Kentsel Dönüşüm Adı Altında İnşa Edilen Lüks Konutlar Yeniden Gündeme Geldi

Deprem nedeniyle kentsel dönüşüm yeniden gündeme gelirken, bir de kentsel dönüşümün yarattığı rant, göz önüne seriliyor. Özellikle İstanbul'da ağırlıklı olarak görülen 'lüks' konut projelerindeki 'yüksek' ya da 'çok katlı' yaşam şekline dönüşüm, projelendirilirken 'kentsel dönüşüm' şeklinde adım atılıyor. Ancak ortaya çıkan projelerde kentsel dönüşümde evlerinden çıkanların bölgeye geri dönmelerinin zor olduğu görülüyor. Çünkü kentsel dönüşüm olarak başlayan projelere lüks projelere dönüşüyor.

Gazeteci Bahadır Özgür'ün sosyal medya paylaşımından yol çıkarken, görülen o ki tek bir proje ya da şirket üzerinden gitmek gerekmiyor.

İstanbul'da yıllardır öncelikli olan inşaat sektörünün çatısı altında çok kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Bazıları 'gerçek' anlamda dönüşüm olurken, çoğunda sorunların olduğu biliniyor. Ancak sorunlar da çeşitleniyor. Kimi projelerde dönüşüm esnasında sorunlar mahkemeye taşınıyor, bazı projelerse dönüşümde hızını alamıyor ve öyle bir dönüşüyor ki bölgenin eski sakinleri artık o bölgede yer bulamıyor.

Dönüşümün hızını alamadığı proje örnekleri karşımıza şu şekilde çıkıyor.

Yine benzer bir şekilde dönüşürken, başkalaşan bir projenin tanıtımında ödüllere layık olduğu da görülüyor.

İstanbul'un merkezinde yine kentsel dönüşümle gündeme gelen projeler göze çarparken, Türkiye'nin her bölgesinden örnek vermek mümkün oluyor.

Dönüşen projelerdeki evlerin fiyatları da ilgi çekiyor. 1+1 evlerin bu fiyatlara satıldığı projelerin eski sahipleri ise önceden bölgeden çıkmış oluyor.

Konut fiyatlarındaki artışı dönüşüm bölgelerinin rayici de destekliyor. Bu artışlar dönüşüm açısından önemli bir gelir farkı da yaratıyor.

Kentsel dönüşümde örnekler çoğaltılabilirken, sosyal medyada da yorumlar görülüyor.

Gündemimizde bulunan deprem sonrası yıkılan bölgelerde yakın zamanda başlaması planlanan inşaat çalışmaları için de soru işaretleri artarken,

Yapılacak inşaat çalışmalarının halkın yararına ve güvenli yapılara ulaşmasını sağlaması bekleniyor.

Bu durumda İstanbul'da kentsel dönüşüm örnekleri daha da ilgi çekiyor.

Sizce İstanbul kentsel dönüşüyor mu?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Evi Riskli Çıkanlar İçin Kentsel Dönüşüm Kredisi Nedir? Kira Yardımı Nasıl Alınır?
Oyuncu, Televizyoncu, Gazeteci İsyan Etti: Uzmanlar Deprem Tehlikesi Dedikçe Kiralar Yükseliyor!
İstanbul'da Hayatın Pahalı Olmasını Arz Talep Dengesine Bağlayan Kullanıcıya Yapılan Yorumlar Düşündürdü
Şirketler Hazırlansa İyi Olur: Beyaz Yakalı İstanbul'dan Gitmek İçin "Uzaktan Çalışma" İlanlarında İş Arıyor

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
24.02.2023

Bence emlak sektörünü ciddi etkileyecek bir skandaldı bu deprem güven azaldı üstündeki şoku atlatan yüksek binalarını satışa çıkarıp müstakil evlere geçiş yapacaklar gibi bu gidişle depreme dayanıklı rapoları yeniden ciddi bir denetlemeden geçmeden kimse güvenip bu paralara yüksek apartman daireleri falan almaz…

24.02.2023

Aynen kesinlikle hem ondan hem korkudan al işte teyzemi ikna edemedik gel bizle mersine yok camide yatıyor diğeri muhtarlıkta ateş başında oturuyor

24.02.2023

Eskilerin "Dünya bir gün binaya ve zinaya kalacaktır" sözlerinin hayata geçtiği bir dönemdeyiz. Apartmanların dikey kümesler olduğunun farkında olmayan yapay insanlarız. Deveye boynunun eğriliğini sorana verdiği yanıt gibiyiz her konuda. Kentsel Dönüşümmüş; sevsinler. Düpedüz eski bina yenileniyor. Bina. Bina. Yalnızca bina. Dönüşüm olması için parsel değil ada olarak, tek bir bina değil ada içindeki tüm binalar yıkılarak yerine herkese yetecek düzeyde yol, yeşil alan, otopark, alt yapı kanalı (elektrik, su, doğalgaz ,internet,vs) dikkate alınarak ve elbette depreme dayanıklı binalar yapılması gerekir. Bırakın dönüşüm palavralarına yeni yerleşime açılan yerlerde böyle bir anlayışla hareket edildiğini gördünüz mü?

24.02.2023

Rantsal dönüşüm muhteşem olacak

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ