Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenlere Düşük Sermayeli 15 İş Fikri

Türkiye'de küçük de olsa bir sermayesi olan ancak hangi alana yatırım yapacağına karar veremeyen binlerce girişimci adayı var. Sende kendi işinin patronu olmak istiyorsan bu galeriye şöyle bir göz at derim.

Not : Lütfen sizde aklınıza gelen yaratıcı iş fikirlerini yorumlarda belirterek içeriğe pozitif anlamda destek olun :)

1. Emlak / Gayrimenkul Danışmanlığı

Son Yıllarda Emlak Sektöründeki artış bu mesleği cazip hale getirmektedir. Özellikle düşük Sermaye / Yüksek Kar marjı hedefleyenler için vazgeçilmez bir sektör olup büyük emlak firmalarından franchise alarak kendi işinizin patronu olabilirsiniz.

2. Kinoa Yetiştiriciliği

Şimdi nedir bu Kinoa diye sorabilirsiniz ancak tarıma yönelik girişim fırsatlarını kovalayanlar için önemli bir üründür.Kinoa'nın en büyük özelliği çok güçlü bir protein içeriğine sahip olması ve pek çok aminoasiti içinde barındırındırmasıdır. Sende Kinoa yetiştirerek tarım sektöründe kariyer hedefleyebilirsin !

3. Kadınlara Özel Spor Salonları

Son dönemlerin en revaçta olduğu girişimlerden biridir. Bu salonlardaki aletlerin kadınların fizyolejisine göre üretilmiş olması kadınlar tarafından tercih edilmesine sebep olmaktadır. ''30 dakikada fitness'' son yıllarda Amerika başta olmak üzere tüm dünyada popülerliğini arttırmıştır. Sende kadınlara özer bir Spor merkezi açarak kendi işinin patronu olabilirsin !

4. El Ve Ayak Bakım Merkezi

''Nail Bar'' olarak bilinen el ve ayak bakımını içeren bu konsept ABD'de başlayarak tüm dünyaya yayıldı.  ABD'de yaklaşık 40 bin İngilterede ise 20 bin adet hizmet noktası olan Nail bar'lar Türkiyede'de yavaş yavaş girişimcilerin dikkatini çekmektedir. Yatırım bedeli 50 bin TL civarı olup kar marjı oldukça yüksektir.

5. Oto Yıkama / Oto Bakım

Oto yıkama ve bakım merkezleri girişimci adayları için önemli bir sektördür. Özellikle son yıllarda geliştirilen susuz araç yıkama sistemlerii ile bu sektörde yüksek kar marjı yakalayabilirsiniz.  Maksimum 100 bin TL sermaye ile  Oto Yıkama Sektöründe kendi işinin patronu olabilirsin.

6. Meyve Suyu Barları

Sağlıklı yaşam üzerine son yıllarda yapılan girişimcilik faaliyetleri artmıştır. Bunlardan biride Meyve Suyu Barlarıdır.  Dünyada en hızla büyüyen içecek sektörünün başında gelmektedir. Ufak tefek meyve suyu makinalarıyla bu işi yapanların yanı sıra bunu kurumsal bir iş haline getirenlerin sayısıda oldukça fazladır. Bunun için özellikle kalabalık lokasyonların olduğu AVM ve Şehir merkezleri tercih edilebilir.

7. Döner

Ülkemizin en popüler girişimcilik alanlarından biridir. Türk damak tadına fazlasıyla hitap etmesi bu sektördeki yatırımların artmasına sebep olmaktadır.  Her köşe başında bulunan dönercilerden sıyrılıp hızla kurumsallaşarak kendi markanı yaratabilirsin. Sloganında ''Döner deyip geçme, ye'' olabilir mesela :)

8. Kuruyemiş Bayiliği Almak

Gün geçtikçe pazardaki payını arttırmaktadır.. Son yıllarda açtığı perakende mağazalarla kurumsal bir kimlik kazanmaya başlayan kuruyemiş sektörü de franchising vererek büyüyen sektörlerden biri. Yatırım maliyeti 40 bin ile 100 bin TL arasında değişiyor.

9. Pilav Arabaları Ve Pilav Büfeleri

Avrupa birliği tarafından getirilen standartlar nedeniyle artık sokaklarda satışına izin verilmeyen el arabasında pilav-nohut konsepti hızla kurumsallaşmaya başladı. Hijyenik ortamlarda çalışmaya başlayan pilav arabaları düşük maliyetiyle tercih edilebilir meslekler arasında gösteriliyor.

10. Şişme Oyun Parkı

Şişme oyun parkları son yıllarda oldukça sık gördüğümüz girişimcilik modellerinden biri. Kurulumu 8 ila 15 bin TL arasında değişmektedir. Çocuklara hitap eden bu parklarda ilk masraftan sonra yer kirası haricinde fazla masrafınız bulunmuyor.

11. Ev Tabanlı Yemek İşi

Evinizden veya küçük bir dükkandan yemek işinizi yürütebilirsiniz. İnsanların çoğu doğum günleri gibi etkinliklerde yemek hizmetlerinden faydalanırlar. Pastalar, Kekler, Börekler yapıp satarak kendi işinizi yapabilirsiniz. Siz yapamıyorsanız annenize yaptırın. Bunuda ben söylemiyeyim :)

12. Düğün Fotoğrafçılığı

Fotoğrafçılığa merakınız varsa ve bunu meslek haline getirmek istiyorsanız bu iş tam size göre. Düşük sermayesinin yanı sıra iş hacminin yüksek olması bu sektörü fazlasıyla tercih edilebilir kılmaktadır.

13. İkinci El Araba Ticareti

Elinizde Doğan görünümlü bir şahinmi var ? O halde bu işi seveceksiniz :) Şaka bir yana 2. el araba piyasasının bu kadar artış gösterdiği bu günlerde sizde düşük maliyetli bir araba alarak bunu ticaret haline getirebilirsiniz. Demedi demeyin !

14. Sosyal Medya Uzmanlığı

Evet geldik o meşhur uzay çağının dahada meşhur mesleğine. Bu iş sıfır maliyete dayandığı için yaratıcı olduğunuz kadar sevilir sevildikçe takipçi kazanır takipçi kazandıkçada para kazanabilirsiniz. Büyük firmaların reklamlarını profilinizde paylaşarak büyük paralar kazanabilirsiniz. Kısacası iş tamamiyle sizde bitiyor. Hadi klavyeler çalışsın !

15. E-Ticaret

Evet zaman değişti, çok değişti. Değiştikçe insanların mal ve hizmetlere olan talepleride arttı. Bu taleplere cevap verebilmek için işletmeler artık e-ticaret yöntemini kullanıyorlar. Sende toptan ürünler satın alarak internetten bunları satışa koyabilirsin. Nemi satıcaksın ? onuda sen bul artık :)

16. Bonus : İddaa Oynayın

Evet, bu içeriğimiz arama motorlarına kısa yoldan para nasıl kazanılır ? sorusunu yazanlar için üretilmiştir. Tüm bu maddeler sana fazlamı uğraştırıcı geldi ? al bir iddaa bülteni yapıştır 2 tane maç sonra gelsin paralar. Beyin bedava neden hammallık yapalım değilmi ? :)

Popüler İçerikler

Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi