu dostluk da hepimizi çatlatıyor!

5. Dalgıç elbiseli sinek!

Bu sineğin üzerindeki kürkü bir nevi dalgıç elbisesi görevi görüyor. Su altına daldığında havayı içinde tutan bu kürk sayesinde kolaylıkla avlanabiliyor.

6. Kendin büyüt kendin ye!

Bu tembel hayvan kürkünde yosun büyütebiliyor daha sonra da onu yiyebiliyor. Hem sağlıklı hem de kilo vermeye yardımcı, biz baya kıskandık!

7. Düşmanlarına çiçek veren yengeç!

Bu sevimli yengeçin pençeleri yok ama onun yerine denizşakayığı taşıyor. Denizşakayıkları oldukça zehirli deniz bitkileri. Bu sayede yengeç pençeye ihtiyaç duymadan düşmanlarını alt edebiliyor.

8. Gözleri olmayan balık!

Aslında bu balığın gözleri var ama alışılmışın dışında gözlere sahip. Kafasının üst kısmında yer alan iki yeşil top aslında onun gözleri! Sadece yukarıyı görebiliyor gibi gözükse de gözlerini istediği her yere çevirebiliyor.

9. Zehirli koltuk altı!

Tehlike anında koltuk altında zehirli bir madde salgılayan bu tembel hayvan, düşmanları tarafından ısırılırsa alerjik reaksiyona sebep oluyor.

10. Görünüşte ejderha kendi içinde ördek!

Game of Thrones dizisinden sonra popüler olan bu sürüngenler ördeklerin çıkardığı seslere benzer sesler çıkarıyor. Kısacası karşısınızda vak vaklayan bir küçük ejderha var!

11. Yer baykuşu!

Adından da anlayabileceğiniz üzere bu baykuş yeraltında yaşıyor. Böcekler çukurun içine kendiliğinden girince dışarıya avlanmak için çıkmasına gerek kalmıyor. Bu kadar zekiliğe de pes doğrusu!

12. Wolverine Semender!

Bu semenderin sevimliliğinin yanı sıra vücudunda, tehlike anında düşmanına atabileceği iğneler var. Bu iğneler tabii ki zehirli... Ama en sıra dışı özelliği ise beyni dahil olmak üzere birçok organını yenileyebiliyor! Tam da ihtiyacımız olan şey...

13. Burunsuz pelikan!

Bu pelikanın burnu yok, ağzından nefes alıyor. Aynı zamanda ağzında litrelerce su tutabiliyor. Avlanırken bile litrelerce su ağzında kalabiliyor...

14. Gizemli yunuslar!

Yunusların en zeki hayvanlar oldukları bilinmektedir. Ayrıca sıra dışı bir özelliğe de sahiptirler: yürüyüp yürümemek nasıl bize bağlıysa, nefes alıp almamak da tamamen onların kararı.

15. Pabuç gagalı leylek!

Çok büyük bir kuş türü olan bu leylek, saatlerce kımıldamadan durabiliyor. Ayrıca gözleri muntazaman yapısıyla dünyayı 3 boyutlu görebilme özellikleri var!

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
12.05.2018

#9 tembel hayvan değil o yavaş loris

11.05.2018

Hayvanlarda olmayan bir ozellik 1400 yildir ayni Kuran ayni din ayni ramazan ama hala orucu nelerin bozup bozmadigini cozememis bir insanoğlu...

Pasif Kullanıcı
11.05.2018

rüyamda minecraft'ta sakız öldürdüm caiz midir?

12.05.2018

içerik guzel. başlik olmamiş

TÜM YORUMLARI OKU (12)