Kendisini Küçümseyen Şair İlhan Berk'in Kafasında Şişe Kıran Yazar Sevgi Soysal'ın Hikayesini Duymalısınız

Yazar Hakan Güngör, geçtiğimiz saatlerde Twitter (X) hesabında Sevgi Soysal ile İlhan Berk arasında geçen ilginç bir olayı anlattı. Sevgi Soysal'ın İlhan Berk'in kafasında şişe kırdığı o hikayenin detayları için buyrun.👇

Türkiye'nin önde gelen kadın yazarlarından ve feminist akımın öncülerinden biri olan Sevgi Soysal, Türkiye'nin toplumsal yapısını ve siyasi tarihini eserlerinde tema olarak almış ve dönemin Türkiye portresini başarıyla çizmiştir.

İlhan Berk de Türk şiirine olan katkılarıyla bilinen bir şair. Kendisi o günün anlayışını değiştirmiş ve edebi görüşlere yepyeni bir şekil vermiştir.

Peki ikilinin arasındaki kaosu daha önce duymuş muydunuz? İlhan Berk'in Soysal'ın kitabını küçümsemesi üzerine kafasında şişe patlatıldığı hikayesini bir kullanıcı bu şekilde anlattı

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Peki diğer kullanıcılar ne demiş bu konu hakkında?

twitter.com

Gelin beraber bakalım.

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

twitter.com

İlginizi çekebilir:

Köpeklerin İşerken Neden Bir Ayaklarını Kaldırdığını Öğrenince Zekalarına Hayran Kalacaksınız
Alkol Yüzünden Kusan Kadınlardan Tiksindiğini Söyleyen Adamın Paylaşımı Büyük Tepki Çekti
Dükkan Tabelasından Hallice LED'li Kirpikleriyle Göz Kamaştıran Yarışmacı Hayatı Sorgulattı

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
03.09.2024

Susmak, hayır dememek veya diyememek erdem değildir. Edepli olmakla, terbiyeli olmakla ilgisi yoktur. Ne yazık araplaştırılan, araplaştırılmaya çalışılan toplumumuzda kadınlarımız bunu anlamıyor, anlamamaları için de her şey aleyhlerine çalışıyor. Bundan 1400 yıl önce bir kadının kendinden 20 yaş genç bir erkeği kendine eş seçmiş olmasının ne demek olduğunun idrakinde değiller. (Okuma, öğrenme, bilgilenme isteklerinin az olmasından olabilir) Bu bakımdan bir anlamda dünyaya 1400 yıl önceki bir kadın kadar bile bilmiyorlar.

03.09.2024

yine bir erkek kimsenin sormadığı uyduruk fikirlerini dünyaya salmış. evet 1400 yıl önceki kadınlar daha bilgiliydi aynen :D :D :D Güya kadınların iyiliğine konuşuyor gibi başlayıp kadınların okuma ve öğrenme istekleri düşük diye zottiri bir argümanla kadınları aşağılamış. Tipik kendini kadınlara akıl verecek kadar akıllı sanan, kadınlarla çatışarak değil onları ben senin iyiliğini düşünüyorum ayaklarıyla manipüle ederek iletişim kurmayı öğrenmiş sinsi bir mizojen

03.09.2024

Bana yanıt veren ve engelleyen kadına yanıttır. Siz öyle sanabilirsiniz. Bana dert değil. Dünya da bizim, dinlere göre cennetler de (hoş bana göre palavradır) Merak ediyorum erkek uydurması dinler siz kadınlara ne vermiş, ne verecek?. Hatice filinta gibi delikanlıyı kendine eş almış. (tamamen duygusal-yiyenlere afiyetler olsun) Gerçeği okuma yazması olan, hesabı kuvvetli, uyanık bir genç olmasıdır. Bunun dışında çok bilinenler uydurmadır.

03.09.2024

Ve yine yanılmış; kadın düşmanıymışım. Ablalarla büyümüş, kadınların üzülmemesi gerektiği konusunda adeta master yapmışım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ