Kendi Fabrikasında İnsansı Robot ADA GH5'i Üreten Yerli Firma AKINSOFT Dünyaya Kafa Tutuyor! 🤖

Robotlar bizim yerimizi aldı alacak diye geleceğe bakarken bu geleceğin tuğlalarından birini de biz koyabilir miyiz diye düşünmeden edemiyoruz. Yanıt ise çok yakınımızda, ülkemizde kurulan ve dünyanın ilki olan insansı robot fabrikasında!

İnsansı robotlar artık teknoloji gündeminin odağında ve bu odak uzun süre değişmeyecek gibi.

Kimi robotlar teknolojinin gücünü göstermek veya sadece insana özgü davranışları taklit edebilmenin ürünü olarak ortaya çıksa da bu teknolojinin bugün yaptığımız işlere yardımcı olacak şekilde evrilmesi hep konuşuldu.

Genelde de robotların etkisi bizleri gelecekteki işlerimizi riske atacak, hayat kalitemizi düşürecek gibi sunuldu ya da bizler öyle algılama yoluna gittik.

Peki insanı dışlayıcı bir insansı robot yerine insan ergonomisini ve günün sonunda sağlığını olumsuz etkileyen, kimi zaman tehlikeye atan işleri devredebileceğimiz bir robot fikri ütopik mi?

Bu fikre ütopya diyenler yanıldınız, hem de en yerlisinden!

İnsan yaşamının zorluk çıkaran yönlerinde müdahale için AKINSOFT bünyesinde geliştirilen ADA GH5 monoton işlerin büyük kısmını yüklenerek yaşadığımız anlarda, çalıştığımız ortamda daha nitelikli anlara odaklanmamızı amaçlıyor.

Hem çalışan hem de çalıştıran açısından vakit kaybı olarak düşünülen çoğu işleri misal olarak ele alalım.

Broşür dağıtma, mutfaktan servis alıp/verme ya da kimi marketlerde ürün tanıtımlarını gerçekleştirme gibi kimi durumlarda geçici işlerin yanında 10 kg ağırlığa kadar eşya taşıyarak yükün büyük kısmını bizden devralıyor. Sadece kas gücüne dayalı işlerde de yetkin değil, hastanelerde görev alarak ilaç zamanlaması yapıp hastaya ilacını götürme gibi hayati çözümlerde de yer alabiliyor. Şimdiden ilgi çekmeye başladı!

AKINSOFT mühendislerinin, mühendislerimizin elinden çıkan bu insansı robot dünyaya da açılma yolunda ilerleyecek.

Hizmet sektöründe tamamlayıcı rol alması öngörülüyor ve tasarımcıları hedeflerini yüksekte tutuyor, ADA GH5 havaalanlarında, otogarlarda, otellerde, alışveriş merkezlerinde, mağazalarda, marketlerde, restoran ve kafelerde, fuarlarda, konserlerde ve hatta eğitim kurumlarında, hastanelerde bizlere eşlik edebilir!

Robot teknolojisinde dünyaya imrenirken ikinci kez düşünmenin tam zamanı.

Dünyanın ilk insansı robot fabrikası Konya'da yeni ürünleri tasarlamak, vidasından çipine dek üretmek için harıl harıl çalışıyor.

Gelecekteki yerimizi sağlamlaştırma kararı esasen insansı robotlar iyiden iyiye popülerleştiğinde alınmadı.

AKINSOFT, 2009 yılında robotik teknolojiler alanında çalışmaya başlamış ve Ar-Ge birimini bu alanda odaklayarak o dönem ülkemizde pek rağbet görmeyen ve nedense olumsuz intiba bırakan bu alanda temelleri atmıştı.

Robot çağının eşiğindeyken değişen dünyaya ayak uydurmak dışında bir şansımız yok.

ADA GH5 ve AKINROBOTICS'in teknolojisiyle hayat bulacak yeni insansı robotlar tüm dünyayla rekabet halinde olacak. Meşhur robot Sophia konuşadursun, Türk misafirperverliği teknoloji alanında da kendini gösterip insanlığa el uzatacak gibi görünüyor. Ne dersiniz, neden bizden de bir dünya markası çıkmasın?

AKINROBOTICS ve ADA GH5'i daha yakından tanımak isteyenlere:

Popüler İçerikler

Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
Rasim Ozan Kütahyalı’dan Atatürk Sözleri: “Şeytan Taşlamakla Anıtkabir'de Yapılanlar Benzer Eylemler”
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
YORUMLAR
29.01.2018

Dünya'ya kafa tutuyor ne demek ya? Sizin Dünya tam olarak neresi ile ibaret Afrika mı? Orta doğu mu? Balkanlar mı? Güney Amerika mı? Tamam güzel şeyler oluyor ama teşvik edin, her işte olduğu gibi abartıp havalara girmeyin daha çok yol almamız lazım.

29.01.2018

üçüncü dünya ülkelerine kafa tutuyoruz dostum, idare et.

29.01.2018

Kuzenimin kocası çalışıyor bu AKINSOFT robotik departmanında.Yerli üretim falan tıpkı AKP propagandaları gibi hikaye.Çoğu Japonya,Kore ve Çinden getirtilen parçaların montesini Türkiyede yapıp yerli malı diye şov yapıyolar.Yapay zekası için gerekli olan yazılımın kod kalıplarının çoğu bile ABD den alınma bu robotların.Kısacas kendimizi kandırmayalım.%100 yerli üretim için bayağı yolumuz var

29.01.2018

İşlevsiz show amaçlı bir işe koyulmuşlar.Madem çok robot yapıp bu ülkeye hizmet etmek istiyorlar abb,kuka gibi kaynak,boya,taşlama yapan robotik kollarla işe başlasalarmış.Bu ülkeye hıyar kesecek meraba diyecek bişey lazım değil.Direk üretim yapacak bişey lazım.En azından paketleme yapan robotik tasarlasalar daha faydalı olur.

TÜM YORUMLARI OKU (20)