Kentteki Koku Sebebiyle AFAD Harekete Geçti: Valilikten Açıklama Geldi

Sakarya’da nehirden gelen kötü kokular üzerine vatandaşlar sokağa döküldü. AFAD ekiplerinin sevk edildiği olayla ilgili valilikten yapılan açıklamada, kokunun kaynağının tespit edilmeye çalışıldığı ve ilk ölçümlere göre insan sağlığını tehlikeye sokacak durum olmadığı ifade edildi. Vatandaşlar, tedbir amaçlı sokağa maskelerle çıktı.

Sakarya’nın Erenler ilçesinde birçok mahallede sebebi henüz bilinmeyen bir koku yayıldı. Kokuyu hisseden vatandaşlar panikle sokaklara çıktı.

Yoğun kokudan rahatsız olan ve maskelerle sokağa dökülen vatandaşlar, kokunun Sakarya Nehri’nden geldiğini ileri sürdü. Nehre kimyasal maddenin döküldüğü iddia edilen bölgeye AFAD başta olmak üzere, itfaiye, doğalgaz yetkilileri ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, kokunun kaynağını tespit etmek amacı ile yoğun bir çalışma başlattı. Sakarya Nehri’nden numune alan ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Küpçüler Mahallesi 3043. Sokak’ta ikamet eden ve koku sebebi ile sokağa çıkan Oğuz Bertan, “Evde oturuyorduk bir anda doğalgaz kokusuna benzer bir koku yayıldı. Dışarı çıktık ve tüm mahallenin dışarıda olduğunu gördük. Doğalgaz yetkililerine telefon açtık. Buraya gelip incelemelere başladılar. Sakarya Nehri’ne kimyasal atık döküldüğü söyleniyor, kokudan durulmuyor. Biz kendimizi geçtik çocuklarımız var” dedi.

Öte yandan, yaşanan olayın ardından ekiplerin bölgede yaptığı çalışmaya ilişkin ilk değerlendirmeleri paylaşan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, “AFAD’ın ölçümlerinde değerler, tehlike sınırının çok altında. Ekipler kokunun kaynağını araştırıyor” ifadelerine yer verdi.

Sakarya Valiliği'nin açıklaması 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

İstanbul'da Bir Lisede Gerçekleştirilen Deprem Tatbikatı Sırasında AFAD Görevlisi Yüksekten Yere Çakıldı
AFAD Başkanı, Antalya'daki Teleferik Felaketinin Oluşma Sebebini Açıkladı: "Vida Kırılması!"

Popüler İçerikler

Suriye’de Tansiyon Yükseldi: Türk Vatandaşlarına, Araçlarına ve Türk Bayrağına Saldırılar Yapıldı
Nagehan Alçı: “Burada Yaşayan Suriyelileri Toptan Suriye'ye Göndermek İnsan Haklarına Aykırıdır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'deki Suriyeli Olaylarına Tepki: "Sokakları Ateşe Vermek Kabul Edilemez"
YORUMLAR
01.06.2024

İnsanlar nefes alamıyor herkes maskelerle sokağa dökülmüş, ne ara ölçtünüz biçtiniz hemen insan sağlığına zararlı olmadığını buldunuz? Ne zaman bitecek her yaşanan olayda bu amir kurumların polyanna oyunları?

Sakarya lı alışıktır uyumaya

01.06.2024

Ölçümler yapılmış ama kokunun kaynağını bulunamamış 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ