Kendisini Ekonomist Olarak Tanıtmış: Onlarca Kişiyi Dolandırdığı İddia Edilen 'Bitcoin Safiye' Kayıplara Karıştı

Aydın'da, kendisini ekonomist-broker olarak tanıtan Safiye Gökçe Y.'nin polis, doktor, hemşire, asker, akademisyen, adliye çalışanı gibi çeşitli mesleklerde bulunan 40 kişiyi, toplam 600 bitcoin yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı öne sürüldü. Safiye Gökçe Y.'nin vatandaşları 'kaldıraç' yöntemi denilen bir yöntemle dolandırdığı iddia edildi. 

DHA'nın aktardığı habere göre, Safiye Gökçe Y. yaklaşık 2 yıl önce eşinin bir jeotermal enerji santralinde (JES) elektrik mühendisi olarak göreve başlaması nedeniyle Aydın'a taşındı. 

Burada eşiyle birlikte taşeron şirket kuran Safiye Gökçen Y., JES şirketlerine işçi bulmaya başladı. Bu sırada Aydın Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolü için giden Safiye Gökçe Y., iddiaya göre burada tanıştığı doktora kendisini ekonomist-broker olarak tanıttı.

Kendisini ekonomist-broker olduğunu söyleyen Safiye Gökçe Y., tanıştığı doktora parasını, elektronik para birimi bitcoine yatırmasını önerdi. Safiye Gökçe Y., ikna olan doktordan aldığı bitcoin karşılığında, kendisine kar payı verdi. Ayrıca kendisine müşteri bulmasını istedi ve kar payı ödemeyi vaat etti.

"Yeğeninin MİT mensubu olduğunu söyleyerek güven kazanmaya çalıştı"

Safiye Gökçe Y., kısa sürede hemşireden polise kadar çok sayıda meslek grubundan onlarca kişiye ulaştı. Bitcoin almak için para topladığı bu kişilere 2 yıl boyunca kar paylarını ödedi. Para topladığı kişilere, kurdukları şirketin arkasında JES firması olduğunu ve yeğeninin Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli olduğunu söyleyerek güvenlerini kazandığı belirlenen Safiye Gökçe Y., 2 ay önce kayıplara karıştı.

Safiye Gökçe Y.'nin, telefonlarını da açmaması üzerine dolandırıldıklarını anlayan mağdurlardan 28'i avukatları aracılığıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Safiye Gökçe Y.'nin bankalardaki hesapları incelemeye alındı. Hesaplarında toplam 8 bin 300 bitcoin olduğu ve bu sayının giderek artığı belirlendi.

Safiye Gökçe Y.'nin sadece Aydın'da ulaştığı 40 kişiyi yaklaşık 30 milyon TL dolandırıldığı iddia ediliyor.

Mağdurlardan M.S., 60 bitcoin alacağı olduğunu ve bunun yaklaşık 3 milyon TL ettiğini söyleyerek şöyle konuştu:

'Safiye Gökçe Y., hastanedeki doktor ve hemşirelerin bazılarını ikna edip bitcoin satarak, arada kar payı veriyordu. O sıralar bize de babamızdan miras kalmış bir para vardı. Birileri aracılığı ile bunu öğrenmiş. Gelip, bizi buldu. Önce ona güvenmedik. 2 ay peşimizden koştu, bizi ikna etmek için ayrılmadı. İlk olarak 14 bin TL karşılığında bir bitcoin aldım. Bir süre sonra kar payı olarak 5 bin TL verdi. Daha sonra bir miktar daha bitcoin aldık. Paraya ihtiyacımız olmadığı için kar payıyla da bitcoin aldık. Geçen ağustos ayında ihtiyacım olduğu için paramın tamamını istedim. Sonra bizi oyalamaya başladı. Bitcoin değeri bir anda 3 kat arttı. Kadın daha sonra ortadan kayboldu. Biz de avukat kanalıyla şikayetçi olduk. 60 bitcoin alacağım var. Bu da yaklaşık 3 milyon TL'nin üstünde bir para yapıyor. Bir an önce kendisinin yakalanmasını istiyoruz. Yakalandığı an çok sayıda mağdur da ortaya çıkacaktır.'

Yeni Asır gazetesinin özel haberinde ise toplam vurgunun 375 milyon TL olduğu belirtildi.

Safiye Gökçe Y.'nin kılıktan kılığa girdiği de iddialar arasında.

Basına yansıyan bilgiye göre "kaldıraç" yöntemini kullandı.

İnternet sitesi açarak yüksek kar oranları vaadiyle insanların dikkatini çekti. 10-15 gün siteyi açık tutan Gökçe Y., siteyi kapatarak topladığı parayı kendi hesabına aktardı. Bitcoin mağdurları arasında olan M.S. bu yöntemi şu ifadelerle anlattı: 

'Beni Adana'dan birisi aradı ve kendisinin mağdur olduğunu söyleyerek bu kadının insanları kaldıraç yöntemiyle dolandırdığını söyledi. Önce web sitesi açıyorlar. 'Yüzde 10 kar vereceğiz' diyerek insanların ilgisini çekiyorlar. 10-15 gün bu siteyi açık tutup paranın artmasını sağladıktan sonra siteyi kapatıyorlar. Paralar kendilerinin oluyor. Bu paraları da havuza aktarıyorlar.'

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
YORUMLAR
04.11.2019

Adana'da gazeteye verdiği iş ilanıyla 5 bin kişiyi dolandırdığı ileri sürülen ve yakalanınca, "Bu kadar enayi varsa ben ne yapayım" diyerek kendini savunan sanık geldi aklıma. Bu ülkenin sazanı bitmez. Saygılar.

04.11.2019

Meşhur dolandırıcı Sülün Osman’dan bir alıntı: “Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Yani bana yaklaşma sebepleri beni dolandırmaktı. On tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşam vakti. Kuyumcunun kapısındayız. ve dükkan kapalı. Karımın hastalığını olduğunu söylüyorum, acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini, o an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum. Hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. Diyorum ki 300 liraya ihtiyacım var. Paranın gerisi umurumda değil, yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın….

04.11.2019

.....Adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor. O arada benim ayakçım da mevzuya ortak çıkıyor ve bilezikleri ucuzdan o almak istiyormuş gibi ayak yapıyor. Telaşlanıyor adam fahiş kazanç imkanı kaybolacak diye. Hemen 300 lirayı verip alıyor bilezikleri, ben de kayboluyorum ortalıktan. Adam ertesi sabah kuyumcuya gidip de bileziklerin sahte olduğunu öğrenince, dolandırıldım, diye karakola gidiyor. Ben aranıyorum… Demiyorlar ki ona, be adam 1000 liralık bileziği 300 liraya almayı düşünürken aklında ne vardı, diye. Gayet açık ki, beni dolandırmayı planlamıştı.Ben hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi dolandırmadım…”

04.11.2019

Mesela benden 100 tl alamazsın neden çünkü imanım gevriyor onu kazanmak için, saatlerce çalışıyorsun onun karşılığında. Millet 3 milyon kaptırıyo inanılır gibi değil, neden miras kalmış çünkü havadan gelmiş, iki gram alın teri dökse onun için öldürsen vermez, müstahak bunlara.

TÜM YORUMLARI OKU (23)