Kendimizi Yalnız Hissetmemize Rağmen Neden Arkadaş Edinmekte Zorlanırız?

Birçok insan hayatının bir döneminde yalnızlık duygusuyla mücadele eder. Bazen yetişkin birinin, yeni bağlantılar kurması zor veya imkansız görünebilir. Bu durumun altında yatan nedenlere birlikte bakalım. Buyurun...👇

Hiç arkadaşınız yok gibi hissediyorsanız ve yalnızlık duygusu çekiyorsanız bunun birçok nedeni olabilir. İnsanların yalnız olma sebeplerine ve bu durumun zihinsel sağlığa etkilerine birlikte bakalım...

Klinik psikolog Jessica Ermilio, "Arkadaşlık eksikliği yaşamak çok yaygın bir durum. Birçok insan arkadaşları yokmuş gibi hissediyor ya da başkalarının onları anlamadığını düşünüyor." diyor.

Ermilio'ya göre, kişinin arkadaş edinmede zorlanmasının birçok nedeni var.

Bu zorluğun yaygın nedenlerinden biri, birçok kişinin yeni insanlarla tanışırken endişe duyması. Bu kaygı, başkaları tarafından reddedilme veya yargılanma korkusundan kaynaklanıyor.

Bazı insanlar için, bu endişe diğer kişilerle bağlantı kurmalarını olumsuz etkileyebilir. Bu şekilde hissettiğinizde bir sohbete odaklanmak ve katılmak zor olur. Rahatsız edici duygular kişinin arkadaş edinmek istememesine neden olabilir.

Arkadaş edinmeye çalıştığınızda, gergin veya korkmuş hissedip hissetmediğinizi görmek için düşüncelerinizi ve duygularınızı gözden geçirin.

O zaman kendinize bu düşüncelerin veya duyguların arkadaş edinme yeteneğinizi engelleyip, engellemediğini sorun. Bunu yapmak, arkadaş edinmenin sizin için neden zor olabileceğini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

Arkadaş edinmenin getirdiği zorluklarla uğraşmamak için insanlardan uzak durduğunuz oldu mu?

Sosyal fırsatları reddettiğinizde, kendinize nedenini sorun. Bu karara ve nereden geldiğine dikkat edin.

İnsanlar popüler olmak ve çok fazla arkadaşa sahip olmak için kendilerine baskı yapabilirler. Ancak derin arkadaşlıklarla gelen, psikolojik faydalardan yararlanmak için sadece bir, iki arkadaş yeterli.

Arkadaş sahibi olmanın ruh sağlığı üzerinde birçok olumlu etkisi var.

'Güvenli bağlanma ihtiyacı doğduğumuz anda başlar. Çocukluk döneminde, hayatımızdaki ebeveyn figürleri bize fiziksel ve duygusal güvenlik sağlayarak bu ihtiyacı karşılar. Ancak büyüdükçe bu bağlanma ihtiyaçlarını karşılamak için yakın arkadaşlıklar kurmak isteriz.'

Bağlanma ihtiyaçlarınız karşılanmadığında, aidiyet eksikliği veya yoğun bir duygusal yalnızlık hissedebilirsiniz.

Yakın arkadaşlıklarda bulunan destek duygusu, yolumuza çıkan zorluklarla daha iyi başa çıkmamıza yardımcı olabilir. Anlamlı arkadaşlıklardan yoksun bir kişi sosyal destek eksikliği hissedebilir ve bu da yalnızlığa ve izolasyona neden olur.

Yeni bir arkadaş edinirken kendinizi daha rahat hissedebilmek için, size güven duygusu veren etkinliklere katılın. Bu spor veya hoşunuza giden başka bir aktivite olabilir.

Arkadaşlıklarda bu aidiyet duygusunu bulmakta zorlanıyorsanız, bunun üstesinden gelebilmek için profesyonel yardım alıp, terapiye başlayabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yalnızlık Korkunuzu Yenmenizi Sağlayıp Sizi Güçlendirecek 10 Yol
"Aldatmanın Hiçbir Türlüsü Kabul Edilemez" Diyenler Toplansın: Yeni Nesil İlişki Türü Mikro Aldatma Nedir?
İlişkilerde Pek Çok Probleme Sebep Olan ve Engel Olamadığımız Duygusal Taşkınlık Nedir?

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?