Kendinizi Sürekli Mutsuz Hissetmenizin Altında Hiç Tahmin Etmediğiniz Bu Günlük Alışkanlığınız Yatıyor Olabilir!

Derdinize derman olduğunu düşündüğünüz şey, böğrünüze oturan öküzün sebebi mi yoksa?

Çoğumuz kendimizi kötü hissettiğimiz an şekerli ürünlere ve çikolataya saldırıyor, tükettiğimiz bu ürünler sayesinde kısa süreliğine de olsa mutlu oluyoruz. Ama uzun vadede de işler böyle mi yürüyor?

Biliyorsunuz, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık kuruluşları günlük kalori alımının en fazla %5’inin şekerden oluşması gerektiğini söylüyorlar. Eğer günlük 50 gramın üzerinde şeker tüketiyorsanız, sizin için tehlike çanları çalmaya başlıyor demektir.

Ancak yapılan bazı araştırmalara göre fazla şeker yalnızca beden sağlığımızı değil, ruh sağlığımızı da olumsuz etkiliyor olabilir.

2002 yılında Baylor College araştırmacılarının yürüttüğü ve altı farklı ülkeden katılımcıların dahil edildiği bir çalışma, yüksek şeker tüketimi ve depresyon arasında bir korelasyon söz konusu olabileceğini gösterdi.

2011 yılına ait bir başka çalışmada ise genel beslenme alışkanlıkları incelenen kişiler üzerinden aynı bağlantı tespit edilmeye çalışıldı.

Bu çalışmanın sonucunda ise en çok hazır gıda tüketenlerin, en az tüketenlere oranla %38 daha yüksek ihtimalle depresyondan muzdarip oldukları ortaya çıktı.

Amerika merkezli yürütülen, 2014 yılına ait bir başka çalışmada ise tatlandırılmış ya da şekerli gıdalara sahip beslenmenin depresyona sahip olma riskini artırdığı ortaya kondu.

Anlayacağınız, tükettiğiniz fazla miktarda şekerle her şekilde kendinize zarar vermiş oluyorsunuz.

Kalp hastalıkları, diyabet, obezite, Alzheimer ve kanserle dahi doğrudan ilişkisi olan şekerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.

Eğer başlangıçta beslenme düzeninizde köklü bir değişiklik yapamayacağınızı düşünüyorsanız, ilk aşamada kullandığınız miktarı azaltın. Kısa süre içerisinde kendinizdeki değişimi fark edeceksiniz.

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
YORUMLAR
29.07.2019

Tamamen alakasız... Sondaki gif'i görünce aklıma FitGirl Repacks geldi, sonrada eskisi kadar insanı memnun etmeyen yeni oyunlar takip etti, akabinde de bırakılan sigara yerine yenilen abur cuburlar devam etti ve sonuç yine mutsuzluk, kafa karışıklığı :)

29.07.2019

belki de antidepresan etkisi yapıyodur yani dışardan alınan şekerlerle anlık mutlu olunca beyin mutluluk salgılayan şeyleri daha az üretip dışarıdan istiyo olabilir sonuçta yiyecekler de bağımlılık ya da alışkanlık yapabilir,hem bağımlılık/alışkanlık tatmin edilir hem de vücut mutluluğu zaten yaptığı bir şeyle,sindirimle alır,ay çok mantıklı gelmeye başladı, yok mu burada bunlardan iyi anlayan biri🧐

Şekerler,çikolatalar bizim cocukluğumuz da ki gibi değil artık. İçerisine o kadar zararlı katkı maddeleri var ki.Erimiyor direk yağa dönüşüyor. Çevremde sürekli obezleşen çocuklar görüyorum ve üzülüyorum. Sırf mutlu olsunlar diye alınan abur cuburlar ilerde onları şeker,kalp ve tansiyon hastası yapacak. Sağlıklı beslenme ve spor gerçekten ruh sağlığına iyi geliyor. Kendinizi daha çok sevmeye ve güvenmeye başlıyorsunuz.

Pasif Kullanıcı
29.07.2019

aga yap iki bira bişeyin kalmaz hiç bişey istemezsin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ