Kendi Gazından Zehirlenen Bile Var! İnsan Vücudunun Bir Başka Gizemi Gaz Çıkarma Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Neden gaz kaçırdığımızı hiç düşündünüz mü? Peki çıkardığımız gazın kokusunun neden değişken olduğunu? İnsan vücudu gerçek anlamda gizemlerle dolu! Biz de bu içeriğimizde insanların gaz çıkarması hakkında derin bir araştırma yaptık. Detayları merak ediyorsanız sizi aşağıya alalım... 👇

1. Bazı yiyecekler ciddi anlamda gaz yapar.

Biliyorsunuz ki kuru fasulye fazlasıyla gaz yapar. Bu durumun mantıklı bir açıklaması da var. Özellikle karbonhidrat değerleri yüksek olan besinler ince ve kalın bağırsaklarda yüksek miktarda gaz oluşmasına neden olur. Acılı besinler tüketirseniz bu mesele daha da kötüleşebilir. Yani kısacası soğan, lahana, elma tarzı besinler gaz oluşumunu hızlandırır.

2. Ne yerseniz yiyin yemeklerin hepsi gaz yapar!

Yanlış duymadınız! Tüm yiyecekler az da olsa karbonhidrat içerir. Yemek yediğimizde bazı karbonhidratlar sıvı ya da katı atığa dönüşmezler. Sindirilmeyen karbonhidratlar ince ve kalın bağırsakta toplanır. Bu karbonhidratlar bakteriler tarafından toplanır. Asıl gaza sebep olansa bu bakterilerdir. Gaz bir süreden sonra vücuttan çıkmaya çalışır ve gaz çıkarırsınız.

3. Öldükten sonra bile gaz çıkarmaya devam edersiniz.

Öldükten sonra bile bakteriler sindirime devam ettiği yine vücudunuzda gaz oluşumu yaşanır. Her ne kadar kıpırdamıyor olsanız da bu gazın vücuttan atılması gerekir. Ama bu gaz genellikle ağızdan çıkar.

4. Süt ürünleri tükettikten sonra aşırı derecede gaz çıkartıyorsanız laktoz intoleransınız olabilir.

Bu durum hayat kalitenizi düşürebilir. Alerjik reaksiyonlar haricinde uyurken ya da günlük yaşamınızda tükettiğiniz süt ürünleri yüzünden şişkinlik hissediyorsanız yüksek ihtimalle laktoz intoleransa sahipsiniz.

5. Gaz çıkarmak vücudumuzdaki tehlikeli gazları atmak için önemlidir, bu sayede ölmeyiz.

Gaz çıkarmak günlük yaşamda ne kadar absürt olsa da insan hayatı için çok önemli bir yere sahiptir. Gün boyunca mideniz, ince ve kalın bağırsaklarınız belirli miktarlarda gaz depolar. Bu gazlar diğer vücut fonksiyonlarının yaratmış olduğu atıklardan birkaçıdır. Örneğin sindirim sonrası vücutta önemli miktarda gaz oluşur. Bu gaz vücuttan hemen atılmazsa ağrıya ve bulanmalara yol açar.

6. Bazı gazlar kan yoluyla oluşur.

Yemek yemeseniz bile vücudunuzda dolaşan kan yine atık gaz oluşturur. Çünkü çıkardığımız gazların çoğu kan dolaşımının getirmiş olduğu karbondioksit içerir. Bu karbondioksit sonrasında vücudun belirli noktalarında bulunan bakterilere oksijen taşır. Oksijen taşıma esnasında tekrardan bir karbondioksit açığa çıkar, çıkardığınız gazların kokmasının sebebi genellikle budur.

7. Eğer yeni doğum yaptıysanız daha fazla gaz çıkarırsınız.

Gözle görülür fiziksel değişimler de vücutta gaz oluşuma neden olur. İlk çocuğunuzu dünyaya getirdiğinizde daha fazla gaz çıkardığınızı belki fark etmişsinizdir. Bunun sebebi doğum sonrasında vajinal kasların gevşemesiyle birlikte anüs kaslarının az miktarda zarar görmesidir. Bu da gazı tutamamaya sebep olur.

8. Çıkardığınız gazın gücü yüksek ihtimalle genetiktir.

Araştırmalara bakıldığında üç insandan biri iç organlarında metan gazı üretirler. Bilim insanları bu konuda pek de emin olmasalar da bunun genetik olduğunu düşünüyorlar. Anne ve baba fazla miktarda metan gazı üretiyorlarsa çocukları da yüzde 95 ihtimalle metan gazı üretmeye eğilimli oluyorlar. Bu da çıkardığınız gazın özelliklerinin genetik olduğunu gösteriyor.

9. İçerdiği sülfür nedeniyle gazınız kötü kokar.

Sülfür gerçek anlamda çürük yumurta gibi kokar. Çıkardığımız gaz yüzde 59 oranında nitrojen, yüzde 21 oranında hidrojen, yüzde 9 oranında karbondioksit, yüzde 7 oranında metan gazı ve yüzde 1 oranında sülfür içerir. Oranının düşük olduğuna bakmayın, çıkardığınız gazın asıl kokusunu veren şey bu yüzde 1'lik kısımdır.

10. Çıkardığınız gaz saniyede 10 metreye kadar hareket edebilir.

Fark ettiyseniz çıkardığınız gaz ile kokusu arasında biraz zaman vardır. Ne kadar yavaş yapmaya çalışsanız da gazınız vücuttan son sürat atılır.

11. Bazı gazlar çok fazla hava yuttuğunuz için oluşur.

Hızlı yemek yemek, maden suyu içmek ve derin nefes almak da hava yutmamıza sebep olur. Fakat bu gaz çok fazla kokmaz.

12. Çok fazla kokulu gaz çıkarmak sağlık sorunlarına işaret olabilir.

Gaz çıkarırken yanma hissiyle ve aşırı kötü kokularla karşılaşıyorsanız sağlık problemleriniz olabilir. Buna sebep olan şey ise yeterli miktarda mineral almamanızdır. Eğer sağlık problemlerinizden şüpheleniyorsanız en yakın zamanda bir hekime başvurun.

13. Sessiz gaz çıkarmak normal gibi görünse de tehlikeli olabilir.

Fark ettiyseniz sessiz çıkardığınız gazlar daha kötü kokar. Bunun sebebi yediğiniz bazı şeylerin vücudunuzda dengesizliğe sebep olmasıdır. Sindirim fermantasyona sebep olur. Bu fermantasyon bakterilerin daha kokulu bir gaz oluşturmasına neden olur.

14. Çıkardığınız gazla ateş yakabilirsiniz!

Evet yanlış duymadınız. Yukarıda da dediğimiz gibi gaz birçok partikülden oluşur. Bu partiküller herhangi bir ateşle temasa geçtiğinde bu ateşi daha da büyütecektir. Hatta çıkardığınız gazda yeterli miktarda metan varsa bu ateşi mavi renge bile dönüştürebilirsiniz. En baştan uyaralım. Bu sadece bilimsel birkaç araştırmanın sonucu. Evde sakın denemeyin. 

15. Sigarayı bırakırsanız daha az gaz çıkarırsınız.

Gün içerisinde içtiğiniz sigara daha fazla hava yutmanıza sebep olur. Bu duman bazen boğazda ve midede birikir ve ağız yoluyla atılır. Fark ettiyseniz sigara içtikten sonra çok daha fazla gaz çıkarırsınız. Bunun sebebi de yuttuğunuz havanın ince ve kalın bağırsaklarda sıkışıp gaza dönüşmesidir.

Bunlara da bir göz at derim:

Öğrenince Cahille Sohbeti Keseceğiniz İnsan ve Hayvan Doğası Hakkında Bilinmeyen Gerçekler
Öğrenince Ufkunuzu Magmanın Derinliklerinden Ekzosfer Katmanına Kadar Genişletecek Birbirinden İlginç Bilgiler
Öğrenince Genel Kültürünüzü Sorgulatıp Sinirlerinizi Altüst Edecek Birbirinden Garip Tarihsel Olaylar
Üstün Zekaya Sahip İnsanlar Neden Yalnız Kalmak İster?
Görünce Yarasa Çorbasına Şükredeceğiniz Romalıların Afiyetle Yediği Garip Yemekler

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşi Öldüren Yangında Acı Detay: Kapıyı Kilitleyerek Giden Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
YORUMLAR

hidrojen nitrojen silfur filtre takmak lazım qöte ne lan bu.🤣

23.07.2022

Bildiğin NOS basıyoruz yâni.. (:

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ