Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenler Buraya! Girişimcilik Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gereken İstatistikler

Girişimcilik, pek çoğumuz için daha iyi bir iş/yaşam dengesi ve daha fazla gelir sağlayan heyecanlı bir kariyer seçimidir. Aynı zamanda girişimciler, bir ülkenin ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunan değerli aktörlerdir. 

Kurumsal hayatı değil de girişimciliği seçen, bu riskli ama umut dolu yolculuğa çıkmaya hazırlananlar için girişimcilik alanında yapılan çalışmaların istatistiklerini derledik.

Kaynak

Şu anda dünyada 582 milyon girişimci var.

Washington DC merkezli bir Amerikan gazetesi olan The Hill'in yaptığı açıklamaya göre dünya yetişkin nüfusunun önemli bir parçası girişimcilikle uğraşıyor.

İnsanların %62'si girişimciliğin iyi bir kariyer yolu olduğuna inanıyor.

2018/2019 Küresel Girişimcilik Modeli girişimci istatistiklerine göre, katılımcıların yarısından fazlası kendi işini kurmanın iyi bir kariyer hamlesi olduğunu düşünüyor.

Girişimcilerin %55'i için en büyük motivasyon kaynağı: kendi işinin patronu olmak.

Amerikan’daki startupları destekleyen finansmanı şirketi Guidant Financial’a göre girişimcilerin yarısından fazlası, iş yaparken kimseye bağımlı olmamanın en büyük özgürlük ve motivasyon kaynağı olduğunu düşünüyor.

%19,6 oranla en çok inşaat ve ticaret alanında girişimcilik faaliyetleri yapılıyor.

FreshBooks’a göre İnşaat sektörü, girişimciler için en popüler meslek alanı. Bunu %10,9 ile perakende, %10,7 ile gayrimenkul ve %10,3 ile danışmanlık izliyor.

Girişimcilerin %30'u sadece lise mezunu.

Guidant Financial’ın yaptığı araştırmaya göre küçük işletme sahiplerinin neredeyse üçte biri lise mezunu. Girişimcilerin yalnızca %18'i yüksek lisans derecesine sahipken, doktora yapanlar yalnızca %4.

Bir girişime başlamak için en ideal ülke: ABD

Bir ülkenin küçük işletmelerin gelişimi için yarattığı ortamın önemi büyüktür. Bu alanda ABD birinciliği alırken, İsviçre ikinci sıradadır. Listeyi Kanada, Birleşik Krallık ve Avustralya takip ediyor.

Girişimcilerin %26'sı işle ilgili araştırma yapmak için önce interneti kullanıyor.

İnternet, küçük işletme sahibi için en büyük bilgi kaynaklarından biri olmaya devam ediyor. İnternet dışında işletme sahiplerinin %19'unun tavsiye için meslektaşlarına, %14'ünün ise cevaplar için kitaplara yöneldiğini gösteriyor. Ankete katılanların sadece %11'i önce ailelerine danıştığını dile getirmiş.

Yeni kurulan girişimlerin %20'si ilk yılda başarısız oluyor.

Mart 2020'de derlenen istatistiklere göre, yeni girişimlerin %80'i ilk sene hayatta kalmayı başarmış. Şirketlerin yaklaşık yarısı 5 yıldan fazla hayatta kalırken, yalnızca üçte biri 10 yıl sınırını geçebiliyor.

Girişimcilerin sadece %9'u işletme alanında eğitim aldı.

TSheets’in girişimcilik verilerine göre, girişimcilerin büyük çoğunluğu herhangi bir işletme eğitimi almamış.

Girişimcilerin %62’si karşılaştıkları finansal zorluktan çıkmak için cebinden para harcıyor.

Pek çok girişim yolculuğunda maddi krizler kaçınılmazdır. Federal Reserve System’ e göre büyük çoğunluk maddi zorluklardan kurtulmak için kendi cebinden harcama yapmak zorunda kalıyor.

Girişimcilerin %97’si geleneksel çalışma hayatına geri dönmeyeceklerini söylüyor.

FreshBooks’un araştırmasına göre girişimcilerin büyük bir çoğunluğu bu işi seçtikleri için mutlu olduğunu ve asla pişman olmadıklarını dile getirdiler.

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?