Kerry: PYD-YPG Fırat'ın Doğusuna Çekiliyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bu sabah yaptığı telefon görüşmesinde, PYD-YPG güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmekte olduğunu kaydetti.

Tüm Detayları ile TSK'dan 'Fırat Kalkanı' Harekâtı: ÖSO Güçleri Cerablus'ta

Görüşmede iki ülke arasındaki iş birliğinin devam etmesi konusundaki mutabakatın altı çizilirken; Kerry PYD-YPG güçlerinin Fırat'ın doğusuna çekilmekte olduklarını vurguladı.

Ne olmuştu?

Türkiye Menbiç'in IŞİD'den alınmasının ardından PYD-YPG'nin Fırat nehrinin doğusuna çekilmesini isteyerek, ABD'nin bu konuda kendisine söz verdiğini dile getirmişti.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da dün Ankara'da yaptığı açıklamada Cerablus operasyonu sırasında Türk askerlerini havadan koruduklarını söyleyerek, Kürt gruplara Türkiye'nin de talepleri doğrultusunda tekrar Fırat nehrinin doğusuna dönmemeleri halinde ABD'den destek alamayacaklarını ilettiğini belirtmişti.

Biden: 'Gülen'i Korumamız İçin Bir Neden Yok'

'PYD nehrin doğusuna geçene kadar operasyonlar sürecek'

Başbakan Yıldırım da dün yaptığı açıklamada, 'PYD nehrin doğusuna geçecek. Bu Amerika’nın taahhüdüdür, garantisidir. Bu gerçekleşene kadar bizim burada operasyonlarımız sürecek' ifadelerini kullanmıştı.

Reuters ve AA

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
25.08.2016

YPG flamasını kolundan çıkar onun yerine SDF amblemini tak sonra "YPG çekiliyor"..Menbij alınmadığı sürece Türkiye'ye rahat yok

Pasif Kullanıcı
25.08.2016

Rusya ile ortak hareket edicez dediler, Rusya ,,operasyondan endise duyuyoruz" diyor. Rusya kurdistan devleti istemiyorsa ve boyle bir aciklamada bulunuyorsa demek haklidir. Tayyipe zerre kadar guvenmiyorum. Eger Turk askerini kullaniyorlarsa yaziklar olsun Allah belanizi versin hain herifler. 1 gunde amerikalisi, almani, yunani, barzanisi geliyor ulkeye.. operasyon baslamadan once. Neden Ozgur suriye ordusu ile giriyoruz, bu teroristleri sinira biraktiktan sonra PYD ile is birligi yapalarsa ne olacak? Darbenin bile bir senaryo oldugunu dusunmeye basladim artik sanki hersey onceden planlanmis bir oyun gibi

25.08.2016

Rusya ile görüşülmeden ve onayı alınmadan türk uçaklarının kuzey suriye de ucabilecegini dusunebiliyorsan rusyanin "ensişeliyiz"aciklamasinin diplomatik bir aciklama oldugunu da anlayamazsin tabi:)

Pasif Kullanıcı
25.08.2016

Çekilmiyorlar. Hatta cerablus'un güneyine doğru ilerleyip Al Hadrah bölgesini ele geçirdiler. Kaynak ne kadar güçlü bilmiyorum. http://syria.liveuamap.com/

TÜM YORUMLARI OKU (4)