Kerry: 'Suriye'de Savaşı Bitirmek İçin En İyi Fırsatı Yakaladık'

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Cenevre’deki barış görüşmeleri ve Rusya’nın güçlerini çekmesiyle birlikte Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsatın yakalandığını söyledi. Haftaya Moskova’ya gitmeyi planladığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre’deki barış görüşmeleri ve Rusya’nın güçlerini çekmesiyle birlikte Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsatın yakalandığını söyledi. Kerry, önümüzdeki hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmek için Moskova’ya gitmeyi planladığını da ifade etti.

Siyasi değişim olmadan kalıcı barışın sağlanamayacağını vurgulayan Kerry, “Şu anı ziyan etmemeliyiz, değerlendirmeliyiz” dedi.

Beyaz Saray: İlk izlenimlere göre Rusya Suriye'den çekiliyor

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de ilk izlenimlerine göre Rusya’nın açıkladığı gibi Suriye’den güçlerini çektiğini belirtti. Earnest, Rusya’nın hamlesinin Şam yönetiminin Cenevre’deki pozisyonunu etkileyip etkilemeyeceği konusunda konuşmanın erken olduğunu belirtti.

Reuters

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
15.03.2016

kuzi kerry

Savaşı başlatmasaydınız, bitirmek için fırsat kollamak zorunda kalmazdınız aslında.. Tabii sahiden bitirmek istiyorsanız....

15.03.2016

hayat bunlara güzel 10binlerce kilometre uzaktan kuklaları oynatıp eğleniyolar. yabiz, Türkiye? 1200 km sınırımız yol geçen hani, mayınlı arazide yok ellerimizle temizledik. çok ugraştık fekat Suriye'ye girmedik amma onlar bize girdi . bunu yazmaktan söylemekten bi hal oldu insanlar. yeni bi Irak daha, göz göre göre kendi elimizle oluşturduk.Şimdi pkk'nin devletçiği var sayemizde, işid var, sayemizde... niye çünkü bu ülke, dışişleri yönetilmiyo. Akp'li değilsen seni almıyolar, uzaklaştırıyolar. cemaatte gidince(ellerindeki tek yetişmiş okumuş kadro) kabak başa kaldı.bize ölmek düştü. İnsanlar Ankara'da sokağa çıkamıyor, sokağa?

TÜM YORUMLARI OKU (5)