İnsan Psikolojisi Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız 20 İlginç Gerçek

İnsan garip yaratık a dostlar. Başkalarını tanımayı bırakın, kendimizle alakalı bildiklerimiz bile yalnızca buz dağının görünen kısmıyla kısıtlı. Peki o buz dağının altında, içinde, derinlerinde ne gibi şeyler yatıyor? İşte insan psikolojisiyle alakalı, insanı hayretler içinde bırakan 20 ilginç bilgi:

1. İnsan, hayattaki hedef ve hayallerinizi başka insanlarla paylaştığı zaman, onlara erişme ihtimali azalmaktadır. Çünkü yapılan çalışmalar, onları paylaşmanın insanda motivasyonu düşürdüğünü keşfetmiştir.

2. Psikologlar tarafından bugüne kadar tespit edilmiş 400'ün üzerinde farklı fobi bulunmaktadır.

3. Psikologlara göre en sevdiğimiz müzikleri, hayatımızdaki belirli bir anıyla özdeşleştirdiğimiz için seviyoruz.

4. Yapılan çalışmalar, başkaları için para harcamanın insanı kendisi için para harcamaktan çok daha mutlu ettiğini kanıtlamıştır.

5. Araştırmalara göre parayı mal/mülkten çok deneyim için harcamak, insanı çok daha mutlu kılmaktadır.

6. Yapılan araştırmalara göre aşk, beyin kimyasında obsesif kompülsif bozukluğun yarattığı etkinin aynını yaratmaktadır.

7. Yeni yapılan araştırmalar, fobilerin genetik aktarımla DNA'mıza kazınmış olabileceğini göstermektedir.

8. Hamile kadınların %30'u, hamilelik sürecinde besin olmayan şeyler yemek istemektedir. Bu duruma "pika sendromu" adı verilmektedir.

9. Ender rastlanan bir psikolojik bozukluk olan "Cotard Sendromu"nda kişiler, çoktan ölmüş oldukları, çürümekte oldukları ya da hiç var olmadıkları sanısına kapılmaktadır.

10. Araştırmacılar bugün, "internet bağımlılığı"nı da psikolojik rahatsızlıklar kategorisinde değerlendirmek gerektiğini savunmaktadır.

11. Yapılan araştırmalar, Fransa'da her 5 insandan 1'inin hayatında en az bir kez depresyonla mücadele ettiğini kanıtlamıştır. Bu da Fransa'yı, dünyanın en depresif ülkesi yapmaktadır.

12. Kötümserliğin, insan DNA'sında bulunan belirli bir genden kaynaklandığı düşünülmektedir.

13. "Truman Sendromu", bazı insanlarda gözlemlenen ve kişinin bir televizyon programında yaşadığını düşündüğü gerçek bir rahatsızlıktır.

14. Beynimizde, reddedildiğimizde aktive olan kısımlarla, gerçek bir fiziksel acı yaşadığımız durumlarda aktive olan kısımlar aynıdır.

15. Ünlü bir insanın kendisine aşık olduğunu düşünen ve buna gerçekten inanan insanların sahip olduğu rahatsızlığa "Erotomania" ismi verilmektedir.

16. Telefon titremediği halde titrediği sanısına kapılma durumuna "hayalet titreşim sendromu" adı verilmektedir ve bu durum, insanların %68'inde görülmektedir.

17. Yapılan çalışmalar, bugün ergenlik çağındaki sıradan bir insanın sahip olduğu anksiyete seviyesinin, 1950'lerdeki ortalama bir psikiyatrik hastanın anksiyete seviyesine eşit olduğunu göstermektedir.

18. Araştırmalar, dua, ibadet, meditasyon gibi aktiviteleri düzenli olarak gerçekleştiren insanlarda psikolojik rahatsızlıklara daha nâdir rastlandığını göstermektedir.

19. Görme engelli insanlarda bugüne kadar hiç şizofreni vakasına rastlanmamıştır.

20. Yapılan çalışmalar, espritüel ve komik bulunan insanların depresyona daha yatkın kişiler olduğunu ortaya koymuştur.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Yaptığı Açıklamalar Gündem Oldu: ''Uyanın Fenerbahçeliler Uyanın!''
DEM Partili Batman, Mardin ve Halfeti Belediyelerine Kayyum Atandı
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Trabzonspor Derbisi Öncesi Kritik Açıklamalar!
YORUMLAR
19.08.2016

yapılan araştırmalara göre yapılan araştırmalar genellikle götten sallama olduğunu söyluyor.

18.08.2016

3-Öyle şarkılar var ki, normalleşmesin diye dinleyemiyor bile insan...

18.08.2016

aynn

Pasif Kullanıcı
18.08.2016

o değilde ben hep sanki benim gördüğüm şekilde hayatı kaydediyorlar yayınlayacaklar hissine kapılıyorum ve iç sesimi sürekli susturuyorum onlarda duyacak diye günlük hayatımda daha değişik davranıyorum doğal davranamıyorum insanlar izleyip görecek diye düşünürek sürekli yaşıyorum her saniye böyle bir psikolojik bozukluk gibimsi mal şey tek bendemi var :'(

Pasif Kullanıcı
18.08.2016

#13 işte. Truman Sendromu.

TÜM YORUMLARI OKU (22)