Kendini Bulutların Üstünde Hissedeceğin Bir Uyku Çekmek İçin Sana Özel 10 Önerimiz

Uykusuz kalınca gün içinde hiç enerjik olamıyor, kendimizi kötü hissediyoruz. Seni bu dertten kurtarmak için birbirinden iyi öneriyle geldik. Haydi içeriğe! 👇

1. Gün içinde bol bol ışığa maruz kal.

“Nasıl yani?” dediğini biliyorum, ancak bunu denemen gerekiyor! Araştırmalar gösteriyor ki, gün boyunca doğal güneş ışığı veya parlak ışığa maruz kalındığında gece uyku kalitesi ve süresi iyileşiyor.

2. Gündüzün tersine, geceleri mavi ışığa maruz kalmamaya çalış.

Gün boyunca ışığa maruz kalmak faydalıyken, gece olduğunda bu durum değişir. Gece özellikle de elektronik cihazların yaydığı mavi ışığa maruz kalmak gündüzün tam tersi etki yaratarak uyku kalitesini düşürür.

3. Geç saatlerde kafein tüketme.

Kafein aslında gerektiği kadar ve doğru saatlerde alındığında performansı artırabilirken, geç saatlerde tüketildiğinde ise sinir sistemini uyarır. Böylece gece vücudunun rahatlığını engelleyebilir.

4. Gün içinde uzun kestirmelerden kaçın.

Gün içinde uykun gelebilir, bu çok normal. Ancak bu uykular kısa kestirmelerden daha fazlası olduğunda geceki uykunuz etkilenir ve düzensiz bir hal alır. Gün içinde en fazla 30 dakika veya daha az kestirme yapmak gerekiyor.

5. Uykuya dalma ve uyanma saatlerini düzenle.

Uyku ve uyanma saatleri tutarlı olduğunda uzun vadede uyku kalitesi de artar. Yani hafta içi erken uyanıyor olabilirsin ancak hafta sonu olduğunda öğlene kadar uyuyorsan aslında bu iyi bir uyku kaliten olmadığı anlamına geliyor.

6. Odanın şartlarını iyi bir uykuya uygun hale getir.

İyi bir uyku için odanda gürültü olmaması, mobilyaların seni sıkışmış gibi hissettirmemesi, sıcaklığın ideal olması ve ışıkların rahatsız edici olmaması gerekiyor. Bunu sağlarsan iyi bir uyku için şansını artırırsın!

7. Doğru yatak seçimi yap.

Tıpkı odanı uygun hale getirdiğin gibi, yatağını da iyi bir uyku için uygun hale getirmen gerekiyor. Kötü bir yastık veya yatak süngeri yüzünden kalitesiz bir uyku çekmek istemezsin.

8. Gece geç saatlerde yemek yeme.

Biliyorum, birçoğumuz geceleri yemek yemeyi çok daha fazla seviyoruz ancak bu zevkimiz iyi bir uykuyla önümüze geçen şey olabilir. Eğer illa bir şey yemen gerekiyorsa daha düşük karbonhidratlı yiyecekleri tercih edebilirsin.

9. Uyumadan önce zihnini boşaltarak stresten arın.

Hayatımızda bu kadar stres olacak şey varken bunu yapmanın çok da kolay olmadığını biliyoruz. Ancak bunun için sana yardımcı olacak şeyler deneyebilirsin, meditasyon veya nefes egzersizi gibi!

10. Yatmadan önce fazla sıvı tüketme.

Eğer ki gece vakti uykunun tuvalete giderek bölünmesini istemiyorsan uyumadan önce fazla sıvı tüketmemeye bak. Yatmadan 1-2 saat önce içmek istediklerini içebilirsin.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış