Kendinize En Uygun Ders Çalışma Stilini Bulmak İçin Deneyebileceğiniz 11 Yöntem

Herkesin dersi anlaması ve o derse çalışması farklılık gösterir. Kimileri yazarak ders çalışabilirken kimileri sadece dinleyerek çalışabilir. Siz de daha verimli ders çalışmak istiyor ama daha kendiniz için en uygun ders çalışma stilini bulamıyorsunuz çok doğru yerdesiniz. İşte sizin için en iyi ders çalışma stilini bulmak için deneyebileceğiniz yöntemler!

1. Ajanda tutun.

Derslerinizi, sınavlarınızı yazdığınız bir ajanda tutarak hangi aralıklarda ders çalışacağınızı belirleyebilir ve okulunuzu, derslerinizi buna göre ayarlayarak daha düzenli bir şekilde çalışabilirsiniz.

2. Kronometre tutun.

Bu şekilde ne kadar sürede neler çalışabileceğinizi görebilir ve çalışma planlarınızı buna göre ayarlayabilirsiniz.

3. Ağır dersler için erken saatte çalışmaya başlayın.

Güne erken başlayarak ağır olan dersleri kolay ve verimli bir şekilde aradan çıkarabilir ve 24 saati daha verimli kullanabilirsiniz.

4. Günlük to-do listler oluşturun.

Bu sayede hem hangi dersi çalışmanız gerektiğini belirleyebilir hem de daha düzenli olabilirsiniz. Aynı zamanda derslerinizi listede görerek daha kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

5. Notlarınızı sesli şekilde okuyup kaydedin ve dinleyin.

Yoldayken veya boş vakitlerinizde okuyarak kaydettiğiniz sesli notlarınızı dinleyerek de ders çalışabilirsiniz. Özellikle dinleme konusunda daha iyiyseniz ders çalışma stilinizi bu şekilde güncelleyebilirsiniz.

6. Görsel tablolar ve illüstrasyonlar çizin.

Görsel öğrenme yöntemleri de ders çalışma stilleri arasında bulunur. Bir şeyleri çizerek, illüstre ederek veya tablolaştırarak ders çalışabilirsiniz.

7. Tekrar etmek için notlarınızı yazın.

Yazarak öğrenmek de derslerde tercih edilen bir diğer yöntemdir. Ders notlarınızı kendinize göre yazarak ve yazmayı tekrar ederek de ders çalışabilirsiniz.

8. Özetler çıkarın.

Her konuyu detaylıca tekrar tekrar okumaktansa özetlere ayırarak çalışabilirsiniz.

9. Bir arkadaşınız veya grup ile çalışın.

Özellikle işitsel zekası kuvvetli olan kişiler birileri ile çalıştıklarında ve bu şekilde tekrar ettiklerinde daha kolay bir şekilde öğrenebiliyorlar. Siz de birileri ile ders çalışarak bu yöntemi hayatınıza katabilirsiniz.

10. Şema ve haritalama yöntemi yapın.

Notlarınızı kendinize göre kişiselleştirerek şema ve haritalama yöntemiyle çalışabilirsiniz. Hem görsel olarak anlamanız kolaylaşırken hem de kendinize özel bir çalışma yöntemi yaparken bilgileri öğrenebilirsiniz.

11. Post-it'ler ile notlar alın.

Çalışma kitabınızın üzerine post-itler ile kendi notlarınızı alarak kolay bir şekilde notlarınıza erişebilir ve notlar üzerinden ders çalışabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Farah Zeynep Abdullah'ın Halkın Neden Ünlülerden Medet Umduğuna Dair Acı Konuşması MAM'da Alkış Topladı!
Eşit Maaş Alan Çiftin Ev Geçindirme Hakkındaki Anlaşmazlığı Twitter'ı İkiye Böldü
MAM 6284 Özel Bölüm'de Söz Alan Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Oğuzhan Uğur'dan Ders Niteliğinde Cevap!
YORUMLAR
05.11.2022

Çok işime yarayacaklar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ