Kendisinde Travma Yaratan Öğretmenine Yıllar Sonra Kallavi Bir Mesaj Gönderen Genç Kadının Yaşadıkları

Okullar açıldı, yüz yüze eğitim başladı. Biz de bir zamanlar okula gidiyorduk ve öğretmenlerimize neredeyse tapıyorduk. Ancak her çocuk şanslı olmuyor. Mesela bu genç öğretmen adayı kadının yaşadığı acılarda öğretmeninin büyük katkısı var. Çocukların gözündeki yaşının karşısında hiçbir şeyin önemi yok. Yapmayın bunu hocam!

Bir çocuğun hayatında öğretmeni, annesinden babasından sonra duygusal bağ kurduğu ilk rol modellerindendir. Hatta çoğu zaman ailesinin sözünden çok öğretmenini dinler çocuk, o kadar değer verir.

Dünyadaki en kutsal mesleklerden biridir öğretmenlik. Özellikle Türkiye'de atamasından tutun da, yetersiz eğitim şartlarıyla bile mücadele ederler kendi başlarına. Bütün bunları kendileri için değil, çocukları için yaparlar büyük bir özveriyle.

Ancak maalesef ki bazılarımızın hayatında daha çocukken iz bırakan, karakterimizi olumsuz etkilemiş öğretmenler de vardır. Kişisel problemlerini çocuklara yansıtan bazı öğretmenlerin açtığı yaralar, yetişkinliğimizde bile onulmaz travmalara yol açar.

Twitter'da bulunan bu arkadaşım da bir öğretmen travması yaşayanlardan. Yıllardır içinde ukte kalan o kelimeleri bir mesaj atarak öğretmenine iletmiş.

İşte o uzun mesaj...

Bu arkadaşımız yaşadığı bu durumla ilgili sözlerine bu şekilde devam etti:

Sebebi ne olursa olsun bir çocuğun gözündeki yaşın karşısında hiçbir şeyin önemi yok. Bizleri yetiştiren, yol gösteren ve ışık olan öğretmenlerimize minnettarız. Değerli hocalarımızın hiçbir çocuğu üzmemesi temennisiyle...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yüz Yüze Eğitim Başladıktan Sonra Annelerin Çocuklarını Okula Attığını Söyleyen Öğretmen Herkesi Gerdi
Ünlülerin ve Fenomenlerin Instagram'da Takipçi Kasmak İçin Döktüğü Paralara İnanamayacaksınız
Ünlülerin Yıllar İçinde Değişim Yerine Evrim Geçirdiğini Kanıtlayan Eski ve Yeni Hallerine İnanamayacaksınız
Yunanistan'daki Restoranın Menüsünü Görünce Türkiye'de Nasıl Kazıklandığımızı Acı Şekilde Anlayacaksınız

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
09.09.2021

İlkokuldayken sınıf hocamız birkaç kişiye şiir okutuyordu. Benim okuma şeklimi de çok seviyordu ve sınıftaki arkadaşlarım(!) da beni sözde destekliyordu. Tabi Ankaralı olduğum için çok çok nadir 'k' harfini 'g'ye, 'ğ'ye kayar gibi okuyordum. 'Sessiz Gemi'nin 'Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.' mısrasının 'kalkar' kısmını hafif 'ğ'li okudum. Sınıf hemen kahkahayı bastı. Sınıf zaten meyilli de hocanın da güldüğünü göründe o günden sonra daha da ne tahtaya kalktım ne de şiir sevebildim. E atlattım gitti o mozak suratlıları. Şiir de yazıyorum, rap de yazıyorum, yazılar da yazıyorum. Alayınızın istihzasına sokayım! Maluma giden bir orta parmağım kalksın size limanımdan. Çocukluğumu, gençliğimi, yaşama zevkimi öldüren daha bunlar gibi kim varsa hepsi bok çuvalı gibi atıldı geçmişimin mezbelesine. Her şeyim haram olsun size!

09.09.2021

Helal sana. Devam.... Not: Aslında sessiz geminin nakaratı da gireydin, "pek çok giideen, memnun ki yerinden...... ayrıca rap da olur

09.09.2021

İlk öğretim ve ortaöğretim hayatım kabus gibi.Her gün dayak ve ilkenceyle geçen koskoca sekiz yıl.Öğretmenler ve öğretmenlik mesleğinden nefret ettiren ahlaksız kibirli ve sadist toplulukla geçen koca sekiz yıl.Örnek verecek olursak ilk okul birinci sıfta saçımı kestirmemiş “değerli” velilerim okula öyle gittim ve bu psikopat benim foüllerimden yani kulağımın dibindeki saçlarımdan tutup havaya kaldırdı sonra bıraktı üstüne iki de ağır tokat çaktı allahın belası “Bu saçlar kesilecek!” dedi yedi yaşındaki çocuğa.Umarım ahiret vardır ve umarım tek azabın o olur mahluk. Bir gün bu piçi yolda gördüm alıp ayağımın altında çiğnemek geldi içimden yapamadım.

09.09.2021

Saygıdeğer Lise 2. sınıf kimya öğretmenim, okulun en zeki, zengin ve başarılı çocuklarının olduğu sınıftaki en fakir fakat başarılı öğrenciye, aşık olduğu kızın gözü önünde attığınız tokat siyah ve beyaz kadar net olarak hafızamda. Şimdi çok güçlü, zengin ve yakışıklıyım. Sizin bana reva gördüğünüz kişiliksiz, pısırık, fakir ve acınası senaryonuza ses çıkarmadım fakat Tanrı bunu reddetti. Kartları ben değil Tanrı dağıttı!

09.09.2021

Umarım öğretmeninizin kartları sağlamdır onca şeyden sonra

TÜM YORUMLARI OKU (74)