Kendi Maaşını Vale Ücretiyle Kıyaslayan Doktor Twitter'da Tartışma Yarattı

Kıyaslama hatalarıyla, ana temanın vücudun çok farklı bölgeleri tarafından anlaşılmasıyla, tipik Twitter polemiği olmuş.

Merve Sinoplu isimli doktorluk yapan Twitter kullanıcısı maaş görüntüsünü paylaştı ve aldığı ücretin düşüklüğünü vale ücretiyle kıyasladı.

Ardından şimdiye kadar geçtiği sınavlardan, zorluklardan bahsetti.

Tabii maaş muhabbetleri ilgimizi çektiği için epey bir yanıt geldi.

Herhangi bir konuda araya girip "Hayin, ajan!" diye bağıran tayfayı temsilen başka bir kullanıcı mention attı.

Biraz da iktisat ✍️

1500 yıllık kadim Anadolu geleneği stalk yapıp b💩klama sanatını icra edenler de eksik olmadı tabii.

Ama en çok tartışılan doktor hanımın maaşının bu kadar düşük olmaması gerekliliğiydi.

Emek fayda oranıyla seviye biraz yükseldi.

Aynı durumdan şikayetçi meslektaşlar da oldu elbet.

🤔

Geleceğin tıpçıları da endişeye kapıldı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda yardıralım ✍️

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
17.10.2020

Ya ne üçbuçuk maaş alıyorumu ya. Sağlık lisesi mezunları o kadar alıyor zaten. Doktor olmadığından adım gibi, doktor bile olsa devletin verdiği ek ödeme tutarıdır bu. Pratisyen dr maaşları dahi 7.5 binden başlıyor. At yalanı sikim inanı işte

19.10.2020

kendi kuzenimden biliyorum 23bin TL maaşı ha o uzman buda alsa 8-10 alıyordur belki.Amcam pratisyen o bile 10dan yukarı alıyor

17.10.2020

Hasta halimizle randevumuzu alıp, hastaneye girer, o kadar sırada bekleriz. Muayene ettiğinizde Ağzınizdan zorla iki cümle çıkar. O iki cümle için bir sürü muayene parası ödenir ya da maasimizdan Kesilir. Yetmedi gider eczanede de öderiz. Kafadan ilaç yazarsınız bitti gitti. Özetle elimize hiçbirşey geçmez. Bir de kendini üniversite mezunu markette çalışan biriyle karşılaştır istersen. Günde 12 saat çalışır. Eşya taşımaktan anası ağlar. Bütün gün ayaktadir. Fazla mesai parası ALMAZ.ALDIGI PARA ASGARI UCRETTIR. EVE GİTTİĞİNDE DUS ALACAK HALI KALMAZ. YAPTIĞIN İSIN KARŞILIĞI BU KADAR OLMALI ZATEN. EMİN OL.

17.10.2020

o ilaçları da boşuna yazmayız hocam Allah bizi öyle muhteşem yaratmış ki her hücrede reseptör yani 1 hücrenin kapısında duran ve dışardaki molekülere göre merkeze ona uygun cevap gönderen ya da hücreye en uygun maddelerin girmesini sağlayan hücrenin elemanlarını yaratmış bazen dışardaki uyaranlar mesela sigara gibi zararlı maddeler olsun onlardaki moleküller vücudumuza girdiklerinde bu reseptör (yukarda anlattığım molekküler) yapısını bozsunlar o zaman hücrelerimiz doğru görevi yapmamaya başlasınlar

18.10.2020

Kimse kusura bakmasın ama yeni doğan ve 10 gün yoğun bakımda kalan çocuğuma 10. gün bizim görmemiz sonrasında farketmemiz ile birlikte yarık damak teşhisi koyabilen doktorların benim gözümde zerre kadar değeri olmaz olamaz. Altı üstü bebeğin ağzını açıp bakınca görülebilen birşey ve bunu kendimiz farkettik ama yoğun bakımda görevli doktorlar farketmemiş hemde 10 gün boyunca. Bu 1 doktorun istifa etmesine kadar giden olaylı bir süreç oldu. O yüzden doktorlar çok bile alıyor, fakir edebiyatı yapmasınlar.

18.10.2020

Yusuf Bey, 23 yıllık diş hekimiyim. Çocuğunuzun durumuna çok üzüldüm. Elbette yarık damağın farklı dereceleri vardır ama bu durumu siz bakarak görebiliyorsanız doktorun da görebilmesi gerekiyordu. Görememiş olmaları bana göre büyük bir hata. Yarık damak-dudak tedavileri benim branşıma girmiyor. Ortodonti uzmanının tedavi etmesi gerekiyor. Size önerim bulunduğunuz ilde bir Diş Hekimliği Fakültesi'nin Ortodonti Anabilim Dalı'na başvurun.

TÜM YORUMLARI OKU (102)