Kendini Yalnız Hissedenler İçin İlgi Alanlarına Göre Sosyal Çevre Edinmenin Yolları

Arkadaş çevreni genişletmek veya daha fazla yalnız kalmamak istiyorsan çok doğru bir içeriktesin! Peki ilgi alanlarına göre nasıl yeni bir sosyal çevreye ulaşabileceğini biliyor musun? Hazırsan başlayalım!

1. Gönüllü bir gruba katıl.

Birileriyle tanışmanın en kolay yollarından biri gönüllü bir gruba katılmaktır. Çevre, çocuklar veya farklı noktalar için gönüllü çalışan bir ekibe katılarak hem boş zamanlarınızda yararlı bir şeyler yapabilir hem de seninle benzer duyguları paylaşan kişilerle tanışabilirsin.

2. Yerel mağazalarda vakit geçir.

Örneğin kitap okumayı seviyorsan sana yakın mahalle veya semtteki kitapçıda vakit geçirerek seninle aynı ilgi alanları olan kişilerle tanışabilirsin.

3. Köpeğinle parka git.

Eğer bir evcil hayvanın varsa çok rahat bir şekilde sosyalleşebileceğini söyleyebiliriz. Köpeğin ile parkta ve çevrede gezerken başka köpek sahipleri ile tanışabilir veya köpek seven kişilerle iletişim kurabilirsin.

4. Yelken sporuna başlayın.

Denizi ve denizde olmayı seviyorsan yelken sporuna başlayabilirsin, hem bir spor dalında uzmanlaşırken hem de yeni insanlarla tanışabilirsin. 4-5 kişilik ekiplerle denize çıkacağından aynı şeyi seven insanları bulmak için ideal bir nokta!

5. Bir organizasyona dahil olun.

Koşu, blogging veya farklı bir organizasyona dahil olarak seninle aynı şeyleri yapmaktan zevk alan insanlarla tanışabilirsin. Genellikle bu tarz organizasyonlara insanlar tek başına katıldığından herkes iletişime daha açık oluyor.

6. Dans kursuna yazıl.

Genellikle insanlar dans kurslarına tek gittiği için en keyifli ve verimli noktalardan biri. Bu yüzden sosyalleşmek için dans kursuna kayıt olabilirsin.

7. Erişilebilir biri ol.

Bunun için tüm olay sende bitiyor. Yeni arkadaşlıklara, yeni insanlara daha olumlu ve sevecen yaklaşabilirsin. Böylece kişiler seninle iletişim kurmaktan da çekinmez. Erişilebilir, güler yüzlü ve her şeye açık olduğunu belli edersen kolaylıkla yeni birileriyle tanışabilirsin.

8. İlk adımı at.

Girdiğin ortamda ilk adımı atan kişi olmak seni çok daha samimi gösterebilir. Hem ilk adımı sen atarak tanışırsan çok daha kolay bir şekilde sosyalleşebilirsin.

9. Sanat ile ilgili bir kursa gidebilirsin.

Tiyatro, resim, doğaçlama, heykel gibi farklı sanat dallarına ait kurslara giderek ilgi alanına göre birilerini bulabilirsin. Özellikle kurslar tam olarak ilgi alanlarına yönelik olduğu için en iyi sosyalleşme yerleri!

10. Semtindeki kafelerde vakit geçir.

Tek başına bir yerde otururken yeni birileriyle tanışmanın en ideal yeri semtinde, oturduğun yerdeki kafeler. Hem çok lokal hem de sosyalleşme alanı olduğu için değerlendirebilirsin.

Popüler İçerikler

Ümraniye'de Suç Makinesi Dehşet Saçtı: Bir Kadın Polis Memuru Şehit Oldu!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?