Kendisi Küçük Ama İşlevi Çok Büyük: Çin'de Trafik Polisinin Kullandığı Park Robotu

Çin'deki son teknolojik gelişmeler, trafik düzenlemelerinde yeni bir çağın kapısını aralıyor. Ülkenin mühendislik ve robotik alanındaki ilerlemeleri, şimdi de yanlış park edilmiş araçlarla mücadelede etkileyici bir adım attı.

Yenilikçi bir yaklaşımla tasarlanmış olan trafik polisi robotu, sürücülerin yanlış park ettiği araçları otomatik olarak hareket ettirebiliyor.

Yanlış park edilmiş bir araç tespit edildiğinde, trafik polisi robotla birlikte hızla olay yerine giderek durumu değerlendiriyor. Eğer müdahale gerekiyorsa robotun özel tasarlanmış kolları ve cihazları devreye giriyor.

Robot, güvenli bir şekilde aracın altından veya etrafından kollarını kullanarak aracı kaldırıyor ve daha uygun bir park alanına yerleştiriyor.

Böylece trafik akışı düzenleniyor ve diğer sürücülerin rahatsızlık yaşamasının önüne geçiliyor.

İşte robotun kullanıldığı anlar ⬇️

Türkiye'de Tatil Yapan Şarkıcı Chiara, Tanık Olduğu Olay Karşısında Şaşkınlığını Gizleyemedi
Moğolistan'daki Gobi Çölü'nü Ziyaret Eden Turistlerin Başına Gelen Doğa Olayı

Popüler İçerikler

Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
YORUMLAR
20.08.2023

hırsıza yol mu tarif ediyonuz layn

20.08.2023

İstanbulda araç parkının yapıldığı ara sokakların off road benzeri inişli çıkışlı tümsekli... yollarında araba taşımayı bırak boşken bile bir yere gidemez

20.08.2023

Lan olum o aletin kalınlığı suntadan hallice bir şey. Onun neresine nasıl bir motor soktunuz da 2-3 tonluk arabayı kaldırıp hiç zorlanmadan hareket edebiliyor? Bu Japonlar ve çinliler ellerindeki bunca yüksek teknolojiye ve kafalarındaki zekaya rağmen dünyayı yönetmeyi amerikalılara nasıl kaptırdılar hayret ediyorum.

Ona dair bir bilgi veremezler çünkü onun için araştırmaları gerek, kopyala yapıştır Türkçe bir şeyler salla al sana içerik... Muhtemelen diferansiyel eşliğinde çoklu step motor kullanmışlardır diye düşünüyorum. Bağımsız çalışıp tekerleri tek tek yerden kesiyorlar. Arabayı doğrudan kaldırmak olarak bakmamak lazım amaç tek tek tekelerleri yerden kesmek. Sonrası 10 ton da olsa düz zeminde hareket ettirmek için fazla bir güce gerek yok zaten.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ