Kendini Müdür Atayan Belediye Başkanı Şirketten İstifa Etti: Peki Ya Diğerleri?

Kendisini belediye şirketine müdür olarak atayan İzmir Karaburun'un CHP'li Belediye Başkanı Girgin Erdoğan, gelen tepkilerin ardından müdürlük görevinden istifa etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi 'CHP şaşırtmak istiyor' başlıklı yazısında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın belediye şirketinden istifa ettiğini aktardı. 

Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

'CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ı arayarak “Gereğini yap, şirketin müdürlüğünden istifa et” dedi. Seyit Torun dünkü görüşmemizde “Maalesef böyle bir olay yaşanmamalıydı ama yaşandı. Kendisine istifa etmesini söyledik, belediye başkanımız şirketteki görevinden istifa etti” dedi. Torun, belediye başkanının bu süre zarfında tahakkuk eden ikinci maaşı almayacağını, bir hayır kurumuna bağışlayacağını ifade etti.'

Selvi ayrıca yazısında 'Karaburun Belediye Başkanı’nın belediyeye bağlı şirkete kendini müdür olarak atayıp maaş bağlatması ne kadar yanlışsa, CHP Genel Merkezi’nin derhal harekete geçip başkanın istifasını istemesi de o kadar doğru' ifadelerini kullandı.

Bugün bir çağrı da gazeteci İsmail Saymaz'dan geldi 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Saymaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

'Kendisini belediye ait şirketin yönetimine atayan CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, bu görevinden istifa etti. Aynı refleksi AKP’den de bekliyoruz. Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da kendisini TRABEL adlı şirketin başına atamış ve maaş alıyor.'

Ne olmuştu?

Yiyin Efendiler Yiyin... Kendini Müdür Olarak Atayan CHP'li Belediye Başkanından Tepkiler Sonrası Geri Adım

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
24.07.2019

Neden Chp'yi seviyoruz işte bu yüzden, içlerinde kanı bozuklar çıktığında seçmenini dinleyerek had bildiriyorlar bravo

25.07.2019

Aslında bu olay iyi oldu.Şimdi bu kadın istifa etti o Trabzon belediye başkanı da istifa etmek zorunda kalacak.Eğer etmez ise sorun çıkacak.İnsanlar artık susmuyor.Gündemi haberler değil sosyal medya belirliyor.Sosyal medya halkın elinde hadı bakalım!

25.07.2019

Bu ilk değil son olmayacak, CHP'den bir başkan olduğu için bu kadar gündeme getirildi. Ülkede etik ve ahlak sıkıntısı var çünkü. Koskaca Trabzon Belediye Başkanı aynı boku yiyor ama ses yok. Sosyal medyayı aktroller kadar iyi kullanan kimse yok, maaşlarının karşılığını iyi veriyorlar sineğin kanadından bile yağı çıkartıp gündem oluşturuyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (19)