Kenya’da Vergi İsyanı: Protestocular Parlemento Binasını Bastı

Afrika ülkesi Kenya’da, hükümetin vergileri artırması sokaklarda büyük protestoların yapılmasına neden oldu. Ülkenin dört bir yanında sokaklara çıkılarak yüksek vergiler protesto edildi. Bir grup gösterici, parlemento binasını bastı. İddialara göre olaylarda 10 kişi hayatını kaybetti.

Kenya'da vergi artışını içeren yasa tasarısına yönelik devam eden protestolarda şiddet olayları yaşanıyor.

Başkent Nairobi'deki göstericiler, yasa tasarısının parlamentoda kabul edilmesinden kısa bir süre sonra polis engelini aşarak binayı bastı. Protestocular parlamento binasının bir kısmını ve girişteki güvenlik güçlerine ait bir aracı ateşe verdi.

Milletvekillerinin bir kısmı tünelden kaçarken, göstericiler tasarıya karşı oy kullanan muhalif milletvekillerinin kuşatma altındaki binadan çıkmalarına izin verdi.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanan polisin müdahale sırasında gerçek mermi kullandığı da belirtildi.

Onlarca protestocunun yaralandığı gösterilerde, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde müdahale etti.

Protestolardan görüntüler 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yeni Vergi Paketi Yolda! Bahşiş ve Motokuryeler Hakkında Yeni Karar: KDV Muafiyeti Uygulanacak
Her Güne Yeni Vergi: Kira Gelir Vergisi Aylık Olarak Ödenmeye Başlanabilir

Popüler İçerikler

Suriye’de Tansiyon Yükseldi: Türk Vatandaşlarına, Araçlarına ve Türk Bayrağına Saldırılar Yapıldı
Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 'Gri Listeden' Çıkarıldığını Duyurdu: "Başardık"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Görevinden İstifa Etti
YORUMLAR
25.06.2024

afrika bile uyandı türk halkı halen domalıyor.

25.06.2024

Şunlar kadar olamadık. Enflasyonun bizden daha düşük olduğu Kenya'nın halkı kaval dinlemeyi reddetmiş. Bunlara da orada vatan hainleri provokatör dış güçlerin uşakları diyenler ile provokasyona gelmeyin diyen muhalefet var mıdır acaba bilmiyorum ama dağğvaa ve Kenya elden gideyahh 155 i arayın diyen amazon çomarları kesin vardır.

25.06.2024

Gerçek Demokrasi böyle bir şey 🤔

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ